Hvordan installere VirtualBox Guest Additions for en Ubuntu Virtual Machine

VirtualBox Guest Additions er viktige i VirtualBox fordi de gir utmerket grafikkakselerasjon, så vel som andre nyttige funksjoner som støtte for delte mapper, bedre grafikkstøtte og andre ting også.

Hvis du planlegger å bruke Ubuntu i en VirtualBox virtuell maskin, må du installere disse gjestetilleggene. I denne veiledningen vil vi gå over nøyaktig hvordan du gjør det.

Merk: Selv om denne veiledningen fokuserer på en Ubuntu VM, bør installasjonsinstruksjonene også fungere på alle gjeste Linux-operativsystemer i VirtualBox. Installasjonsinstruksjonene for Linux-header vil imidlertid variere.

Sette opp en Ubuntu VM i VirtualBox

Å sette opp en Ubuntu VM er ikke så vanskelig. I hovedsak vil du installere Ubuntu nesten akkurat som du gjør på en fysisk datamaskin. For å fremskynde denne prosessen kan du imidlertid laste ned en forhåndskonfigurert VM fra OSboxes.org.

For å laste ned en VM, gå over til Ubuntu-siden på Osboxes.org. Når du er der, se etter den nyeste versjonen av Ubuntu, klikk på «VirtualBox» -fanen og velg nedlastingsknappen.

  Beste RAM for Ryzen CPUer (kjøpsveiledning) i 2021

Osboxes distribuerer VM-ene sine i arkivformat. Når arkivet er ferdig nedlastet, åpner du VirtualBox, klikker på «Ny» og går gjennom oppsettet for å lage din nye VM.

Når du kommer til oppsettsprosessen for VM, velg «Bruk en eksisterende virtuell harddiskfil» og velg Osboxes VM VDI-fil som eksisterende harddisk for å bruke den nedlastede VM.

Hvis du ikke ønsker å bruke en OSboxes VM for Ubuntu, gå over til Ubuntu.com/desktop, last ned den nyeste Ubuntu ISO-filen til datamaskinen din, last den opp i VirtualBox og installer Ubuntu på den gamle måten.

Installere Linux-hoder i Ubuntu VM

Inne i Ubuntu VM må du installere Linux-kjernehodene. Disse overskriftene kreves for å modifisere Linux-kjernen, og VirtualBox-gjestetilleggene vil ikke fungere på Ubuntu uten den, siden de er kjernemoduler.

For å installere de nyeste Ubuntu-kjerneoverskriftene, start med å starte et terminalvindu på skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet med Ctrl + Alt + T, eller ved å klikke på «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent i Ubuntu VM, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å installere Ubuntu Linux-kjerneoverskriftene.

sudo apt install linux-headers-$(uname -r) -y

Laster ned gjestetillegg

Nå som du har satt opp OSboxes VM i VirtualBox, kan du logge på med passordet «osboxes.org.» Eller, hvis du setter opp din egen VM ved hjelp av en Ubuntu ISO, logg på med brukernavn og passord.

  Slik tvinger du Apple Watch til å synkronisere med iPhone

Når du har logget på, må du laste ned den siste versjonen av VirtualBox-gjestetilleggene. Den enkleste og raskeste måten å gjøre dette på er å gjøre det i VirtualBox-appen, i stedet for den offisielle nettsiden.

Herfra finner du «Enheter»-menyen inne i Ubuntu-vinduet, og klikker på den med musen. Når du klikker på menyen, vil du se mange forskjellige alternativer tilgjengelig å klikke på.

Se nederst i menyen, og klikk på «Sett inn gjestetillegg»-knappen i menyen. Når du klikker på den for første gang (hvis du aldri har valgt dette alternativet før) vil VirtualBox begynne å laste ned Guest Additions ISO-filen til datamaskinen din.

Når nedlastingsprosessen er fullført, vil VirtualBox Guest Additions ISO-fil automatisk settes inn i Ubuntu VMs virtuelle CD/DVD-stasjon. Kort tid etter det vil du se en melding på skrivebordet til Ubuntu VM.

  Hvordan sette opp Tor Browser Bundle på Ubuntu

Installere gjestetilleggene i Ubuntu VM

Når du setter inn Guest Additions ISO-filen i Ubuntu VM, bør du se en melding på skjermen. Denne meldingen vil fortelle deg at det er installerbar programvare på disken som Ubuntu kan installere.

Klikk på «Kjør»-knappen med musen for å starte installasjonen. Når du klikker «Kjør» vil et terminalvindu dukke opp på skjermen. Følg instruksjonene som forteller deg hva du skal gjøre.

Under terminalinstallasjonen av Guest Additions kan du mai kjører inn i en mislykket installasjon. Mislykkede installasjoner skjer når Ubuntu VM mangler noen få pakker som programvaren forventer å ha.

Ikke bekymre deg hvis du får problemer mens du installerer Guest Additions. Bare les hvilke pakker det krever at du installerer. Åpne opp terminalvinduet, installer pakkene med apt install, og løs ut Guest Additions ISO fra VM-en og sett den inn på nytt for å få opp «Kjør programvare»-dialogen igjen.

Når terminalvinduet er ferdig med å installere VirtualBox Guest Additions i Ubuntu VM, start på nytt. Du må starte Ubuntu VM på nytt for å begynne å bruke den nye programvaren installert i Ubuntu VM-kjernen.