tipsbilk.net

Hvordan fikse «iMessage Not Levert» på iPhone

Til tross for at de er mer pålitelige enn SMS, vil iMessages noen ganger ikke levere. Det er et irriterende problem, men et som har noen løsninger.

Så hvorfor blir ikke en iMessage levert? Dine blå meldinger, altså de som sendes fra en iOS-enhet til en annen, skal si Levert når de kommer til mottakerens enhet, men det er ikke alltid tilfelle. Dette kan påvirke flere kontakter eller én person spesifikt. Det er mer irriterende når meldingen sier Levert, men mottakeren faktisk ikke mottok den.

Så hvorfor blir ikke meldingene dine levert til én person? Eller til mange mennesker? Her er noen triks du kan prøve når iMessage ikke blir levert på riktig måte.

Hva betyr «levert» på iMessage?

Vi må først skille mellom Levert og Lest. Levert betyr at den andre personen mottok meldingen på enheten sin. Les betyr at mottakeren har trykket på den. Dette betyr selvfølgelig ikke at de faktisk har lest den – det betyr bare at meldingen har blitt åpnet. Ikke få panikk hvis du ikke hører tilbake umiddelbart; de kan ha valgt det, men ble deretter distrahert.

Ikke alle har denne funksjonen aktivert heller. Du kan bytte lesebekreftelser for deg selv ved å gå til Innstillinger > Meldinger > Send lesebekreftelser, hvor du kan slå denne funksjonen på eller av. Faktisk er denne underdelen av Innstillinger viktig hvis du har problemer med iMessage.

Hvorfor sier iMessage «levert» når det ikke er det?

Noen ganger vil en melding si at den er levert, men mottakeren vil insistere på at de aldri har fått den. Ikke tro automatisk at de lyver: det er mange grunner til at dette kan skje. Det kan være et særpreg ved iMessage, men det kan også være at meldingen ble levert til en annen enhet.

Hvis kontakten din har en iPhone, iPad og Mac alle logget på med samme Apple-ID, kan meldingen din ha dukket opp på en av disse andre enhetene, ikke smarttelefonen deres. I teorien burde dette ikke forårsake et problem – meldingen din skal vises på alle enheter. Imidlertid er iMessage langt fra perfekt.

Vanlige årsaker til at iMessage ikke vil levere

Bildekreditt: eple

Så, hva betyr det når en iMessage ikke sier Levert?

Mottakeren kan ha slått av telefonen sin. Meldingen din kommer når de slår på enheten sin igjen. Vær tålmodig. Ikke alle holder telefonen slått på hele tiden, spesielt om natten.

  Hvordan skjermopptak på iPhone?

Selv om du tror det er usannsynlig at personen slår av telefonen sin, kan de ha aktivert flymodus. Dette kutter alle tilkoblinger, slik at de ikke mottar iMessages, SMS eller anrop.

Hvis du vanligvis mottar lesebekreftelser fra kontakten din, eller den viser Levert, men du ikke har noe svar, er det en annen mulighet. Enheten deres kan være satt til Ikke forstyrr, som slår av varsler. Hvis det er en nødsituasjon, ring dem i stedet. Først vil du ikke få noe svar. Men ring igjen innen tre minutter, og hvis kontakten din ikke har endret standardinnstillingene, vil det gjentatte anropet omgå Ikke forstyrr-modus.

iMessages vil ikke levere: Feilsøking

Det er vanskelig å avgrense hvorfor iMessages ikke vil levere uten prøving og feiling. En av de følgende løsningene skal fungere. Du må kanskje prøve dem alle for å komme til bunns i problemet.

Har dere begge Internett-tilgang?

Den åpenbare grunnen til at meldingen din ikke leveres, er fordi mottakeren ikke har noen tjeneste. iMessage er avhengig av en internettforbindelse, så hvis ingen Wi-Fi eller mobildata er tilgjengelig, vises den ikke før telefonen deres er koblet til. Dette er et spesielt problem i landlige eller underjordiske områder uten gratis nettilgang, eller hvis mottakeren er på ferie.

