Hvordan fikse en bærbar datamaskin som ikke kobles til Android-hotspot

Android-telefoner kan opprette hotspots. Et hotspot på en mobilenhet lar enheter i nærheten koble seg til mobilenhetens internettforbindelse, som sannsynligvis kommer fra mobiloperatørnettverket som Android-enheten bruker. En hotspot kan også aktiveres hvis Android-telefonen er koblet til et WiFi-nettverk, men i de fleste tilfeller brukes den med en operatørs nettverk.

For problemer med å koble til iPhone-hotspot, sjekk ut disse rettelsene.

Reparer bærbar datamaskin som ikke kobler til Android-hotspot

For en bærbar PC med Windows 10 vises et Android-hotspot som et hvilket som helst trådløst nettverk, eller hvis hotspotet er satt opp til å koble til via datakabel, vil det vises som et Ethernet-nettverk. Å koble til begge typer hotspots krever lite mer enn å velge den og skrive inn passordet.

  Indekser alle interne lagringsfiler, OS inkludert [Android]

Hvis du prøver å koble en bærbar datamaskin til en Android-enhets hotspot, og den ikke kobles til, gå gjennom disse generelle kontrollene først.

Er andre enheter, spesielt telefoner, i stand til å koble til hotspot. Hvis ikke, er det mulig at hotspotet er blokkert av operatøren din. Det du ser som et aktivert hotspot april ikke være funksjonell.
Prøv å bruke en datakabel for å koble til hotspot hvis telefonen din har muligheten.
Sørg for at ingen andre enheter er koblet til Android-enhetens hotspot. Den april bare kunne koble til én enhet om gangen.
Sørg for at ingen andre, kraftigere nettverk ikke er tilgjengelig i nærheten som systemet ditt kobler til. Hvis det er det, prøv å glemme dem og prøv deretter å koble til hotspot.
Slå av/på den bærbare Windows 10-datamaskinen og Android-enheten.
Hvis aktiveringspunktet på Android-enheten ikke er passordbeskyttet, legg til et passord og prøv å koble til.

  Android Wallpaper Switcher med sitt eget sosiale fellesskap

Hvis du ikke kan koble til Android-sonen i alle de ovennevnte tilfellene, kan du prøve rettelsene nedenfor.

1. Kjør tilkoblingsfeilsøking

Kjør Windows 10-feilsøkingsprogrammet for nettverkstilkobling. Den kan oppdage og fikse problemer med tilkobling på systemet.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Oppdatering og sikkerhet.
Velg kategorien Feilsøking.
Klikk på Flere feilsøkere.
Velg feilsøking for Internett-tilkoblinger.
Bruk alle rettelser den anbefaler og start systemet på nytt.

2. Tilbakestill Android-nettverksinnstillingene

Prøv å tilbakestille nettverksinnstillingene på Android-enheten. Problemet april være med den forbindelsen den har skapt.

Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
Gå til Nettverk og Internett.
Se etter Tilbakestill-alternativet.

Merk: Nyere versjoner av Android lar brukere søke i Innstillinger-appen etter en bestemt innstilling. Prøv å bruke den i stedet for manuelt å se etter tilbakestillingsalternativet.

  Nye funksjoner i Firefox 30 for skrivebord og Android

3. Endre hotspot-frekvens

Prøv å endre frekvensen som Android-enheten sender det trådløse signalet over. Dette alternativet april ikke være tilgjengelig på eldre modeller eller basismodeller. Nyere eller kraftigere modeller vil ha en mulighet til å endre frekvensen.

Åpne Innstillinger-appen på Android-telefonen.
Gå til Hotspot og tethering.
Trykk på Konfigurer WiFi-hotspot.
Åpne rullegardinmenyen Velg AP-bånd og velg 2,4Ghz.
Trykk på Lagre og prøv å koble til nettverket.

Konklusjon

Windows 10 kan enkelt kobles til en mobil hotspot. Vanligvis betyr problemer med å koble til et hotspot opprettet på en telefon at operatøren blokkerer den. Tilkoblingen april virker aktiv, men er faktisk ikke det. Hvis det er tilfelle, må du enten rote enheten din eller spørre operatøren din om det er et alternativ (betalt eller annet) for å fjerne blokkeringen.