Hvordan få gratis internett (hjemme og offentlig)

Gratis internettilgang er rundt oss. Med disse tipsene og triksene vil du kunne finne en gratis tilkobling hjemme eller når du er ute. Selv om du ikke har en datamaskin, har ditt lokale folkebibliotek sannsynligvis deg dekket.

Ut og om: Offentlig (og bedrift) Wi-Fi

Gratis Wi-Fi-hotspots er vanlig i urbane områder. Men selv om du er på biltur, vil du sannsynligvis kjøre forbi mange bedrifter som tilbyr gratis Wi-Fi.

Noen byer tilbyr offentlige Wi-FI-nettverk, som kan være tilgjengelige i parker og andre offentlige attraksjoner. Dette er imidlertid mer vanlig i større byer enn mindre.

Mange bedrifter tilbyr gratis Wi-Fi-hotspots. Kaffebarer liker Starbucks og andre mindre uavhengige kafeer er kjent for det, men det stopper ikke der. Hurtigmatrestauranter som McDonald’s og butikker som Walmart og Mål tilbyr også gratis Wi-Fi. Wi-Fi er ikke tilgjengelig i hver enkelt butikk, men er tilgjengelig i mange av dem.

Dette er bare eksempler på store kjeder som tilbyr gratis Wi-Fi. Mange andre kjeder tilbyr også gratis Wi-Fi. Gratis Wi-Fi er også vanlig i mange mindre bedrifter, inkludert kaffebarer, barer og restauranter.

Vi kaller disse Wi-Fi-hotspotene «gratis», men du forventes vanligvis å kjøpe noe når du besøker en bedrift med gratis Wi-Fi. Likevel, hvis du trenger å ta en rask kaffe eller kjøpe noe i butikken, kan du få gratis Wi-Fi mens du gjør det.

  Hvordan legge til alternativ tekst til et objekt i Microsoft Word

Det er noen risikoer ved å bruke offentlig Wi-Fi, men det er mye tryggere enn det pleide å være.

Hvis du har Internett hjemme: Internett-leverandørens Wi-Fi

Hvis du betaler for en internettforbindelse hjemme, er det en god sjanse for at internettleverandøren din driver et nettverk av Wi-Fi-hotspots du kan koble til gratis. Disse kan gi deg ganske god dekning når du er borte fra hjemmet. Du trenger bare å koble til hotspot og logge på med din ISP-konto.

For eksempel, AT&T, Comcast, Cox, Optimalog Spektrum er bare noen få av Internett-leverandørene som tilbyr Wi-Fi-hotspots. Comcast kaller disse «Xfinity WiFi»-hotspots. Mange internettleverandører utenfor USA tilbyr også lignende nettverk. Sjekk med Internett-leverandøren din for å se hva den tilbyr.

Internett-leverandører gjør vanligvis folks hjemmerutere til offentlige Wi-Fi-hotspots, så du vil finne at disse ofte er utbredt i ISPens dekningsområde. For eksempel, hvis du har Comcast og det er vanlig i byen din, vil du sannsynligvis se Xfinity WiFi-hotspots overalt. Men hvis du reiser et sted der Comcast ikke tilbyr tjenester, kan det hende du ikke ser dem i det hele tatt.

Forutsatt at du har en internettforbindelse hjemme og ønsker internettilgang mens du er på farten, er dette en fin måte å få gratis internettilgang når du er borte fra hjemmet.

Hjemme: Få gratis (eller veldig billig) Internett

Å få gratis internettilgang i hjemmet ditt er litt vanskeligere. Hvis du bor i et tett urbant område, kan du kanskje koble til et åpent offentlig Wi-Fi-nettverk og bruke det som hovedtilgang til Internett. Det vil sannsynligvis ikke være så raskt som en dedikert internettforbindelse hjemme, selvfølgelig.

