Hvordan frigjøre lagringsplass på iCloud

Viktige takeaways

 • Å frigjøre iCloud-lagringsplass kan ofte stoppe deg fra å oppgradere til en dyrere lagringsplan.
 • Sletting av uønskede iCloud-sikkerhetskopier, administrering av bildebiblioteket og sletting av store iCloud Drive-filer kan frigjøre noen få gigabyte med lagringsplass.

Går det lite for iCloud-lagring, men vil ikke oppgradere planen din? Lær å få mest mulig ut av plassen du allerede har, som innebærer å fjerne uønskede elementer og gjøre andre lagringsoptimaliseringer for å sikre at iCloud-lagringen din ikke fylles opp raskt.

Hvor mye koster iCloud-lagring?

Heldigvis er ikke iCloud så veldig dyrt. Hvis du ønsker å oppgradere til et høyere nivå i stedet for å bruke tid på å slette data for å frigjøre eksisterende lagringsplass, er disse alternativene:

 • $0,99 per måned for 50 GB
 • $2,99 per måned for 200 GB
 • $9,99 per måned for 2TB
 • $29,99 per måned for 6TB
 • $59,99 per måned for 12TB

Du kan også få iCloud-lagring sammen med andre Apple-tjenester til en rabattert pris ved å abonnere på Apple One.

Sjekk hva som tar opp iCloud-lagringen din

Hvis du er sikker på at du heller vil bruke tiden din i stedet for å bruke penger, må du først sjekke hva som spiser opp iCloud-lagringen din.

På en iPhone går du til Innstillinger > [Your Name] > iCloud > Administrer kontolagring.

På en Mac klikker du på Apple-logoen i menylinjen og går til Systeminnstillinger > Apple ID > iCloud. Klikk deretter på Administrer.

Dette vil fortelle deg hva som bruker plass på iCloud-kontoen din. For de fleste vil dette sannsynligvis være bilder, meldinger, iCloud-sikkerhetskopier, iCloud Drive og apper. Vi viser deg hvordan du frigjør plass til hver av dem og mer nedenfor.

  15 beste verktøy og ressurser for å bli en profesjonell forfatter

Slett uønskede iCloud-sikkerhetskopier

Hvis du har eid flere iOS-enheter i løpet av årene, er sjansen stor for at hver av disse enhetene har sin egen sikkerhetskopi lagret i iCloud-kontoen din.

Du kan slette sikkerhetskopier av gamle enheter du ikke lenger bruker ved å følge disse trinnene:

 • Gå til Innstillinger > på iPhone [Your Name] > iCloud > Administrer kontolagring > Sikkerhetskopier.
 • Nå vil du se hvilke enheter som er sikkerhetskopiert. Velg enheten du ikke bruker lenger, og trykk på Slett sikkerhetskopi. Dette vil fjerne sikkerhetskopien fra iCloud.
 • Du kan også trykke på sikkerhetskopien av enheter du fortsatt bruker og stoppe enkelte apper fra å lagre dataene deres på iCloud-kontoen din. Velg enheten og velg Vis alle apper. Deaktiver nå sikkerhetskopier manuelt for spesifikke apper og trykk på Slå av. Dette vil fjerne appdata for disse appene fra din neste iCloud-sikkerhetskopi.
 • Hvis du bruker en Mac, gå til Apple-menyen > Systeminnstillinger > Apple ID > iCloud. Klikk deretter på Administrer og velg Sikkerhetskopier. Du kan nå velge hvilke sikkerhetskopier du vil slette. Men hvis du ikke vil slette sikkerhetskopier og trenger mer plass, ikke glem at du kan redusere størrelsen på iPhone-sikkerhetskopien og slette appdata fra iCloud for å frigjøre lagringsplass.

  Endre iPhones kamerainnstillinger

  Se gjennom kamerainnstillingene på iPhone for å sikre at du ikke bruker mer plass enn nødvendig på iCloud. Dette innebærer blant annet å bestemme om du kan bytte til 720p eller 1080p videoer i stedet for 4K.

