Hvordan overføre data fra Android til iPhone [+ 3 Apps]

Dataoverføringsapper har gjort prosessen med å bytte til et nytt OS desto enklere. Siden du leser dette og vil vite hvordan du overfører data fra Android til iPhone, regner jeg med at du allerede har bestemt deg for å bytte operativsystem. Bra for deg!

Avhengig av bruken din, kan overgang fra Android til iPhone være et godt valg. Apple har alt fra et slankt grensesnitt til en rask prosessor og en førsteklasses personvernpolicy. Men å bytte operativsystem kommer også med hodepinen ved å overføre alle dataene.

Mens iOS har en intelligent funksjon som raskt overfører alle data fra en gammel iPhone til en ny under oppsett, er overføring av data fra en Android til en iPhone en helt annen utfordring. Men Apple er foran alle mulige utfordringer som brukerne kan møte.

De har introdusert sin egen offisielle app, «Flytt til iOS»🥳 som gjør dataoverføring mellom Android og iPhone til et stykke kake🍰. I dette innlegget gjennomgår jeg denne appen mens jeg avslører flere tredjepartsapper som lar deg overføre data fra Android til iPhone. Her er en sniktitt på de ekstra appene i tabellen nedenfor:

Tittel

Beskrivelse

Utforske

Tenorshare iCareFone iTransGo

Enkel dataoverføring mellom iPhone og Android.

MobileTrans

Dataoverføring uten fabrikkinnstilling eller internett.

iMobie AnyTrans

Rask overføring, inkludert samtalelogger og filer.

Hvorfor bytte fra Android til iOS

Apple er kjent for sine luksusprodukter, et tegn på rikdom. Men det er en grunn til at iPhones har så høye prislapper og hvorfor vi fortsatt er villige til å ta ut 1000 ved hver lansering.

De er ganske teknologisk avanserte, med fantastiske grensesnitt, kraftige integreringsevner og innovative funksjoner. Hvis du ikke bare ønsker å tilpasse enheten til kjernen, og du bytter til en iPhone, vil du vite hvor fantastisk den er. Dette kommer fra en tidligere talsmann for Android-telefoner, men en trofast bruker av iOS nå.

Mange Android-brukere går over til iPhones i en alarmerende hastighet og av alle de riktige grunnene. Her er noen grunner til at folk foretrekker iPhones fremfor andre enheter på markedet.

#1. Brukervennlig grensesnitt ☝🏻

Det er ingen tvil om at Android har noen kraftige tilpasningsmuligheter. Takket være den enorme katalogen med apper på Play Store, kan du tilpasse telefonen din på mange måter. Men å tilpasse Android-telefonen din krever at du har en viss grad av kunnskap og ferdigheter.

  Android Live Wallpaper Switcher med konfigurerbare kilder

Hvis du ikke er godt kjent med telefonens tekniske egenskaper, vil du ikke kunne høste det fulle potensialet. På den annen side har iPhone et enkelt og brukervennlig grensesnitt.

De fleste av de essensielle funksjonene på iPhones er forhåndsinstallert på telefonen, slik at du ikke trenger å bruke timer på å lære iOS-grensesnittet. Folk med mindre enn en brøkdel av teknisk kunnskap kan også bruke en iPhone som en proff.

#2. Integrert Apple Ecosystem 📱

Google har prøvd sitt beste for å lage et sammenkoblet økosystem på Android-telefoner, men du må fortsatt installere alle tredjepartsappene til Google for å få mest mulig ut av integreringen.

I iPhones, derimot, skaper den innfødte integrasjonen et kraftig økosystem der alt er koblet sammen. Fra iMessage til Bilder og Apple Pay til iCloud, den sømløse integrasjonen av alle de opprinnelige appene på iOS gjør den til en kraftig enhet.

I tillegg, hvis du har andre Apple-enheter, for eksempel MacBook, iMac eller iPad, kan du nyte integrering på tvers av enheter, for eksempel overføring av bilder via AirDrop, med bare ett klikk. Så sømløst er det.