  Hvordan skjule meldinger på iPhone

Du kan også prøve å dele andres Wi-Fi. For eksempel, hvis du har et godt forhold til naboen din, kan det hende at de lar deg få tilgang til Wi-Fi. Det er mulig.

Du kan sannsynligvis ikke få din egen gratis internettforbindelse. Hvis du har en fasttelefon, er det fortsatt mulig å bruke en gratis oppringt ISP som NetZero, som vil gi deg 10 timer gratis surfing i måneden. Men den er fullpakket med reklame, vil være veldig treg (husker du internett på 90-tallet?), og krever den fasttelefonregningen. Dette er langt fra et godt alternativ.

Mange Internett-leverandører tilbyr subsidiert lavinntektsplaner. Du må vanligvis allerede kvalifisere deg for et offentlig hjelpeprogram for å få denne rabatterte prisen. For eksempel tilbyr Comcast sine Internet Essentials-plan for $10 per måned til de som kvalifiserer. Det er ikke gratis, men disse planene tilbyr det billigste hjemmenettverket du kan betale for. Lignende subsidierte planer kan være tilgjengelige i andre land.

Selv om disse planene er beregnet på lavinntektsfamilier og enkeltpersoner, kan du kanskje redusere den månedlige internettregningen din ved å nedgradere planen din til et lavere hastighetsnivå eller forhandle med Internett-leverandøren din. Du kan kanskje spare penger ved å kjøpe kabelmodemet ditt og unngå de månedlige leiegebyrene også.

Hvor som helst: Hva med gratis mobiltilgang?

Visste du at du kan få gratis mobilnett hvor som helst i USA? Noen mobilleverandører tilbyr grunnleggende planer med noen gratis data hver måned. Du kan bruke den på en smarttelefon eller til og med få en Wi-Fi-hotspot. De satser på at de kan få penger fra deg på en eller annen måte etter at du er kunde.

  5 GHz Wi-Fi er ikke alltid bedre enn 2,4 GHz Wi-Fi

For eksempel, FreedomPop tilbyr 200 MB gratis data hver måned. Det er ikke mye i det hele tatt – men det er gratis. Du må kjøpe et FreedomPop SIM-kort for telefonen, nettbrettet eller Wi-Fi-hotspot for å komme i gang.

Se, la oss være ærlige: 200 MB er ikke mye data i det hele tatt, og et selskap som FreedomPop vil sannsynligvis ikke ha den beste kundeservicen. TIME Magazine skrev om dens «lysskyggefulle» forretningspraksis tilbake i 2013, og vi er ikke sikre på hvor mye som har endret seg. Vi har ikke prøvd det selv og kan ikke støtte det. Men gratis er gratis, og det finnes.

FCC tilbyr også en Livslinjehjelpsprogram som tilbyr subsidierte mobiltjenester til lavinntektshusholdninger. Hvis du kvalifiserer, kan du kanskje få rabatt eller til og med gratis mobildata gjennom Lifeline-programmet. For eksempel, Virgin Mobiles Assurance Wireless annonserer et telefonabonnement med gratis månedlige data gjennom Lifeline.

Ingen datamaskin nødvendig: offentlige biblioteker

Offentlige biblioteker er kraftige, ofte oversett ressurser. Ditt lokale offentlige bibliotek tilbyr sannsynligvis gratis offentlig Wi-Fi du kan bruke så lenge du vil, sammen med et komfortabelt sted å sitte.

Biblioteker tilbyr vanligvis datamaskiner du også kan bruke. Avhengig av biblioteket ditt, kan det være en tidsbegrensning på datamaskinbruk slik at alle som vil bruke en datamaskin kan gjøre det.

Ditt lokale bibliotek tilbyr sannsynligvis mye mer også. Blu-ray, DVDer, CDer og kanskje til og med videospill er vanlige. Mange biblioteker tilbyr også gratis tilgang til nettkurs, aviser, videostrømmetjenester, e-bøker og lydbøker.