Hvordan fjerne vannmerke i Microsoft Word

Vannmerker er en enkel måte å forhindre at bilder og videoer plagieres. Dette konseptet fungerer ganske bra for dokumenter også hvis dokumentet ikke kan redigeres. Du vil finne at, i motsetning til bilder og videoer, er et vannmerke som brukes på et dokument, f.eks. et DOC- eller DOCX-dokument opprettet i Microsoft Word, enkelt å bruke.

Fjern vannmerket i Microsoft Word

Microsoft Word kan vannmerke dokumentene som er opprettet i den. Den har en spesiell innebygd funksjon for jobben. Vannmerket er ikke så permanent som et du ville brukt på et bilde hvis du deler dokumentet i DOCX- eller DOC-format. Dette er fordi disse formatene er direkte redigerbare i Word. Alle med appen kan fjerne den ganske enkelt.

Merk: Denne artikkelen er ikke ment å hjelpe med å plagiere dokumenter. Bruk metodene beskrevet her for å fjerne vannmerker fra dokumenter som du eier redigerings- og publiseringsrettighetene til.

1. Deaktiver vannmerke

Den første metoden du bør prøve for å fjerne et vannmerke er den innebygde funksjonen i Microsoft Word.

Åpne dokumentet som har et vannmerke i Microsoft Word.
Gå til Design-fanen og klikk på Vannmerke-knappen.
Velg Fjern vannmerke.

2. Deaktiver fra bunntekst

En bunntekst (eller en topptekst) kan inkludere et bilde som noen ganger brukes til å bruke et vannmerke i stedet for å bruke den spesifikke funksjonen. Dette vil bare fungere hvis vannmerket er tekst, dvs. det skal ikke være et bilde.

Åpne dokumentet i Microsoft Word.
På Hjem-fanen velger du Topp- og bunntekst-knappen.
Velg alternativet for fjern bunntekst.

3. Rediger filegenskaper

Dette er et mer komplisert arbeid rundt hvis du ikke klarer å redigere vannmerket eller hvis dokumentet er låst fra redigering.

Åpne dokumentet i Microsoft Word.
Gå til Fil>Lagre som og lagre dokumentet i XML-format.
Høyreklikk på det nylig lagrede dokumentet og velg Åpne med… fra hurtigmenyen.
Åpne dokumentet i Notisblokk.
Bruk Ctrl+F for å åpne søkefeltet.
Se etter uttrykket som brukes til å vannmerke dokumentet.
Slett den (pass på at du ikke fjerner anførselstegnene rundt den).

Konklusjon

Vannmerkede dokumenter kan brukes til det tiltenkte formålet, dvs. du kan se hva som er i dem, du kan lese et vannmerket dokument, og det kan skrives ut. Et vannmerke vil i de fleste tilfeller hindre andre i å hevde det som sitt eget. Et vannmerke trenger ikke nødvendigvis å brukes som et tyverisikringsverktøy. Den kan også brukes til å merke et dokument som fortsatt er et utkast eller hvis det er konfidensielt.