Les også: Slik kommer du inn i Apple-økosystemet billigst

#3. Personvern 🔒

Det eneste Apple-produktene er kjent for og selger raskt, er personvernreglene deres. Mange informasjonssikkerhetsselskaper har enstemmig blitt enige om at iPhone er mye sikrere og tryggere enn Android-telefoner.

Ikke rart 97 % av malwareangrepene på smarttelefoner gjøres på Android-telefoner, ifølge en rapport fra Forbes. Dessuten må tredjepartsapper be brukere om eksplisitt tillatelse før de bruker dataene deres. Dette setter iOS på toppen av spillet når det gjelder personvern og sikkerhet. Av disse to grunnene er Apple en klar vinner.

Hvis du har bestemt deg for å bytte til iPhone fra Android, velkommen til den kule folkeklubben. Men før du får iPhone i gang, må du overføre alle dataene fra den gamle enheten. Det er her ting blir plagsomme. Det er ingen innebygd funksjon i noen av enhetene som tillater sømløs dataoverføring.

Apple har imidlertid introdusert sin offisielle app for å gjøre overføringen enkel, «Flytt til iOS». Selv Apple vet hvor mange Android-brukere som skifter, så de er i forkant.

«Kom nærmere kunden din enn noen gang. Så nærme, faktisk, at du forteller dem hva de trenger i god tid før de skjønner det selv».

– Steve Jobs

Overfør data med «Flytt til iOS»

Apple vet på et tidspunkt at de fleste Android-brukere vil vurdere å skifte. Vært der gjort det. Den ene utfordringen du møter mens du foretar skiftet er å overføre dataene.

Du vil overføre alle dataene fra Android-en til iPhone-en din, inkludert kontaktene dine, filer, bilder, videoer, notater, kalendere, meldingshistorikk, nettbokmerker og mer.

  Coursera og biblioteket med gratis online videokurs kommer til Android

Slik kan du overføre dataene fra din gamle Android-enhet til din nye og skinnende iPhone ved å bruke «Flytt til iOS»-appen. Før du begynner, nedenfor er noen ting du bør gjøre:

  • Sørg for at begge enhetene er koblet til strømkildene og har WiFi aktivert, helst på samme nettverk. Dette vil forhindre lav batterilevetid eller ingen internettforbindelse fra å avbryte overføringen.
  • Sørg for at den nye iOS-enheten din har lagringsplass for dataene som er overført til den, inkludert dataene på Micro SD-kortet.
  • For å overføre Chrome-bokmerker må du ha den nyeste Chrome-oppdateringen på Android-telefonen din.

Klar? Slik overfører du dataene nå.

Trinn 1: Installer Flytt til iOS app på Android-telefonen din.

Trinn 2: Åpne appen på Android-enheten og trykk på Fortsett for å godta T&C. I neste skjermbilde kan du velge å godta eller nekte tillatelse til innsamling av bruksdata.

Trinn 3: Aktiver posisjonsdataene dine på appen når du blir bedt om det. Deretter navigerer du til Finn koden din på neste skjerm.

Trinn 4: Sørg for at din nye iPhone er i tilbakestilt tilstand. Når du har slått den på, fullfør instruksjonene på skjermen ved å velge dine preferanser, for eksempel språk, land osv. Når du kommer til apper og dataskjermen, trykker du på Flytt data fra Android fra de angitte alternativene.

Trinn 5: Trykk på Fortsett. Dette vil be din iPhone om å opprette en 6- eller 10-sifret kode, sammen med et midlertidig nettverk.

Trinn 6: Skriv inn koden du ser på iPhone-en din i Android-telefonen din i Flytt til iOS-appen.

Trinn 7: Koble Android-telefonen til det midlertidige WiFi-nettverket din iPhone opprettet ved å trykke på Koble til.

Trinn 8: Velg innholdet du vil overføre.

Du kan velge mellom: bilder, videoer, kontakter, kalendere, filer, e-postkontoer, mapper, meldingshistorikk, bokmerker, fotoalbum, Whatsapp-meldinger og media, tilgjengelighetsinnstillinger og skjerminnstillinger.

Bøker, musikk og PDF-filer må flyttes manuelt.

