tipsbilk.net

Slik bruker du Notion mer effektivt med disse 9 enkle triksene

Selv om Notion er et utrolig produktivitetsverktøy, kan det være ganske vanskelig å navigere. For å gjøre Notion-reisen din mye enklere og mer effektiv, har vi satt sammen en liste over triks du kan bruke.

1. Bruk hurtigtaster og kommandoer

Bruk av hurtigtaster og kommandoer kan utgjøre en enorm forskjell og hjelpe deg å øke hastigheten på oppgavene dine betydelig. Fra å bytte mellom forskjellige sider til å lage en gjøremålsliste med avmerkingsbokser, det er over 130 Notion-tastatursnarveier for Windows og Mac. Her er noen nyttige snarveier som vi anbefaler å starte med:

 • For å åpne et nytt begrepsvindu: Ctrl/Cmd + Shift + N
 • For å veksle mellom mørk og lys modus: Ctrl/Cmd + Shift + L
 • For å få opp dialogboksen Notion AI: Ctrl/Cmd + J
 • Slik oppretter du en ny side på skrivebordsappen Notion: Ctrl/Cmd + N
 • For å legge til en kommentar: Ctrl/Cmd + Shift + N
 • For å gå tilbake en side: Ctrl/Cmd + [
 • To go forward a page: Ctrl/Cmd + ]

Bortsett fra hurtigtaster, kan du bruke skråstrekkommandoer (/) for å formatere Notion-sidene dine raskt. Her er noen du bør begynne med:

 • For å lage en ny tekstblokk: /text
 • For å lage en punktliste: /bullet
 • For å lage en nummerert liste: /num
 • For å lage en veksleliste: /toggle
 • For å laste opp et bilde: /image
 • For å laste opp en video: /video
 • For å endre tekstfargen til en blokk: /color
 • For å endre bakgrunnsfargen til en blokk: /color background

Enten du er en student med massevis av tidsfrister eller har 9 til 5, er det menneskelig natur å glemme ting til tider, selv om du har skissert alle oppgavene og tidsfristene dine. En funksjon du kanskje ikke er klar over er muligheten til å sette opp påminnelser i Notion.

For å angi en påminnelse, gå til siden eller oppgaven du ønsker å bli påminnet om. Skriv @remind sammen med datoen og klokkeslettet du vil motta et varsel fra Notion som minner deg om oppgaven eller hendelsen. Hvis du for eksempel ønsker å bli påminnet om en oppgave som skal ventes på fredag ​​klokken 08.00, skriv ganske enkelt @remind Friday klokken 8.00.

  Hvordan installere Node.js på Ubuntu, CentOS?

Hvis du bruker en tabell for å spore fristene dine, kan du også angi en påminnelse ved å klikke på en dato og påminne. Nå kan du velge å bli påminnet om oppgaven dagen den skal, dagen før, to dager før og en uke før den skal.

Hvis du brukte timer på å skrive notater om et emne du studerer, er det definitivt ikke tidseffektivt å bruke noen flere timer på å oppsummere de lange notatene du skal revidere. Notion AI kommer nyttig i slike situasjoner, og vil spare deg for timer med manuelt arbeid. Notion designet Notion AI for å hjelpe brukere med å forbedre produktiviteten.

Annet enn å oppsummere sider, kan Notion AI oversette sider, fikse stavefeil, forbedre skrivingen din, utvide eller forkorte den skrevne teksten din, endre skrivetonen din, brainstorme ideer for deg, lage en gjøremålsliste for deg og mye mer.

For å bruke Notion AI, åpne en side eller opprett en ny. Nå kan du enten utløse Notion AI ved å skrive kommandoen /Notion AI eller trykke på Ctrl/Cmd + J-tastene samtidig for å få opp Notion AI-dialogboksen. En rullegardinmeny med flere alternativer vil nå vises på skjermen. Alt du trenger å gjøre nå er å velge en oppgave du vil at Notion AI skal gjøre og se at den virker magisk.

Hvis du for eksempel vil at Notion AI skal skrive noe fra bunnen av, velger du Be AI om å skrive og gi det noen instruksjoner i dialogboksen.

Dessverre er ikke Notion AI gratis. Hvis du har en gratis personlig plan for Notion, kan du prøve 20 svar per måned. Men hvis du vil nyte ubegrenset Notion AI-svar, må du abonnere på et betalt svar.

Hvis du har en gratis plan eller et Plus-, Business- eller Enterprise-abonnement og faktureres månedlig, vil Notion AI koste deg $10 per måned. På den annen side, hvis du har et Plus-, Business- eller Enterprise-abonnement og fornyer abonnementet ditt årlig, kan du kjøpe Notion AI for $8 per måned i stedet.

