Hvordan fikse «Stalled»-statusen på qBittorrent for Windows

Viser qBittorrent-klienten en «Stalled»-status for nedlastingene dine? Dette indikerer at ingen nedlastingsaktivitet finner sted gjennom torrentklienten din. Når torrentprogramvaren din viser denne statusen, betyr det at den ikke har klart å etablere en forbindelse mellom seedere, folk som har de nedlastede torrentdataene og jevnaldrende, folk som deg, som laster ned disse dataene. Men hvorfor?

I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor nedlastingsstatusen i qBittorrent-klienten sitter fast ved «Stalled» og hvordan du kan gjenoppta nedlastingen.

Hvorfor sitter qBittorrent-nedlastingsstatusen fast på «Stalled»?

Flere faktorer kan føre til at nedlastingen din stopper i qBittorrent-klienten. Her er noen av dem:

 • Som jevnaldrende har du svært begrenset eller ingen tilgang til såmaskiner.
 • Seeders er tilgjengelige, men internettforbindelsen din er ikke sterk nok til å holde forbindelsen med dem stabil.
 • Antivirusprogrammet ditt eller Windows Defender blokkerer qBittorrent fra å laste ned.
 • Torrentfilen du bruker for nedlasting er skadet.
 • Feilkonfigurerte torrentklientinnstillinger forstyrrer nedlastingsprosessen.
 • Du har ikke nok diskplass på stasjonen du laster ned dataene til.
 • Internett-leverandøren din tillater ikke at du laster ned torrent-filer.

Nå som du vet årsakene, bruk følgende rettelser for å gjenoppta den stoppede nedlastingen.

1. Utfør noen foreløpige kontroller

Utfør først følgende foreløpige kontroller:

 • Avslutt alle qBittorrent-prosesser som kjører i bakgrunnen. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling, finn qBittorrent-prosessene, høyreklikk på hver og trykk Avslutt oppgave. Start deretter torrentklienten din på nytt fra bunnen av.
 • Lukk alle applikasjoner som kjører i bakgrunnen, inkludert qBittorrent, og gi enheten en ny start.
 • Kjør qBittorrent-klienten som administrator for å sikre at restriksjoner fra operativsystemet ikke forårsaker dette problemet. For å gjøre dette, søk etter «qBittorrent» i Windows Search, høyreklikk på torrentklienten og velg Kjør som administrator.
 • Er det tillatt å bruke torrentklienter i ditt land? Hvis ikke, må du aktivere VPN på enheten din for å omgå geografiske begrensninger.
 • Avbryt andre nedlastinger og opplastinger slik at qBittorrent kan bruke så mye båndbredde som mulig.
 • Har du flere nedlastinger som kjører i torrentklienten din samtidig? I så fall kan du avbryte andre nedlastinger bortsett fra den du ønsker å laste ned raskt.
 • Tving gjenoppta den stoppede nedlastingen. For å gjøre det, høyreklikk på den stoppede nedlastingen og klikk Tving gjenoppta.
 • Sørg for at stasjonen der du laster ned dataene har nok plass til å ta imot nye nedlastinger.
 • Endre DNS-serveren din. Å gjøre det vil hjelpe deg med å omgå begrensningene som er satt opp av Internett-leverandøren din.
  Hvordan Windows 10s "Tilbakestill denne PCen" har blitt kraftigere

Hvis de foreløpige kontrollene ovenfor ikke fungerer og problemet vedvarer, bruker du resten av rettelsene.

2. Se etter Backend-problemer

Kanskje det ikke bare er deg, men alle qBittorrent-brukere kan ha det samme problemet. Grunnen? På grunn av et problem med torrent-klientenes backend. Å utelukke denne muligheten vil derfor spare deg fra å slite med å fikse et problem som er utenfor din kapasitet.

For å gjøre det, åpne nettleseren din, skriv inn «er QBittorrent nede?» og trykk Enter. Deretter kan du besøke et par nettsteder som viser gjeldende status for torrentklienten din. Hvis du finner mange rapporter om dette problemet på forskjellige nettsteder, ligger problemet i backend. Vent derfor et par timer og start nedlastingen på nytt når backend-problemene er løst.

Men hvis du er den eneste som opplever problemet, bør du gå til neste løsning.

3. Fiks den ustabile Internett-tilkoblingen

Nedlasting av filer, spesielt gjennom tredjepartsklienter, krever en stabil tilkobling. Hvis internettforbindelsen din ikke er sterk nok eller stabil, kan nedlastingen bli avbrutt. Dette kan også være årsaken til problemet du står overfor, noe som betyr at qBittorrent ikke har tilgang til en pålitelig internettforbindelse.

Hvis tilkoblingen viser seg å være ustabil, bytt enten til en annen internettforbindelse eller sjekk veiledningen vår for hvordan du fikser en ustabil Wi-Fi-tilkobling. Hvis tilkoblingen allerede er stabil, gå videre til neste løsning.

4. Konfigurer tilkoblingsinnstillingene

Endre porten som brukes av torrentklienten din for innkommende tilkoblinger. Å gjøre det vil sikre at Internett-leverandøren din ikke blokkerer den gjeldende torrent-porten. Følg disse trinnene for å gjøre dette:

  16 beste gratis nettverksovervåkingsprogramvare for Windows 10
 • Start qBittorrent-klienten.
 • Gå til Verktøy-fanen og klikk Alternativer.
 • Klikk på Tilkobling-fanen i venstre sidefelt.
 • Sørg for at boksen «Bruk UPnP / NAT-PMP portvideresending fra ruteren min» er merket.
 • Endre porten som brukes for innkommende tilkoblinger ved å klikke på Tilfeldig-boksen og se om nedlastingen gjenopptas. Hvis ikke, endre porten noen ganger og se om det gjør en forskjell.
 • Fortsett til neste løsning hvis det ikke hjelper å endre porten.

