Windows

Hvordan gi nytt navn til flere filer i Windows

Neste gang du må endre dusinvis av filnavn i Windows, må du ikke justere dem sakte én etter én. Her er en enkel måte å gi nytt navn til flere filer samtidig og spare tid på denne enkle oppgaven.

Slik endrer du navn på filer ved hjelp av filutforsker

Den enkleste måten å masseomdøpe en gruppe filer på er å velge dem alle samtidig i Filutforsker og bruke et basisnavn på alt du velger.

For best resultat bør du opprette en ny mappe med bare filene du vil gi nytt navn inni. Når du er inne i mappen, bruk Vis-alternativene for å velge Detaljer. Deretter kan du klikke på kolonnetitlene som Dato modifisert og Størrelse for å sortere filene, noe du kan finne nyttig for den omdøpte rekkefølgen (for eksempel navngi bilder i kronologisk rekkefølge).

  Slik deaktiverer du Copilot i Windows 11

Når du er klar til å gi nytt navn til flere filer, trykk Ctrl + A for å velge dem alle. Hvis du ikke vil gi nytt navn til alt i mappen samtidig, bruk andre mappevalgstriks: hold Ctrl og klikk på individuelle filer for å markere dem, klikk på én fil og klikk deretter en annen mens du holder nede Shift for å markere alle filene mellom dem, eller dra musepekeren for å markere filer.

Med alle ønskede filer uthevet, trykk F2. Dette lar deg skrive inn et nytt navn i én fil, som blir et «root» navn som alle filer starter med. Hvis du for eksempel skriver «Eksempelbilde» betyr det at den første filen får navnet «Eksempelbilde (1)», den andre «Eksempelbilde (2)», og så videre. Trykk Enter når du er fornøyd med navnet ditt, så vil navnene til hver fil endres.

  Hvorfor oppdateres ikke min Facebook i Windows 10?

Hvis du ombestemmer deg, trykk Ctrl + Z for å angre og prøv et annet navn.

I tilfelle du finner den innebygde metoden for grunnleggende, gir et verktøy kalt PowerRename, som er en del av PowerToys-pakken, mange flere alternativer. Vi har en fullstendig guide for å gi nytt navn til filer med PowerRename som du kan følge etter å ha installert PowerToys på PC-en din. Alle avanserte Windows-brukere bør dra nytte av PowerToys, så dette er en god unnskyldning for å prøve.

x