Hvordan installere JetBrains DataGrip på Linux

JetBrains DataGrip er en IntelliJ-basert IDE (integrert utviklingsmiljø) for databaser. Den støtter alt fra MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, Microsoft Azure, Oracle, Amazon Redshift, Sybase, DB2, SQLite, HyperSQL, Apache Derby og H2.

Appen er på tvers av plattformer og fungerer på Mac OS, Windows og Linux. I denne guiden viser vi deg hvordan du får JetBrains DataGrip opp og kjører på Linux. For mer informasjon om DataGrip, klikk her.

Snap pakkeinstruksjoner

JetBrains DataGrip er tilgjengelig for alle Linux-brukere via Snap-pakkebutikken. Denne versjonen av appen er en av de beste, siden Snap ikke trenger å konfigureres og installeres via et TarXZ-arkiv som DataGrip generiske Linux-installasjonsprogrammet på JetBrains-nettstedet.

For å starte installasjonsprosessen, må du være på et Linux-operativsystem som støtter Snapd, Snap-pakkens kjøretidssystem. Heldigvis har de fleste moderne Linux-operativsystemer støtte for Snapd.

Du kan aktivere Snapd-runtime på din Linux-PC ved å installere «snapd»-pakken og aktivere «snapd.socket»-filen med Systemd. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du slår på Snap runtime, vennligst les vår dybdeveiledning om emnet.

  Hvordan spille Sniper Elite på Linux

Når du har fått kjøretiden i gang på din Linux-PC, skriv inn følgende hurtiginstallasjonskommando nedenfor for å få den siste versjonen av JetBrains DataGrip installert på din Linux-PC.

sudo snap install datagrip --classic

Husk at Snap-utgivelsen av JetBrains DataGrip bare fungerer på versjoner av Linux som støtter Snap «Classic Confinement.» Hvis Snapd-en din ikke fungerer med «Classic», følg Flatpak-instruksjonene i stedet.

Flatpak instruksjoner

JetBrains DataGrip-applikasjonen, i tillegg til å være tilgjengelig i Snap Store, er også tilgjengelig som en Flatpak i Flathub-appbutikken. For å komme i gang med å installere DataGrip, må du aktivere Flatpak runtime.

Å aktivere Flatpak runtime på Linux er veldig enkelt. For å gjøre det, må du installere «flatpak»-pakken på datamaskinen din gjennom pakkebehandlingen. Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, vennligst følg vår dybdeveiledning om emnet.

Når du har fått konfigurert Flatpak-kjøretiden på systemet ditt, må du aktivere Flathub-appbutikken som en kilde i Flatpak. Uten Flathub installeres ikke JetBrains DataGrip-applikasjonen.

  Hvordan installere JetBrains Rider på Linux

For å aktivere Flathub-appbutikken i Flatpak, bruk følgende flatpak add-remote-kommando nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Etter å ha aktivert Flathub-runtime, kan JetBrains DataGrip-applikasjonen installeres på din Linux-PC. Ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor, få DataGrip til å fungere.

sudo flatpak install flatpak install flathub com.jetbrains.DataGrip

Arch Linux AUR-instruksjoner

JetBrains DataGrip, som alle JetBrains-applikasjoner, har en uoffisiell Arch Linux AUR-pakke tilgjengelig. Disse pakkene støttes aldri offisielt av utvikleren, men selve installasjonsfilene hentes direkte fra nettstedet, og automatiserer det generiske Linux-installasjonsprogrammet.

For å starte installasjonen må du installere pakkene «Git» og «Base-devel». Disse pakkene kreves for å samhandle med AUR. Du vil ikke kunne installere DataGrip uten.

sudo pacman -S git base-devel

Etter installasjonen av de to pakkene, bruk git clone-kommandoen for å laste ned Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil gjøre installasjonen av DataGrip mye enklere, i stedet for å måtte gjøre alt for hånd.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Med Trizen AUR-pakken klonet til din Arch Linux PC, bruk makepkg-kommandoen nedenfor for å installere programmet på systemet ditt.

cd trizen

makepkg -sri

Til slutt, installer JetBrains DataGrip-programmet fra AUR som en innebygd Arch Linux-pakke. Husk; denne installasjonen kan ta noen minutter siden eksterne pakker må lastes ned.

trizen -S datagrip

Generiske Linux-instruksjoner

Hvis du foretrekker den generiske Linux-versjonen av JetBrains DataGrip, ser du hvordan du får den til å fungere. Gå først over til DataGrip-side på JetBrains nettside. Derfra klikker du på den blå «Last ned»-knappen for å laste ned den siste TarGZ-arkivfilen.

  Hvordan lage en Windows 10 VM i VMware på Linux

Når nedlastingsprosessen er fullført, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i katalogen «Nedlastinger». Deretter dekomprimerer du DataGrip TarGZ-filen ved å bruke tar-kommandoen.

cd ~/Downloads
tar xvf datagrip-*.tar.gz

Når arkivfilen er dekomprimert, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «DataGrip-*/»-mappen. Deretter, CD igjen til «bin»-mappen, der «datagrip.sh»-filen er.

cd DataGrip-*/
cd bin/

Kjør «datagrip.sh»-skriptfilen som et program ved å bruke sh-kommandoen. Pass på at du ikke bruker sudo-kommandoen med mindre du vet hva du gjør med DataGrip.

sh datagrip.sh

Etter å ha kjørt «datagrip.sh»-filen, er JetBrains DataGrip installert og klar til bruk. Nyt!