Hvorfor YouTube vil at YouTubere skal innrømme å bruke AI i videoer

Viktige takeaways

  • YouTube implementerer nye regler som krever at skapere avslører om de bruker AI-generatorer i videoene sine for å beskytte seerne mot potensiell falsk eller villedende informasjon.
  • Brukere kan ikke stole blindt på AI-generert innhold og må være klar over at det kan bli endret eller syntetisk opprettet, noe som får dem til å utføre ytterligere undersøkelser.
  • Avsløringsretningslinjene gir YouTubere en fordel fremfor AI-generert innhold ettersom seerne vil vite at informasjonen deres er mer sannsynlig å være nøyaktig, noe som øker sjansene for å beholde seerne.

AI er et fantastisk verktøy som kan hjelpe skapere med stort sett alt de trenger. Det er imidlertid noen farer ved å bruke AI, og det er grunnen til at YouTube går inn for å beskytte YouTube-fellesskapet. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor bruken av AI-avsløringer på YouTube er viktig for deg, enten du er bruker eller YouTuber.

  Slik legger du til brukere på YouTube TV

YouTube krever at skapere avslører AI-innhold

Etter hvert som bruken av kunstig intelligens blir mer utbredt, innser YouTube at de må implementere nye tiltak utover retningslinjene for fellesskapet. Flytter inn i 2024, YouTube kommer til å lansere nye regler som krever at YouTubere oppgir om de har brukt AI-generatorer for å lage videoene sine.

For enhver video som er AI-generert, vil YouTube plassere en etikett i beskrivelsespanelet. Videre, hvis plattformen føler at den presenterte informasjonen i videoen er sensitiv, vil en ekstra etikett bli brukt på videospilleren.

Hovedårsaken til dette er å sikre beskyttelsen av seerne på grunn av muligheten for at falsk eller villedende informasjon kan opprettes når AI er involvert. Det vil også tillate AI å ikke fordøye sine egne falske data som fakta, noe som vil hjelpe til med mindre feilinformasjon.

YouTube-fellesskapet består av to grupper mennesker: brukerne og YouTuberne. Begge gruppene kan bli negativt påvirket av AI. Imidlertid vil disse to gruppene nå bli beskyttet og assistert av YouTubes nye retningslinjer for å avsløre AI-innhold i en video.

  Fiks YouTube-videoer som ikke spilles av på Android

For brukere

Den største frykten når det gjelder å se YouTube-videoer er å ikke vite om informasjonen er nøyaktig. Ved å få skaperne til å oppgi at videoen deres er AI-generert, lar det imidlertid brukerne forstå at de ser på endret eller syntetisk laget innhold.

Det betyr at innholdet ikke er hundre prosent menneskeskapt. På dette punktet, brukere bør ikke stole blindt på kunstig intelligens. De kan erkjenne at informasjonen kan være misvisende og det kan være nødvendig å gjøre forskning fra deres side.

I tillegg åpner dette muligheten for YouTube til å tillate brukere å filtrere innhold. For eksempel, hvis en bruker bare ønsker å se menneskeskapte videoer, vil de kunne fjerne AI-innhold fra søket. Denne spesielle funksjonen er imidlertid ikke etablert etter YouTubes kunngjøring for AI-innhold.

For YouTubere

I dagens teknologisk avanserte verden begynner YouTubere å finne at de ikke bare må konkurrere med hverandre, men også med AI. Den største kampen med det er imidlertid hvor mange seere som har vanskelig for å se forskjellen mellom hva som er menneskeskapt og hva som er AI-generert.

  Slik sletter du YouTube-loggen din automatisk

Ved å få alle som laster opp en syntetisk eller endret video til å avsløre faktum, gir det YouTubere et ben opp. De vil kunne holde seerne tilbake til innholdet sitt fordi brukerne vil vite at informasjonen har større sjanse for å være nøyaktig sammenlignet med AI.

I tillegg tillater YouTube musikkpartnere å sende inn forespørsler om fjerning av AI-innhold hvis det utgir seg for å være et individ, inkludert ansikt eller stemme. De vil også kunne sende inn en fjerningsforespørsel når det gjelder musikk som imiterer en artists stemme.

Når AI begynner å utvikle seg, er det nødvendig for alle nettsteder og plattformer å bruke tiltak for å sikre brukernes sikkerhet. For YouTube inkluderer dette også skaperne.

Alt i alt kan AI være en stor ressurs å bruke, men det er øyeblikk når det er viktig å forstå at det du ser på ikke ble skapt av en person eller kanskje ikke er fakta.