Firefox

Hvordan installere Firefox Nightly på Debian og Ubuntu

Viktige takeaways

  • Du kan prøve nye funksjoner i Mozilla Firefox ved å installere Firefox Nightly, en utviklingsversjon med nattlige utgivelser.
  • Mozilla har gjort Firefox Nightly .deb-pakker tilgjengelig for Debian-baserte distribusjoner som Ubuntu, noe som forenkler installasjon og oppdateringer.
  • Ved å legge til Firefox Nightly-depotet og bruke APT-pakkebehandlingssystemet, kan du enkelt installere og oppdatere Firefox Nightly.

Hvis du er en nettutvikler eller superbruker, har du kanskje hørt at du kan prøve ut nye funksjoner i Mozilla Firefox ved å installere Firefox Nightly. Du kan bekymre deg for at du får problemer med å installere eller oppdatere den.

Hvis du bruker en Debian-basert distro, inkludert Ubuntu, er det gode nyheter: Firefox Nightly .deb-pakker er tilgjengelige. Med bare noen få kommandoer kan du enkelt installere og oppdatere Firefox Nightly.

  Last ned PDF-filer direkte ved å deaktivere PDF Viewer i Chrome og Firefox

Hva er Firefox Nightly?

Firefox Nightly er en utviklingsversjon av Firefox-nettleseren som utgis hver natt, som navnet antyder. Mens de fleste Firefox-brukere vil bruke den stabile versjonen fra det offisielle nettstedet eller pakkebehandleren deres, kan det være lurt å prøve den nattlige versjonen hvis du er en utvikler eller superbruker.

Nettutviklere vil kanskje teste ut nettstedene sine mot kommende endringer i Firefox for å sikre at fremtidige versjoner ikke ødelegger noe. Avanserte brukere vil kanskje prøve ut nye funksjoner før noen andre.

Et innlegg på Mozilla’s Nightly-blogg annonserte .deb-lageret for Firefox Nightly. Det forenkler installasjonen av den nattlige bygningen ved å automatisk oppdatere den når en ny versjon utgis. Den skiller også den nattlige versjonen fra alle andre versjoner, for eksempel den stabile ESR-versjonen av Firefox, inkludert som standard i mange Linux-distros.

Legger til Firefox Nightly Repository

Det er enkelt å installere Firefox Nightly ved å bruke APT-depotet. Først må du opprette et depot for å lagre den kryptografisk signerte nøkkelen for å sikre at .deb-filen faktisk kommer fra Mozilla.

  Still inn din egen snarveistast for å flytte mellom faner i Firefox

Nøkler lagres i katalogen /etc/apt/keyrings. Opprett den som root hvis den ikke allerede eksisterer:

 sudo mkdir /etc/apt/keyrings

Du vil angi de riktige tillatelsene med chmod:

 sudo chmod 0755 /etc/apt/keyrings

Dette betyr at katalogen vil være skrivbar, søkbar og lesbar for eieren (root) og søkbar og lesbar for alle andre.

Det neste trinnet er å laste ned selve nøkkelen:

 wget -q https://packages.mozilla.org/apt/repo-signing-key.gpg -O- \
   | sudo tee /etc/apt/keyrings/packages.mozilla.org.asc > /dev/null

Denne rørledningen kan se komplisert ut, men den er ganske enkel. Wget-kommandoen laster ned nøkkelen fra Mozillas server, og sender den til standardutgang med alternativet «-O-«. Tee-kommandoen sender den ut til packages.mozilla.org.asc-filen i katalogen du opprettet tidligere, mens den forkaster utdata til terminalen ved å sende den til /dev/null.

Deretter kontrollerer du at du har installert riktig nøkkel med gpg:

 gpg -n -q --import --import-options import-show \
 /etc/apt/keyrings/packages.mozilla.org.asc

Se nøye på utdatastrengen. Det skal stå «35BAA0B33E9EB396F59CA838C0BA5CE6DC6315A3.»

  Nye funksjoner i Firefox 31 for skrivebord og Android

Hvis den gjør det, er det nå trygt å legge til .deb-lageret. Opprett filen /etc/apt/sources.list.d/mozilla.list som root og bruk din favorittredigerer for å legge til denne linjen:

 deb [signed-by=/etc/apt/keyrings/packages.mozilla.org.asc] https://packages.mozilla.org/apt mozilla main

Installerer Firefox Nightly

Med Firefox Nightly-depotet lagt til systemet ditt, kan du installere det som med alle andre Debian/Ubuntu-pakker.

Oppdater systemet ditt ved å bruke apt as usual:

 sudo apt update && sudo apt upgrade

Deretter er du klar til å endelig installere Firefox Nightly:

 sudo apt install firefox-nightly

Etter det bør du se Firefox Nightly i skrivebordsmiljøets programmeny. For å oppdatere Firefox Nightly fra nå av, oppdater pakkene dine som vanlig.

Nå kan du teste ut den nyeste Firefox-nettleseren

Med muligheten til å installere og oppdatere Firefox Nightly ved å bruke APT-pakkebehandlingssystemet på Debian og Ubuntu, kan du prøve den banebrytende nettleseren enklere enn før.

x