Hvis iPhone-en din sier Ikke levert, er du sannsynligvis den uten internettforbindelse. Sjekk dette ved å gå til Innstillinger > Wi-Fi, hvor du kan se alle nettverk du har blitt med i. Du kan slå Wi-Fi av og på igjen (for så å bli med i nettverk igjen) for å fjerne potensielle problemer.

Se gjennom alternativene på Innstillinger > Mobildata (eller mobildata) hvis du er avhengig av roaming. Hvis du har tjeneste, må du ganske enkelt vente til mottakeren også kobler til.

Har du iMessage slått på?

Dette kan være en rask løsning på problemet ditt som er lett å overse. Naviger til Innstillinger > Meldinger. iMessage skal allerede være slått på; hvis ikke, endre dette nå. Selv om iMessage allerede er på, er det verdt å slå av og deretter på igjen. Vent noen øyeblikk mens den aktiveres på nytt.

Send som SMS i stedet for iMessage

Hvis personen du kontakter ikke har et Apple-produkt, vil ikke iMessage fungere. Du må stole på SMS for å sende til Android-enheter, for eksempel. I disse tilfellene vil meldingene dine si Sendt som tekstmelding, ikke levert, og vises i grønne bobler.

Men tekster er ikke bare nyttige når du sender mellom ulike operativsystemer. Du kan tilbakestille iMessages til SMS hvis internettforbindelsen din er svak. Gå til Innstillinger > Meldinger > Send som SMS for å aktivere dette.

iPhones er standard iMessage når de chatter mellom Apple-enheter. Meldinger sendes bare som tradisjonelle tekstmeldinger hvis det ikke er internett. Du kan ikke deaktivere iMessage på mobildata mens du holder det aktivert for Wi-Fi-tilkoblinger – det er en alt-eller-ingenting-tjeneste. Imidlertid kan iMessage mislykkes i å sende hvis du har overskredet grensen for mobildata.

  5 tips for å få den beste underholdningsopplevelsen fra PS5-en din

Du kan sende en melding på nytt via SMS hvis den viser Ikke levert ved å trykke på utropstegnet ved siden av meldingen. Alternativt kan du bytte til en annen populær meldingsapp. Store alternativer som WhatsApp og Telegram fungerer på alle plattformer og tilbyr sikre (og noen ganger krypterte) meldinger. Selvfølgelig må mottakeren ha den samme appen installert …

Prøv en tvungen omstart

En tvungen omstart starter iPhone på nytt, og stopper eventuelle problematiske prosesser som kjører i bakgrunnen. Det er avgjørende at det ikke sletter noen data. Finn ut hvordan du tvinger omstart av iPhone for fullstendige instruksjoner.

Uansett hvilken modell du har, blir skjermen svart til Apple-logoen vises. Du kan gi slipp på knappene på dette tidspunktet, og iPhone vil slå seg på som vanlig.

Er iOS oppdatert?

Apple slipper jevnlig oppdateringer til mindre problemer gjennom iOS-oppdateringer. Dette kan inkludere problemer med iMessage. Sjekk om du kjører den nyeste versjonen av iOS ved å gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.

Dette vil automatisk sjekke om programvaren din er oppdatert, og hvis ikke, foreslå en installasjon. Du vil ikke miste noen bilder eller meldinger, selv om noen apper kan be deg om å logge på igjen etter oppdatering.

Apple ID: Logg ut og inn igjen

Dette er en av de vanligste løsningene for iMessage-problemer: du trenger bare å logge ut av Apple-ID-en din og inn igjen. Gå til Innstillinger > Meldinger > Send og motta og trykk på ID-en din. Du bør da Logg ut, hvoretter alle dine detaljer, bortsett fra telefonnummeret, forsvinner. Velg Bruk din Apple-ID for iMessage og logg på igjen. Dette kan ta litt tid.

Du kan sende en iMessage via både telefonnumre og e-postadresser. Hvis det bare er én person du har problemer med å sende til, sjekk hvilken e-postadresse du har oppført for vedkommende. Har du noen detaljer oppført for kontakten deres? Kanskje deres Apple-ID bruker en annen adresse? Spør dem personlig eller via en annen meldingstjeneste hvis mulig.