Trinn 9: Når du er valgt, fortsett til overføring. Lastelinjen vil vise fremdriften av overføringen. Vent til det er ferdig. Avhengig av mengden data du overfører, kan prosessen ta en stund å fullføre, så du kan la begge telefonene dine være i fred og kanskje ta en kopp kaffe☕i mellomtiden.

Trinn 10: Når overføringen er fullført, trykk på Ferdig på Android-enheten din og Fortsett på iPhone. Følg instruksjonene for å fullføre oppsettet på iPhone.

Til slutt, sjekk om alle dataene har blitt overført.

Alternativer til «Flytt til iOS»

Mens Move to iOS er Apples opprinnelige løsning for overføring av data, er det flere alternativer til det. Noen av disse tredjepartsappene har flere funksjoner og raskere overføringsmuligheter. Her er noen gode alternativer du kan vurdere:

  Fix Ikke forstyrr fortsetter å slå seg på av seg selv på Android

#1. Tenorshare iCareFone iTransGo

Tenorshare iCareFone iTransGo er en brukervennlig dataoverføringsapp som lar deg overføre innhold fra iPhone til iPhone, Android til Android og til og med Android til iPhone.

Appens enkle grensesnitt lar deg velge datakategorien du vil overføre samtidig som du sikrer at ingen av dataene blir overskrevet, men slått sammen med målenheten. Den er kompatibel med iPhone, Mac, Android-enheter og PC-er.

Du kan enkelt overføre alle former for data fra bilder, kontakter, meldinger, videoer, kalendere og til og med musikk (noe Flytt til iOS ikke tillater.)

Det er også enkelt å overføre dataene. Bare koble til enhetene, start programmet, velg dataene du vil overføre og vent til prosessen er ferdig. Det er det beste alternativet å flytte til iOS.

Les en fullstendig anmeldelse av Tenorshare iCareFone iTransGo

#2. MobileTrans

MobileTrans lar deg overføre ulike typer data uten en tilbakestilling av fabrikken. Dette gjør det ekstremt enkelt å flytte data fra en enhet til en annen. Du trenger heller ikke tilgang til internett, i motsetning til andre datadelingsapper som krever at du har enten et mobilnettverk eller et WiFi.

Ved å bruke verktøyet kan du enkelt dele Whatsapp-meldinger, bilder, videoer, dokumenter, kontakter, apper, meldinger, kalendere, anropslogger og musikk med en enhet i nærheten eller eksternt.

Noen av mulighetene til MobileTrans er uovertruffen. Så hvis du vil overføre data uten internett eksternt, har du funnet matchen din.

#3. iMobie AnyTrans

Når vi snakker om de beste datadelingsappene, ville det være kriminelt for ikke å nevne iMobie AnyTrans. Denne løsningen gir bedre resultater enn Flytt til iOS på flere måter. For det første kan den flytte anropslogger til den nye enheten på under ett sekund, mens Flytt til iOS ikke har noe slikt alternativ.

Den kan også overføre musikk, importerte videoer, ringetoner, bøker og PDF-er, og filer, inkludert komprimerte og dokumenter. Selvfølgelig overfører den også de grunnleggende, for eksempel meldinger, bilder og videoer, kontakter, kalendere og mer.

Hastigheten på overføringen er også utrolig. Hvis du vil flytte flere kategorier med data fra Android- til iOS-enheten din, anbefaler jeg på det sterkeste iMobie AnyTrans.

Avsluttende tanker

Å overføre data fra en Android-telefon til en iPhone kan være en plagsom oppgave. Men hvis du har bestemt deg for å bytte, må du mestre denne utfordringen. Heldigvis har du mange metoder og alternativer å velge mellom.

Bortsett fra å bruke den offisielle appen til Apple – Flytt til iOS, kan du sjekke ut de nevnte tredjepartsalternativene. Selv om alle disse appene gjør den grunnleggende oppgaven med å overføre data ganske bra, har de noen nyanser. Det er viktig å gjøre research rett før du velger den beste datadelingsappen for dine behov. Lykke til med det!

Vil du overføre data til Mac-en i stedet? Sjekk ut de beste verktøyene for å overføre filer fra Android til Mac.