Hvordan finne ut hvilken Kindle-modell du har: 4 måter

I løpet av de siste årene har Amazon gitt ut flere Kindle-modeller, og mens de hver kommer med nye funksjoner og fremskritt, kan det bli ganske forvirrende å holde oversikt over hver modell.

Å identifisere Kindle-modellen din er viktig av mange grunner, inkludert feilsøking og tilgang til kundestøtte, kjøp av tilbehør som etuier og hylser, og forståelse av enhetenes funksjoner og muligheter. Men med så mange Kindles tilgjengelig, husker du kanskje ikke hvilken du har. Ikke bekymre deg; det er mange måter å finne det ut på.

1. Sjekk Kindle-innstillingene

Den enkleste og greieste måten å finne Kindle-modellen på er å sjekke enhetsinformasjonen i Kindle-innstillingene. Slik gjør du det:

 • På Kindle-startskjermen trykker du på trepunktsknappen øverst til høyre.
 • Trykk på Innstillinger fra rullegardinmenyen
 • Velg Enhetsalternativer, og klikk deretter på Enhetsinformasjon.
 •   Slik markerer du en rad i Google Sheets ved hjelp av betinget formatering

  Et popup-vindu vises der du kan finne Kindle-modellen, generasjonen, serienummeret og gjeldende fastvareversjon.

  2. Finn ut Kindle-modellen din på Amazons nettsted

  Hvis du ikke har tilgang til eller betjener Kindle, er en annen måte å finne ut Kindle-modellen din på Amazons nettsted. Hvis Kindle-enheten din er registrert på Amazon-kontoen din, kan du administrere Kindle-enhetene dine og alt innhold du får fra Amazon med den. Bare følg disse trinnene:

 • Gå til Amazon og logg på kontoen som er knyttet til Kindle
 • Hold musen over alternativet Konto og lister og velg Innhold og enheter.
 • Gå til kategorien Enheter.
 • Under Amazon-enheter klikker du på Kindle for å finne en liste over alle registrerte Kindle-enheter.
 • Du kan klikke på hvilken som helst av de registrerte enhetene for å se deres navn, modeller og datoen enheten ble registrert på kontoen din.

    Microsofts AI Copilot til Microsoft 365-apper og Win 11 standardapper

  For å se serienummeret til Kindle, klikk ganske enkelt på enhetsnavnet. Dette vil lede deg til en enhetsinformasjonsside for å se serienummeret ditt og administrere Kindle.

  I tillegg kan du bruke visse kjennetegn for å hjelpe med å identifisere Kindle-en din ved å bruke Amazons Kindle-modell og funksjonsguide som også kan hjelpe deg med å bestemme hvilken Kindle-enhet du skal kjøpe hvis du trenger en ny.

  3. Bruk Amazons mobilapp for å identifisere Kindle

  Selv om du ikke lenger kan kjøpe Kindle-bøker på Amazons mobilapp, kan du fortsatt identifisere Kindle-modellen din. Dette er hvordan:

 • I Amazon-appen går du til profilfanen på verktøylinjen og trykker på Din konto.
 • Rull ned til Kontoinnstillinger og trykk på Innhold og enheter.
 • Gå til kategorien Enheter. Trykk på Kindle under Amazon-enheter.
 • Du vil se en lignende liste over Kindle-enheter, og for å se flere detaljer om Kindle, som serienummeret, trykk ganske enkelt på Kindle-navnet for å gå til enhetens sammendragsside.

    Hvordan åpne utklippstavlen min?

  4. Identifiser Kindle med serienummeret

  Du kan også finne ut Kindle-modellen din ved å bruke serienummeret til Kindle. Du kan finne Kindle-serienummeret på enheten din ved å gå til Innstillinger > Enhetsalternativer > Enhetsinformasjon.

  Men hvis du ikke får tilgang til Kindle eller enheten din ikke fungerer, kan du også finne serienummeret ditt på Amazons nettside eller mobilapp gjennom kontoen som er registrert på Kindle ved å følge trinnene ovenfor.

  Når du har serienummeret ditt, kan du identifisere Kindle-modellen din ved å bruke serienummerprefikset, sammenligne det med dette liste over alle Kindle-modeller og serienumre.

  Hold styr på Kindle-modellen din

  Å kunne identifisere Kindle-modellen din er viktig siden det hjelper deg å dra nytte av alle funksjonene som er tilgjengelige for deg, slik at du kan skreddersy en leseopplevelse som passer best for dine behov.

  Hvis du har gått gjennom denne veiledningen og du fortsatt ikke kan identifisere Kindle-modellen din, husk at du alltid kan kontakte Amazons kundestøtte for ytterligere hjelp.