For å legge til en e-postadresse, gå til Kontakter, velg et navn og velg Rediger.

Bør du slette tidligere meldinger?

Har du noen gang prøvd å sende en e-post som var for stor? Den forblir i utboksen din og prøver å sende igjen og igjen. Til slutt må du gi opp og slette den. Det er det du bør prøve her også. Dette gjelder først og fremst når iMessages ikke leverer til bare én eller to kontakter.

Du kan slette en hel samtale og starte på nytt ved å sveipe til venstre på den og velge Slett. Det er det kjernefysiske alternativet, og et du sannsynligvis ikke vil ta. Men du burde ikke trenge det. Vær forsiktig fordi dette vil få deg til å miste hele chatteloggen med den personen. Det er bare en siste utvei.

  Slik fjerner du musikkspiller-widgeten fra iPhone-låseskjermen

Gå til samtalen med personen du sliter med å holde kontakten med. Hold den siste meldingen din (kopier den til Notes eller Pages hvis du ikke vil miste teksten helt, eller skjermbilde hvis du vil huske datoer osv.). Gå på Mer og velg alle meldingene du har sendt siden problemet oppsto – alt siden de sluttet å svare – og trykk deretter på søppelsymbolet nederst.

Det kan være bare én melding som forårsaker problemet, så dette fjerner etterslepet og lar deg prøve på nytt.

Bytt ut SIM-kortet

SIM-kort er ustadige; det er mulig din har bestemt seg for at den ikke liker et bestemt nummer. Gå til butikken til tjenesteleverandøren din hvis du har brukt opp alt annet.

Du må sannsynligvis forsikre personalet om at du har utført feilsøkingstrinnene ovenfor. Snakk med dem om å bytte til et nytt SIM-kort. Hvis du har en kontrakt, bør de gjøre dette gratis. Du vil fortsatt bruke den samme enheten, og bør ikke miste noen data.

De vil aktivere et nytt SIM-kort, og du må vente til det gamle ikke har noen tjeneste før du bytter til det nye kortet. Overføring mellom SIM-er kan ta opptil 24 timer. Av personlig erfaring tar det sjelden lenger enn en time før operatørinnstillingene gjenopprettes.

Tilbakestill alle innstillinger

Dette burde egentlig være siste utvei fordi du må logge på kontoer og sette opp nettverksinnstillinger som Wi-Fi og VPN igjen. Viktigst, dette sletter ikke dataene dine.

Gå til Innstillinger > Generelt > Tilbakestill > Tilbakestill alle innstillinger – pass på at du ikke velger noe annet, siden det også er muligheten til å slette alt. Du må kanskje logge på Apple-ID-en din igjen etterpå. Dette bør korrigere eventuelle innstillingsrelaterte feil, så det er verdt å huske i tilfelle du har flere problemer med iPhone.

iMessage vil ikke levere: Er telefonnummeret mitt blokkert?

Ikke tro umiddelbart at noen har blokkert deg. I de fleste situasjoner vil ikke nummeret ditt bli blokkert. Det er imidlertid en mulighet. Hvis du har blitt blokkert, kan iMessage fortsatt si Levert. Likevel vil det faktisk ikke vises på mottakerens enhet.

Denne tanken vil plage deg, men hvis du kan kontakte den personen andre steder (på Facebook, Twitter eller Snapchat, for eksempel), så har de neppe blokkert telefonnummeret ditt.

Hvorfor leverer ikke iMessage min fortsatt?

Hvis du har prøvd alt ovenfor og iMessage fortsatt ikke vil levere, er det flere muligheter å underholde. Den første er at det ikke er noe galt med telefonen din; problemet er med mottakerens enhet. Dette er sannsynligvis hvis meldinger til de andre kontaktene dine leveres riktig, selv om det ikke alltid er tilfelle.

Du bør råde kontaktene dine til å ta de samme trinnene som du allerede har gjort ved å sende dem denne veiledningen. En annen mulighet er at de har byttet nummer og ikke har varslet deg ennå.

x