Hvordan få mørk modus for alle nettsteder på Mac

Nå som macOS Mojave har en mørk modus, ville det ikke vært pent hvis alle nettsteder automatisk byttet til mørk modus sammen med systemgrensesnittet? Det er mulig å bruke Mørk leser utvidelse for Safari, Chrome og Firefox.

Mens vi snakker om den samme utvidelsen, er implementeringene forskjellige mellom Safari og Chrome (sammen med Firefox). Vi dekker begge versjonene nedenfor.

Slik bruker du Dark Reader i Chrome og Firefox

Dark Reader-utvidelsen for Chrome og Firefox er enkel og grei å bruke. Hvis du noen gang har brukt en utvidelse i nettleseren før, vil du føle deg hjemme.

Når du har installert Dark Reader Chrome- eller Firefox-utvidelsen (lenkene ovenfor), klikker du på utvidelsesikonet «Dark Reader».

Klikk på «På»-knappen for å aktivere mørk modus. Alle åpne nettsteder vil umiddelbart bytte til et mørkt tema.

All svart tekst og hvit bakgrunn vil bli invertert. Når det kommer til farger og bilder, vil ingenting bli rørt.

  Hvordan fikse Apex Legends 1.84-oppdateringen som krasjer

For å deaktivere mørk modus på et gitt nettsted, klikk på utvidelsen og velg deretter «Veksle gjeldende side»-knappen.

I «Filter»-fanen finner du innstillingene for mørk modus. Herfra kan du bytte til lysmodus og endre kontrastforholdet. Du kan også legge til et sepia- eller et gråtonefilter.

For å administrere svartelisten, klikk på fanen «Sites». Herfra kan du legge til eller fjerne nettsteder som alltid vil vises i lysmodus.

Chromes grensesnitt støtter Macs systemutseende. Så når du aktiverer mørk modus på Mac-en, vil Chrome-grensesnittet også bytte til mørk modus. Men det gjelder ikke Dark Reader-utvidelsen.

Chrome har også en innebygd brute-force mørk modus. Du kan gå til Flagg-delen og aktivere «Force Dark Mode for Web Contents»-flagget for å få mørk modus på alle nettsteder. Les vår guide for detaljerte instruksjoner for aktivering av flagget.

  Hvordan ringe og besvare anrop på en iPad

Slik bruker du Dark Reader i Safari

Safari håndterer utvidelser annerledes enn Chrome og Firefox. Safari-utvidelser distribueres nå som apper på App Store. Dette er en av grunnene til at Dark Reader koster $4,99 på Mac App Store mens den er tilgjengelig gratis på Chrome og Firefox.

Safari-versjonen har én stor fordel: Den synkroniseres med den globale mørkemodusen i macOS. Så når du aktiverer mørk modus i macOS (enkelt gjort ved å bruke NightUwl verktøy), vil alle nettstedene umiddelbart skifte til et mørkt tema også.

Når du har kjøpt Dark Reader-utvidelse, åpne appen. Fra appvinduet klikker du på «Aktiver for Safari»-knappen.

Dette åpner utvidelsespanelet i Safari. Klikk på haken ved siden av «Dark Reader» for å aktivere utvidelsen.

Du vil nå se et Dark Reader-ikon på Safari-verktøylinjen. Klikk på «Dark Reader»-knappen for å se alle alternativer og innstillinger.

  Hva er G Suite, uansett?

For å aktivere mørk modus for alle nettsteder, klikk på «På»-knappen. Bytt til «Auto»-modus for å automatisk bytte mørk modus basert på Macens systempreferanser.

Hvis bildene og ikonet ikke ser helt riktig ut for deg, sørg for at «Dynamisk modus» er aktivert (det er mye bedre enn filtermodus).

Hvis du vil deaktivere mørk modus for gjeldende nettside, klikker du på knappen «Aktivert for gjeldende nettsted». Du kan endre lysstyrken og kontrasten ved å bruke glidebryteren i utvidelsesmenyen.

Klikk på «Innstillinger»-knappen for flere alternativer. Herfra kan du deaktivere mørk modus for alle nettsteder som standard. Alternativet «Tema» lar deg sette opp et tilpasset tema for hvert nettsted.

Nå som du har en systemomfattende mørk modus på Mac, kan du finne ut hvordan du kan aktivere den på iPhone eller iPad som kjører iOS 13, iPadOS 13 eller høyere.