Android

De beste Android-kameratelefonene i 2024

Å ha muligheten til å bære en telefon med høykvalitetsbilder rundt i lommen betyr at du aldri går glipp av et øyeblikk. De beste Android-kameratelefonene konkurrerer med kvaliteten til Apple-enheter, og det er flere alternativer for alle formål og budsjett.

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 8 Pro er den beste Pixel-telefonen for fotografering og en av de beste Android-telefonene totalt sett. Primærkameraet på 50 MP ligner den forrige modellen, men det har nå en bredere blenderåpning, og autofokusen støttes av en Multi-Zone Laser AF, slik at du kan ta detaljerte bilder enda raskere.

Det ultravide kameraet får den viktigste oppgraderingen. Den får en større sensor og autofokusevne med oppløsningen økt fra 12 til 48 MP. 5x 48 MP teleobjektivet er oppgradert med en bredere blenderåpning, mens selfieobjektivet foran forblir det samme.

Alle objektivene gir nøyaktige bilder, selv i svakt lys eller ved bruk av optisk zoom, med skyggedetaljer og beholdte høylys en åpenbar styrke. Fargene er naturlig mettede, og bildene er lyse og levende med utmerket dynamisk rekkevidde.

Det er ikke spor for microSD-kort, så du må velge passende intern lagring for å lagre alle bildene dine, med alternativer fra en base på 128 GB helt opp til 1 TB.

Google Pixel 8 Pro

Best sammenlagt

$799 $999 Spar $200

Kameraene til Google Pixel-telefoner har alltid fått kritikeres ros. Imidlertid tar Pixel 8 Pro det opp et hakk med fire forbedrede linser, og tilbyr overlegen bildekvalitet uansett lysforhold. Du får også innovative fotoredigeringsverktøy og skarp 4K/60-video på hvert objektiv.

Fordeler

 • Kan overstyre autolinsevalg
 • Manuell fokus, lukkerhastighet og ISO-kontrollalternativer
 • Vis P3-fargerom og pålitelig hvitbalanse
 • God stabilisering for stillbilder og video
 • Eksepsjonelt lyssterk, fargenøyaktig 120Hz AMOLED-skjerm
 • Syv år med programvareoppdateringer

Ulemper

 • Batterilevetid og ladehastigheter henger etter andre flaggskip

Beste budsjett Android-kameratelefon: Google Pixel 7a

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 7a er en utmerket Android-kameratelefon for de som har et budsjett. Mens oppgraderingene til det ultravide på Pixel 8 Pro gjør det til det beste valget for det objektivet, har hovedkameraet til 7a en rask f/1.9 blenderåpning og en høyere 64MP oppløsning. Selfie-kameraets pikselantall er også høyere ved 13MP, og du får 4K/60-video på primærlinsen, selv om den er begrenset til 30fps på ultravidde- og selfie-objektivene.

  Slik kontrollerer du lys med en Android eller iPhone

Bildene er av utmerket kvalitet på både hoved- og ultravide kameraer. Fargene er naturlige og levende, supplert med skarpe detaljer og god kontrast. Hvitbalansen er også pålitelig uavhengig av lysforhold. Den er også støv- og vannavstøtende, så fotografering ved bassengkanten og stranden er problemfri, og 24-timers batterilevetid er rikelig til dette prispunktet.

Google Pixel 7a

Beste budsjett

$374 $499 Spar $125

Google Pixel 7a er et enestående budsjettalternativ hvis du leter etter en flott Android-telefon med utmerkede kameraer. Den har et overlegent primærkamera og en utmerket ultravidvinkel på toppen av et kvalitetsselfie-objektiv og 4K-videoopptak over hele området.

