Hvordan installere JetBrains Rider på Linux

JetBrains Rider er et komplekst, kryssplattform Microsoft .NET IDE (integrert utviklingsmiljø.) Det støttes godt på Linux og fungerer på alt fra Arch Linux til Ubuntu via Snap, Flatpak, samt alle andre Linux-operativsystemer via en nedlastbar TarGZ-fil.

I denne guiden viser vi deg hvordan du laster ned og installerer JetBrains Rider på Linux. Men før vi begynner, vær oppmerksom på at du må opprette en JetBrains-konto. Å gjøre det, gå til nettsiden deres.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, kan JetBrains Rider-applikasjonen installeres direkte gjennom AUR. Siden det er i AUR, vil du kunne bygge en innebygd Arch Linux-pakke som kan oppdateres hver gang du oppdaterer systemet.

Det skal bemerkes at JetBrains ikke offisielt støtter Arch Linux AUR. Denne pakken tar imidlertid Linux-filene direkte fra nettstedet deres for å generere Arch-pakken.

For å komme i gang med Rider AUR-pakken, må du først installere pakkene «git» og «base-devel». Disse pakkene er avgjørende for å samhandle med Arch Linux AUR.

sudo pacman -S base-devel git

Etter å ha satt opp de to pakkene, må du laste ned og installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet gjør installasjon, bygging og kompilering av programvare fra AUR rask og automatisk, snarere enn kjedelig.

  Hvordan spille Mirror's Edge på Linux

For å installere Trizen, start med å laste den ned til PC-en din via git clone-kommandoen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Når Trizen-pakken er lastet ned, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «trizen»-mappen og makepkg-kommandoen for å bygge og installere den på Arch Linux-systemet.

cd trizen/

makepkg -sri

Til slutt, når Trizen AUR-hjelpeverktøyet er satt opp på din Arch Linux-datamaskin, kan du bruke trizen -S-kommandoen til å installere den nyeste JetBrains Rider-applikasjonen på systemet ditt.

trizen -S rider 

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

JetBrains Rider-applikasjonen er tilgjengelig for alle Linux-brukere på Flathub Flatpak-appbutikken. For å komme i gang med denne appen, må du først aktivere Flatpak runtime på datamaskinen.

Å aktivere Flatpak runtime på Linux er veldig enkelt. For å gjøre det, åpne et terminalvindu og bruk pakkebehandlingen til å installere «flatpak»-pakken på datamaskinen din. Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak, vennligst følg vår dybdeveiledning om emnet.

  Hvordan bruke usermod for å legge til brukere i grupper i Linux

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, er det på tide å aktivere Flathub-appbutikken. Flathub har massevis av apper tilgjengelig for brukere, inkludert Rider. For å aktivere Flathub, bruk følgende remote-add-kommando.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub-appbutikken er aktivert på din Linux-PC, kan JetBrains Riders installasjon begynne. Ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor, få Rider til å fungere.

flatpak install flathub com.jetbrains.Rider

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

JetBrains Rider-applikasjonen er tilgjengelig for alle Ubuntu-brukere (så vel som andre Linux-operativsystemer som har Snap-støtte). For å komme i gang med å installere Rider som en Snap-pakke, må du installere og aktivere Snapd.

For å installere og aktivere Snapd, åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, bruk pakkebehandleren for å installere «snapd»-pakken. Deretter bruker du systemctl enable –now snapd.socket for å slå den på.

 systemctl enable --now snapd.socket 

Har du problemer med å sette opp Snapd-pakken på din Linux-PC for å aktivere Snap-pakkestøtte? Ikke bekymre deg! Vi kan hjelpe! Sjekk ut vår grundige veiledning om hvordan du konfigurerer Snap-pakkestøtte på Linux.

  Slik spiller du Stick Fight: The Game på Linux

Når Snapd-kjøringen fungerer, har Linux-PC-en Snap-støtte. Herfra bruker du snap install-kommandoen nedenfor for å få den nyeste JetBrains Rider-appen til å fungere.

sudo snap install rider --classic

Generiske Linux installasjonsinstruksjoner

JetBrains gjør et generisk installasjonsprogram tilgjengelig for alle Linux-brukere slik at Rider kan installeres. Slik bruker du den. Gå først over til Rider nedlastingsside for Linux og klikk på «Last ned.»

Etter å ha lastet ned TarGZ Rider-pakken, åpne et terminalvindu med Ctrl + Alt + T på tastaturet. Deretter bruker du CD-kommandoen for å flytte inn i mappen «Nedlastinger».

cd ~/Downloads

Pakk ut innholdet i installasjonsprogrammet ved å bruke tar xvf.

tar xvf JetBrains.Rider-*.tar.gz

Bruk CD-kommandoen til å flytte inn i den utpakkede mappen.

cd JetBrains Rider-*

Flytt inn i «bin»-mappen ved hjelp av CD.

cd bin

Start installasjonsveiviseren.

./rider.sh

Bekreft EULA ved å merke av i boksen. Klikk deretter på «Fortsett». Rider vil da starte opp og be deg om å skrive inn brukernavn og kontoinformasjon.