  5. Endre innstillingene for Torrent-kø

  qBittorrent-klienten lar brukere sette en grense på antall aktive nedlastinger, opplastinger og torrenter om gangen. Hvis det settes en grense for aktive nedlastinger i qBittorrent-innstillingene dine, for eksempel to samtidige nedlastinger, vil torrentklienten din stoppe den tredje nedlastingen og vise statusen som «stoppet».

  For å forhindre at dette skjer, bør du slå av torrent-kø, som vil fjerne eventuelle grenser tidligere satt. Slik kan du gjøre det:

 • Fra Verktøy-menyen, velg Alternativer.
 • Naviger til BitTorrent-fanen i venstre sidefelt.
 • Fjern merket i boksen ved siden av Torrent Queuing for å fjerne eventuelle begrensninger.
 • Klikk på Bruk og klikk deretter OK.
 • Deretter går du til kategorien Tilkobling og endrer tilkoblingene og sporene som er oppført under Tilkoblingsgrenser. Alternativt kan du fjerne merket for alle disse boksene for å fjerne de angitte grensene. Dette vil tillate torrent-klienten å etablere så mange tilkoblinger eller ta så mange spor som nødvendig, og forhindre at nedlastinger stopper.

  6. Slett den delvise nedlastingen og start den på nytt

  Hvis gjenopptagelse av en nedlasting etter å ha satt den på pause i noen timer eller dager fører til at den stopper opp, kan de delvis nedlastede dataene til torrentfilen være problemet. For å utelukke denne muligheten, fjern torrenten du for øyeblikket laster ned, slett de nedlastede filene fra harddisken din og start torrentnedlastingen fra bunnen av igjen.

  Slik kan du gjøre det:

 • Høyreklikk på den delvis nedlastede torrentfilen og velg Fjern.
 • Når popup-vinduet for bekreftelse av sletting vises, merk av i boksen ved siden av Slett også filene permanent slik at torrentklienten automatisk kan fjerne tidligere nedlastede filer.
 • Når du er ferdig, legg til torrentfilen for å starte nedlastingsprosessen som du gjorde første gang.
 •   Reparer WiFi-alternativet som ikke vises i Windows 10

  7. Fortsett nedlastingen på et senere tidspunkt

  Hvis ingen av rettelsene ovenfor har vært nyttig, kan det være fordi såmaskiner ikke er tilgjengelige i det hele tatt. Seeders er brukere som allerede har torrentfilen du prøver å laste ned. Hvis hver seeder går offline, vil ikke torrentklienten din kunne laste ned filen. På grunn av dette kan nedlastingen stoppe. Så vent et par timer og gjenoppta nedlastingen.

  Alternativt kan du la nedlastingen fortsette i bakgrunnen og med jevne mellomrom sjekke fremdriften. Hvis du ser at nedlastingen skrider frem, bekrefter det at det ikke er noen andre problemer, bare mangel på såmaskiner. Så du bør forvente at nedlastingen tar en stund, men vær sikker på at den vil være fullført.

  Hva bør du gjøre hvis nedlastingen forblir fast hele tiden?

  8. Se etter problemer med Torrent-klient eller Torrent-fil

  Opplever du dette problemet bare med spesifikke torrentfiler, eller skjer det med hver nedlasting du utfører? Hvis førstnevnte er sant, finn en annen torrentfil, og problemet vil bli løst. I sistnevnte tilfelle er problemet med torrentklienten din. Så gjør følgende:

  • Hviteliste qBittorrent-klienten på Windows Defender eller antivirusprogramvaren din. Hvis du aldri har gjort dette før, følg instruksjonene fra veiledningen vår for å hvitliste apper i Windows Defender.
  • Hvis det ikke er brannmurbegrensninger, avinstaller torrentklienten og last den ned igjen.

  Hva hvis ingen av alternativene fungerer? Installer deretter torrentklienten på nytt eller bytt til en annen torrentklient som en siste utvei.

  9. Installer Torrent-klienten på nytt

  Hvis ingen av løsningene ovenfor løser problemet, bør du installere torrentklienten på nytt. Å gjøre det vil eliminere eventuelle problemer med klienten som får nedlastingene til å stoppe. Avinstaller derfor qBittorrent og installer den på nytt. Hvis du ikke er kjent med prosessen, sjekk ut vår guide for hvordan du avinstallerer programvare på Windows.

  10. Prøv en annen Torrent-klient

  Hvis nedlastingen ikke lykkes til tross for all din innsats, må du bytte til en annen torrentklient. Selv om det er mange alternativer, er uTorrent den mest pålitelige. Ved å bytte torrent-klient vil du kunne gjenoppta stoppede nedlastinger. Det er ikke nødvendig å bruke uTorrent; du kan bytte til en annen av de beste torrentklientene.

  Gjenoppta dine stoppede nedlastinger i qBittorrent

  Det kan være frustrerende når nedlastingene dine stopper i en lengre periode. Ved å bruke rettelsene som er beskrevet i artikkelen, kan du starte nedlastingene som er stoppet på nytt og fikse hovedproblemet. Hvis du ofte bruker torrent-klienter, ta alle forholdsregler for å unngå å sette deg selv i fare.