Fordeler

 • Skarp, levende OLED-skjerm
 • Fantastisk bildekvalitet
 • Trådløs lading
 • Konkurransedyktig pris
 • God bevegelsesfotograferingsmodus

Ulemper

 • Ingen autofokus på ultravide eller selfie-objektiver
 • Mangler teleobjektiv
 • Sakte lading
 • Ingen omfattende lagringsmuligheter eller minnekortspor

Justin Duino / MakeUseOf

Samsung er fortsatt det beste valget av Android-telefoner for videoopptak med utgivelsen av Samsung Galaxy S24 Ultra. Med en større sensor enn forgjengeren, viser generelle videoopptak forbedret kontrast og detaljer, mens fargene er mer naturtro. Du har også muligheten til 8K/30/24-opptak for imponerende detaljer, og det er forhåndsinnstillinger for rask zooming med 3x, 5x og 10x alternativer.

Med denne eksepsjonelle telefonen kan du også ta opp videoer i 4K ved 120 bilder per sekund med Pro Video-modus. Du trenger en gimbal eller et stativ, siden all bildestabilisering er slått av i denne modusen. Den leverer eksepsjonelt jevne opptak, inkludert sakte film. Du kan også redusere oppløsningen til Full HD for enda mer polert fotografering med 240 FPS. Den er tilgjengelig med lagringskapasitet på 256 GB, 512 GB eller til og med 1 TB for ubøyelige shutterbugs.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Best for video

Samsung Galaxy S24 Ultra leverer ikke bare fantastiske stillbilder med sitt 200 MP primærkamera, men du får også fantastiske videoopptak. Med alternativer fra 8K til Full HD kan du velge fra fantastiske detaljer til fengslende slo-mo. Med en rask prosessor, enestående batterilevetid, 2600 nits topp lysstyrke, og den fantastiske S-Pen inkludert, blir det virkelig ikke mye bedre.

  Fix Kan ikke endre Messenger-profilbilde på Android

Fordeler

 • Kvalitets 50 MP periskopteleobjektiv med 5x optisk zoom
 • 12 MP selfie-objektiv med 4K/30-video
 • Fantastisk AMOLED-skjerm med utmerket refleksjonshåndtering
 • Kvalitets AI-funksjoner
 • Slitesterk konstruksjon
 • Lang programvarestøtte

Ulemper

 • Stort og dyrt
 • Tungt menysystem

Beste Android-kameratelefon for å ta selfies: Samsung Galaxy A54

Samsung

Hvis din primære bekymring er å ta selfies og ta stillbilder av god kvalitet, er Samsung Galaxy A54 et utmerket rop ikke bare for kvalitet, men også for verdi. Den er tilgjengelig til en svært hyggelig pris og har funksjoner du kanskje ikke forventer i denne prisklassen.

På toppen av det utmerkede 32 MP selfie-kameraet får du en primærkvalitet på 50 MP med en f/1.8 blenderåpning, en anstendig ultravid og en 5 MP makro hvis du liker å ta et nærbilde av og til. Selfies er av høy kvalitet; bilder gir utmerkede detaljer og kontrast med naturtro fargemetning.

Som en ytterligere demonstrasjon av verdien som tilbys, får du også en lyssterk 120Hz, Super AMOLED-skjerm med levende farger og skarpe detaljer. En ekstra bonus er IP67-klassifiseringen, som du vanligvis ikke finner i denne prisklassen, og batterilevetiden er utmerket.

Samsung Galaxy A54 5G

Best for selfies

Samsung Galaxy A54 tilbyr selfie-entusiaster både kvalitet og verdi. Frontkameraet på 32 MP gir skarpe, levende bilder med godt dynamisk område, mens du også kan bruke det til å ta opp 4K/30-video. Verdien strekker seg til telefonens kvalitetskonstruksjon, overlegne skjerm og batterilevetid.

Fordeler

 • Elegant, stilig design
 • Støv- og vanntett
 • Kvalitetsselfies
 • Displayet overgår forventningene
 • Rimelig pris

Ulemper

 • Videostabilisering er kun tilgjengelig i 1080p-modus

Beste Android-kameratelefon for batterilevetid: OnePlus 12

Jerome Thomas / MakeUseOf

Hvis batterilevetid er toppprioriteten din, kan du ikke gjøre det mye bedre enn OnePlus 12. Med sitt 5400mAh batteri konkurrerer den med mange flaggskipmodeller, og du vil kunne få opptil to dager med blandet bruk. Den støtter også rask SuperVOOC-lading på opptil 100W (80W i USA), og den vil ha kapasitet på mindre enn 25 minutter.

