Hvordan installere Equilibrium GTK-temaet på Linux

Equilibrium GTK-temaet er basert på LinMOS. Den presenterer en Mac OS-skeuomorphism-stil fra midten av 2000-tallet. Hvis du vil prøve ut dette temaet på din Linux-PC, er det enklere enn du tror! Slik får du det i gang!

Laster ned Equilibrium

Equilibrium GTK-temaet er tilgjengelig for alle Linux-brukere via Gnome-look.org-temanettstedet. På Gnome-look.org-siden er det fire nedlastingsalternativer, hver med forskjellige varianter av temaet.

For å starte nedlastingen på din Linux-PC, gå over til Equilibrium Gnome-look.org-siden. Når du er på siden, finner du fanen «Filer» og klikker på den med musen.

Se gjennom «Filer»-fanen for temapakken du ønsker å laste ned. Når du har funnet temafilen du vil laste ned, går du til «DL»-fanen og klikker på den blå nedlastingsknappen ved siden av temapakken du ønsker å laste ned.

Ekstrahering av likevekt

Equilibrium-temapakken distribueres til Linux-brukere i form av Tar XZ-arkiver. Disse arkivene kan ikke brukes som temaer, da GTK-temaer må pakkes ut før de kan brukes på Linux.

For å pakke ut Equilibrium Tar XZ-arkivet på datamaskinen din, må du åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, må du gå inn i katalogen «Nedlastinger». For å få tilgang til «Nedlastinger»-katalogen, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i mappen der Equilibrium-temapakken er.

cd ~/Downloads

Nå som du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk tar-kommandoen til å trekke ut Equilibrium-temapakken på datamaskinen. For å starte utvinningen, bruk kommandoene nedenfor.

Lastet du ned Equilibrium Blue-temapakken? Pakk den ut på datamaskinen din med følgende kommando.

Equilibrium-Blue-1.0.tar.xz

Trenger du å trekke ut Equilibrium Blue Dark-temaet? Du kan gjøre det med kommandoen nedenfor.

Equilibrium-Blue-Dark-1.0.tar.xz

For å trekke ut Equilibrium Blue Solid-temapakken, bruk følgende kommando.

Equilibrium-Blue-Solid-1.0.tar.xz

For å få tak i Equilibrium Blue Dark Solid GTK-temapakken, må du skrive inn følgende kommando i et terminalvindu.

Equilibrium-Blue-Dark-Solid-1.0.tar.xz

Installere Equilibrium

Nå som Equilibrium er pakket ut, er neste trinn i oppsettprosessen å installere temafilene til systemet. Det er to måter å installere Equilibrium-temaet på Linux.

Den første måten å installere Equilibrium GTK-temaet på Linux er gjennom enkeltbrukermodus. Denne modusen lar bare brukeren som installerer temaet på operativsystemet ha tilgang til det på skrivebordet.

Den andre måten å installere Equilibrium GTK-temaet på er kjent som systemomfattende modus. Denne typen installasjon er mye mer involvert enn enkeltbrukermetoden, da den krever modifikasjon av systemmapper, men den lar alle brukere på systemet nyte temaet.

Enkeltbruker

For å starte installasjonen av Equilibrium i enkeltbrukermodus, må du opprette en ny mappe i hjemmekatalogen din med navnet «.themes». Denne mappen vil gjøre det mulig for Linux-skrivebordet ditt å få tilgang til temafiler installert som en enkeltbruker. Bruk mkdir-kommandoen nedenfor, opprett den nye mappen.

mkdir -p ~/.themes

Etter å ha opprettet den nye mappen, må du flytte terminalsesjonen til «Nedlastinger»-katalogen der Equilibrium-temapakken ble pakket ut tidligere. For å få tilgang til denne mappen, bruk CD-kommandoen.

cd ~/Downloads

Når du er inne i katalogen «Nedlastinger», kan installasjonen begynne. Bruk mv-kommandoen, flytt Equilibrium-temapakkefilene fra «Nedlastinger»-katalogen til den nyopprettede «.themes»-mappen i hjemmekatalogen din.

mv Equilibrium*/ ~/.themes/

Når mv-kommandoen er fullført, er installasjonen av Equilibrium på Linux i enkeltbrukermodus fullført. For å bekrefte at installasjonen var vellykket, utfør ls-kommandoen nedenfor.

ls ~/.themes/

Systemomfattende

For å starte installasjonen av Equilibrium i systemomfattende modus, må du først få tilgang til katalogen «Nedlastinger» der Equilibrium-temapakken ble pakket ut tidligere. Gå til «Nedlastinger» ved å bruke CD-kommandoen.

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, må du heve terminalsesjonen til rotbrukeren, siden installasjon av Equilibrium krever modifisering av filer på systemnivå.

sudo -s

Nå som terminalen har root-tilgang, bruk mv-kommandoen for å installere Equilibrium GTK-temaet i systemomfattende modus på din Linux-PC.

mv Equilibrium*/ /usr/share/themes/

Når installasjonen er fullført, er Equilibrium installert. For å bekrefte at den ble installert, kjør kommandoen nedenfor.

ls /usr/share/themes/

Aktiverer likevekt

Equilibrium-temaet er nå installert på datamaskinen din, men det er ikke slutten på veiledningen. Du kan ikke begynne å bruke Equilibrium-temaet uten først å gjøre det til ditt standard GTK-tema.

For å gjøre Equilibrium til ditt standard GTK-tema på Linux, ta en titt på listen over lenker nedenfor. Hver av lenkene peker til en grundig veiledning om hvordan du endrer standard GTK-temaet på Linux-skrivebordet.