 • Gå til Innstillinger > Kamera > Formater på iPhone (eller iPad). For å spare plass, velg Høy effektivitet. Merk at dette vil lagre bildene og videoene dine i henholdsvis HEIF- og HEVC-formatene, som ikke støttes like bredt som JPG og MP4.
 • Gå nå tilbake til kamerainnstillingene og trykk på Spill inn video. Ideelt sett bør du velge den laveste bildefrekvensen og oppløsningen. Du vil ikke få den jevneste eller høyeste kvaliteten videoer på denne måten, men du vil spare iCloud-plass.
 • På samme måte velger du alternativet Record Slo-mo i kamerainnstillingene og velger den lavere bildefrekvensinnstillingen.
 • Slå også av Live Photo ved å gå til Innstillinger > Kamera > Bevar innstillinger. Dette vil stoppe iPhone fra å ta opp en tre-sekunders video av hvert bilde du tar.
 •   Slik bruker du lag i designene dine på Canva

  Trim fotobiblioteket ditt

  Nå som du har redusert hvor mye plass bilder vil ta fremover, er det på tide å begynne å fjerne uønskede elementer fra bildebiblioteket ditt.

  Åpne Bilder-appen og trykk på Album > Videoer. Nå kan du trykke på Velg øverst til høyre og fjerne alle videoene du ikke trenger. På samme måte kan du besøke album for følgende elementer: Live Photos, Bursts, Panoramas, Slo-mo, Time-lapse, Screenshots, Screen Recordings og mer. Sletting av ting fra disse vil rydde ut mye plass raskt. Se til slutt gjennom albumet Nylige i Bilder-appen for å se om du kan slette noen bilder.

  Bli kvitt gamle og uønskede meldinger

  Hvis Messages-appen tar opp mye plass på iCloud, kan du raskt frigjøre plass ved å følge disse trinnene:

 • Gå til Innstillinger > Meldinger på iPhone eller iPad.
 • Rull nå ned til Behold meldinger og endre den fra For alltid til 30 dager eller 1 år. Trykk deretter på Slett. Meldinger som er eldre enn tidsrammen du angir vil nå bli fjernet automatisk.
 • La oss deretter fjerne noen chatter som tar opp mye plass. Gå til Innstillinger > [Your Name] > iCloud > Administrer kontolagring > Meldinger. Nå trykker du på Toppsamtaler.
 • Trykk på Rediger øverst til høyre og velg chattene du vil slette. Trykk deretter på søppelikonet øverst til høyre for å slette en chat.
 • Hvis du ikke er klar til å slette hele samtaler, åpne en tråd, trykk på kontaktens navn øverst og bla ned til Bilder. Trykk på Se alle, og slett deretter bilder og videoer du ikke trenger manuelt. På samme måte kan du gå til Dokumenter-delen for å slette store PDF-filer og andre filer.
 •   Det kraftige verktøyet for skjerm- og videoopptak

  Fjern store filer fra iCloud Drive

  Hvis du bruker iCloud Drive på noen av Apple-enhetene dine, sjekk den for å sikre at søppelfiler ikke tar opp mye plass. Åpne Filer-appen på iPhone eller iPad og trykk på Bla gjennom nederst. Velg iCloud Drive og sjekk hver mappe for å se om du kan slette noe. For å gjøre det samme på en Mac, åpne et Finder-vindu og klikk på iCloud Drive i sidefeltet.

  Men hvis du ved et uhell sletter feil fil, ikke bekymre deg. Det er en måte å gjenopprette slettede filer i iCloud Drive.

  Slett eldre e-poster

  Hvis du bruker Apples Mail-app og iCloud-e-postkontoen din, har du sannsynligvis flere e-poster du ikke lenger trenger. Disse e-postene kan også ta opp din dyrebare iCloud-plass. Slik sletter du dem:

 • Åpne Mail-appen.
 • Gå til siden Postbokser og velg iCloud.
 • Velg Rediger øverst til høyre, og velg deretter e-postene du vil slette.
 • Trykk på Papirkurv, og velg deretter Papirkurv melding.
 • Vær oppmerksom på at dette bare gjelder iCloud-e-posten din, ikke andre e-postkontoer – som Gmail – som du kan ha koblet til appen.

  Forhåpentligvis klarte du å frigjøre noen gigabyte med lagringsplass på iCloud nå. Dette bør være nok til å forhindre de fryktede «iCloud Storage is Full» popup-vinduer på iPhone, iPad eller Mac for tiden. Men hvis du fortsatt trenger mer plass, bør du vurdere å oppgradere iCloud-lagringsplanen din.