Hvordan fikse Flash Drive når filer blir snarveier (LØSNINGER)

USB-er er en fin måte å bære filer med deg og overføre dem uten å bruke et nettverk. For større filer er en bærbar lagringsenhet som en USB den enkleste og raskeste måten å overføre dem fra ett system til et annet.

Selv om flash-stasjoner er flotte og kan kobles til praktisk talt alle datamaskiner, har de også en tendens til å utgjøre en risiko for systemet de er koblet til. Hvis et system er infisert med skadelig programvare, er en flash-stasjon en enkel måte å overføre den fra ett system til et annet.

En robust antivirus-app kan kanskje blokkere flash-stasjonen og skadelig programvare på den, men du vil også bli blokkert fra å få tilgang til filene på den. Hvis et antivirus ikke blokkerer flash-stasjonen og du får tilgang til lagringen på stasjonen og kopierer filer fra den, vil du sannsynligvis ende opp med å infisere ditt eget system.

Flash-stasjonsfiler blir snarveier

Hvis du har koblet en flash-stasjon til systemet, og filene i den er alle snarveier, har du å gjøre med en infisert flash-stasjon. Den dårlige nyheten er at ved å få tilgang til flash-stasjonen har du utsatt systemet for infeksjonen. Den gode nyheten er at du sannsynligvis vil kunne gjenopprette filer fra stasjonen.

  Slik bruker du funksjonen for deling av Google Meet

Denne typen virus pleide å være vanlig for omtrent et tiår siden, men det finnes fortsatt og er kjent som snarveiviruset. I hovedsak skjuler den filene og lager snarveier til dem alle. Filene kan også være infisert, men snarveiene er definitivt det. Her er hva du kan gjøre.

Slik fikser du Flash Drive (4 FUNGERENDE løsninger)

1. Skann flash-stasjonen

Det første du må gjøre er å bli kvitt viruset. Hvis du ikke blir kvitt det, vil filene på flash-stasjonen ende opp skjult igjen og det vil spre seg til resten av systemet ditt.

Åpne Filutforsker.
Gå til denne PC-en.
Høyreklikk på flash-stasjonen.
Velg Skann med Windows Defender.
Sett i karantene og fjern alle infiserte filer som blir funnet.
Neste, nedlasting og installer Malwarebytes (gratisversjonen).
Åpne File Explorer og gå til denne PC-en igjen.
Høyreklikk på flash-stasjonen og velg Scan with Malware Bytes.
Fjern alle infeksjoner som er funnet.
Åpne flash-stasjonen og filene dine skal være der.

  Hvordan lage skrivebordssnarveier på Ubuntu

Merk: Det er en god idé å kjøre en fullstendig systemskanning med både Windows Defender og Malware Bytes.

2. Fjern autorun-filer

Et virus kjører seg selv når du får tilgang til en flash-stasjon. I noen tilfeller vil autorun-filen åpne USB-stasjonen og viruset vil forplante seg gjennom hele systemet. Autorun-filer er kanskje ikke flagget av et antivirus, så det er en god idé å fjerne filen manuelt.

Koble USB-stasjonen til systemet ditt.
Åpne ledetekst med administratorrettigheter.
Bruk denne kommandoen for å flytte til USB-stasjonen.

Flash drive letter:

Eksempel

E:

Skriv inn denne kommandoen for å vise alle filene i stasjonen.

dir /w /a

Kjør denne kommandoen for å slette alle autorun-filer som er på stasjonen.

del autorun.inf

3. Vis skjulte filer

Filene på USB-stasjonen er skjult og må vises. Sørg for at du allerede har renset stasjonen, dvs. skannet og fjernet skadelig programvare på den.

Åpne ledetekst med administratorrettigheter.
Kjør følgende kommando for å vise skjulte filer. Endre stasjonsbokstaven til bokstaven som er tildelt flash-stasjonen.

attrib -h -r -s /s /d Drive-Letter:*.*

Eksempel

attrib -h -r -s /s /d E:*.*

4. Formater flash-stasjonen

Et virus som lager snarveier til filene dine, og skjuler de originale, kan være vanskelig å fjerne. Hvis du har klart å fjerne den med en skanning, og du har sikkerhetskopiert filene dine, bør du formatere flash-stasjonen.

  Slik tilbakestiller du Face ID på iPhone

Koble stasjonen til systemet ditt.
Åpne Filutforsker.
Gå til denne PC-en.
Høyreklikk på flash-stasjonen og velg Format fra hurtigmenyen.
Fjern merket for Hurtigformatering.
Formater stasjonen.

Merk: formatering av stasjonen vil slette alle data fra den.

Konklusjon

USB-er er bærbare, så mye at mange mennesker har en tendens til å ha en på nøkkelringene. Dessverre ender de opp med å spre infeksjoner. For å unngå dette, sørg alltid for at du kobler til en flash-stasjon som ikke kommer fra et infisert system. Normalt er det offentlig tilgjengelige systemer, f.eks. på biblioteker, som har en tendens til å bære infeksjoner. Pålitelige hjemmedatamaskiner har vanligvis ikke dette problemet, men du bør fortsatt være forsiktig. Hvis du kobler til en flash-stasjon gitt til deg av noen som sannsynligvis vil installere ondsinnede apper (ved et uhell), vil du ende opp med å infisere ditt eget system.