Kameramessig får du en utmerket 50 MP primær som yter godt i lite lys, et 64 MP periskoptelefoto med 3x optisk zoom, en 48MP ultrawide og en 32MP selfie. Videokvaliteten er også god og har utmerket stabilisering. På hovedkameraet kan du ta bilder i 4K/60 eller til og med i imponerende 8K.

OnePlus 12

Best for batterilevetid

$800 $900 Spar $100

Mens den er kjent for sitt utmerkede batteri, tilbyr OnePlus 12 mye mer. Skjermen er lyssterk med eksepsjonell farger og kontrast, mens kameraet leverer kvalitetsbilder og video, inkludert overlegne selfies. Den har en kraftig prosessor, og den støtter rask trådløs lading.

  De 11 beste gratis ordspillappene å spille på Android og iPhone

Fordeler

 • Lys, fargenøyaktig OLED-skjerm
 • Dolby Vision-støtte
 • Flotte selfies
 • Kraftig Snapdragon 8 Gen 3-prosessor
 • Mye RAM og mye lagringsplass
 • Superrask lading

Ulemper

 • Topp lysstyrke gir kanskje ikke det 4500 nits foreslår
 • Ikke helt vanntett

FAQ

Spørsmål: Er Android-telefoner bedre for å ta bilder enn Apple-telefoner?

Når det kommer til kameraoppløsning, vinner Android løpet, i hvert fall på papiret, uten tvil. iPhone- eller Samsung-debatten er alltid interessant. Men med Samsung Galaxy S23 Ultra og nå S24 Ultra som begge har forbløffende 200 MP-kameraer, er det lett å si at du er i bedre hender med Android. iPhones innfødte kamera-app er også en ganske enkel affære. Android-kameraapper tilbyr ofte bedre moduser og manuell kontroll over bildene du vil ta. Pro-utgavene av iPhones gir imidlertid de beste Android-kameratelefonene løp for pengene og overgår dem til og med i noen aspekter.

Spørsmål: Hvordan får jeg bilder fra Android-telefonen til PC-en?

Den enkleste måten er å bruke en USB-kabel. Bruk kabelen til å koble til PC-en din, trykk deretter på lademodusvarselet du sannsynligvis vil få og endre modusen til «Filoverføring.» Åpne «Filutforsker» på PC-en og finn Android-enheten din. Finn DCIM-mappen, og du bør se alle bildene dine der. Derfra kan du ganske enkelt kopiere og lime inn eller dra og slippe bildene du vil overføre til en fil du oppretter på skrivebordet.

Det finnes andre måter å gjøre det på, for eksempel å bruke Windows Photos-appen på PC-en eller laste opp til Google Photos.

Spørsmål: Hvorfor er selfie-kameraer vanligvis lavere kvalitet enn bakre kameraer?

Produsenter anser det bakre kameraet som viktigere. Mens mange mennesker elsker å ta uendelige bilder av seg selv, er det fortsatt en prioritet for de fleste å fange den omfattende verdenen med et godt kamera. Så å ha et primærobjektiv av høy kvalitet er et stort salgsargument for produsenter.

Derfor er det ikke praktisk å ha det fremre selfie-kameraet av samme standard. Dette vil bety større sensorer, bredere linser og flere funksjoner, noe som vil øke kameraet betydelig og øke telefonens kostnader.

Spørsmål: Hvordan finner jeg min tapte Android-telefon?

Å aktivere Finn min telefon på enheten din er den enkleste måten. Men hvis det ikke flyter båten din, finnes det flere andre måter å finne en tapt Android-telefon på.

x