4. Bruk Notion Chrome Extensions

En av de mest undervurderte måtene å presse Notions grenser og gjøre plattformen enklere å navigere på, er å bruke Notion-utvidelser. Det er tonnevis av Notion-utvidelser for Google Chrome tilgjengelig som kan gjøre livet ditt enklere, for eksempel Notion Web Clipper utvidelse som lar deg lagre et nettsted som du for øyeblikket surfer på til en Notion-database eller ChatGPT til Notionsom lar deg bevare ChatGPT-samtalene dine.

  Er overlevelsesbaser og overlevelseshjem det samme i Minecraft

5. Lag knapper for gjentatte handlinger

En av de enkleste måtene å gjøre Notion-arbeidsområdet renere og enklere å navigere på er å bruke Notion-knapper. Denne praktiske funksjonen lar deg utføre repeterende oppgaver som du utfører på en dag-til-dag-basis, som å legge til en ny oppgave i oppgavelisten din, ved å klikke på en knapp. For å lage en knapp, skriv inn kommandoen /knapp.

Skriv inn et navn for knappen og legg til et ikon. Klikk + Legg til handling under Gjør dette og velg fra: Sett inn blokker, Legg til side til, Rediger sider i, Vis bekreftelse og Åpne side.

For eksempel, hvis du vil lage en gjøremålsoppgave hver gang du klikker på knappen, velg Sett inn blokker fra de fem alternativene og skriv inn /to-do list i dialogboksen. Klikk til slutt på Ferdig.

6. Bruk Toggle-funksjonen i Notion

Veksleblokker er en annen fin måte å holde Notion-arbeidsområdet ryddig og organisere tekstbiter. For å lage en veksleblokk, skriv inn kommandoen /toggle og skriv inn et navn for veksleoverskriften. Du kan også opprette en veksleliste ved å skrive > etterfulgt av et mellomrom på en ny linje.

Klikk på trekantknappen ved siden av bryteren, eller klikk på teksten merket Tom for å legge til blokker med innhold under bryteroverskriften.

7. Tilpass Notion Workspace

Å legge til litt stil til Notion-arbeidsområdet ditt kan gjøre det morsomt å organisere livet ditt. Heldigvis tilbyr Notion flere måter å tilpasse Notion-arbeidsområdet ditt på, og å gjøre Notion-oppsettet estetisk vil bare ta et par minutter. Du kan begynne med å legge til et forsidebilde på Notion-sidene dine ved å holde musepekeren over toppen av en side og klikke på Legg til omslag.

Når du klikker på Endre omslag, vil du kunne velge fra et galleri med forsidebilder kuratert av Notion. Hvis du vil laste opp ditt eget bilde, klikker du på Last opp.

  Hvordan fikse "iMessage Not Levert" på iPhone

Det er like viktig å style innholdet på Notion-siden din. En måte å gjøre det på er å endre skriftstilen. Notion tilbyr tre forskjellige fonter: Standard, Serif og Mono. Du kan endre skriftstilen til teksten på Notion-siden ved å klikke på de tre horisontale prikkene øverst til høyre på skjermen og velge en av de tre skriftene under stiloverskriften.

Du kan også endre fargen på teksten, eller dens bakgrunn, ved å markere teksten og velge de tre horisontale prikkene fra menylinjen som vises.

Til slutt velger du Farge fra rullegardinmenyen og velger fra listen over farger.

Du kan også bruke /embed-verktøyet til å legge til bilder, videoer, Google-dokumenter, Spotify-spillelister og mer til Notion-arbeidsområdet ditt. For å gjøre det, skriv inn /embed-kommandoen, lim inn en lenke og klikk på Embed-koblingen.

8. Lag en innholdsfortegnelse

Enten du tar notater om Notion eller skriver et essay med flere overskrifter, kan du legge til en innholdsfortegnelse på Notion-siden. Bare skriv inn kommandoen /innholdsfortegnelse på en ny linje, og en innholdsfortegnelse-blokker vil automatisk bli opprettet. Du kan flytte denne boksen rundt på forestillingssiden din.

9. Opprett en hovedoppgavedatabase

Hvis du er en som har mye å holde tritt med, kan det bli overveldende å administrere individuelle gjøremålslister for ulike deler av livet ditt. For å motvirke det, kan du konsolidere flere kategoriserte oppgavelister til en større gjøremålsdatabase og navigere i oppgavene dine ved å bruke filtre.

Skriv inn kommandoen /database og velg «Database – Inline» fra rullegardinmenyen. Juster nå databasen i henhold til dine krav og skriv inn oppgavene du må gjøre. Sørg for å lage tagger for ulike deler av livet ditt, som jobb, universitet, dagligvarer osv.

Når du er ferdig med å fylle databasen med oppgavene dine, kan du filtrere gjennom dem ved å klikke Filtrer og filtrere dem etter koder. Hvis du for eksempel bare vil se de universitetsrelaterte oppgavene du trenger å gjøre, merker du bare av i avmerkingsboksen ved siden av Universitetet.

Fra å tilpasse Notion-arbeidsområdet til å bruke Notion AI til å utføre oppgaver for deg, vil å mestre disse tipsene hjelpe deg med å spare tonnevis av tid i det lange løp.

x