Hvordan installere LosslessCut på Linux

Trenger du en god videoredigerer på Linux som kan håndtere tapsfrie opptak? Sjekk ut Lossless Cut. Det er en lett ikke-lineær editor for Linux og kan ta opptakene dine uten kvalitetstap. Slik installerer du det på Linux.

Installasjonsinstruksjoner for AppImage

En flott måte å installere Lossless Cut-videoredigereren på Linux er med AppImage-utgivelsen. AppImage-versjonen av Lossless Cut fungerer på 100 % av Linux-distribusjonene, og best av alt, du trenger ikke å forholde deg til avhengigheter.

For å få den siste versjonen av Lossless Cut til å fungere på din Linux-PC, trenger du et verktøy som heter AppImageLauncher. Den administrerer automatisk AppImages og integrerer dem i Linux-systemet, slik at du ikke trenger å gjøre det.

Det er relativt enkelt å installere AppImageLaunch-appen. For å få det til å fungere, start med å starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

  Hvordan spille Gunfire Reborn på Linux

Med terminalvinduet åpent, installer programmet på datamaskinen som samsvarer med operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Fedora

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Arch Linux

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Med AppImage Launcher-applikasjonen satt opp på datamaskinen din, kan installasjonen av Lossless Cut begynne. Ved å bruke wget-kommandoen laster du ned det nyeste Lossless Cut AppImage til datamaskinen din.

wget https://github.com/mifi/lossless-cut/releases/download/v3.39.0/LosslessCut-linux.AppImage -O ~/Downloads/LosslessCut-linux.AppImage

Når nedlastingskommandoen er fullført, åpner du Linux File Manager og velger mappen «Nedlastinger». Høyreklikk deretter på «LosslessCut-linux.AppImage»-filen og velg «Åpne med AppImageLauncher».

Når du starter Lossless Cut AppImage-filen med AppImageLauncher, vil et popup-vindu vises. Denne popup-vinduet vil informere deg om at Lossless Cut ikke er integrert i systemet ennå. Velg «Integrer og kjør»-knappen for å installere Lossless Cut på din Linux-datamaskin.

Når installasjonen er fullført, vil Lossless Cut vises i appmenyen.

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

Lossless Cut-applikasjonen er tilgjengelig for brukere i Ubuntu Snap Store. For å konfigurere det, start med å installere Snap-pakkens runtime på datamaskinen. Snap-pakkens kjøretid kreves for å installere Snaps.

  Slik reinstallerer du Grub på Arch Linux

Merk: Hvis du bruker Ubuntu, trenger du ikke å konfigurere Snap-runtime, da den er konfigurert på datamaskinen ut av esken.

Det er enkelt å sette opp kjøretiden for Snap-pakken. For å gjøre det, start et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T, eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start det. Installer «snapd»-pakken når terminalen er åpen og aktiver «snapd.socket»-tjenesten.

Trenger du hjelp til å få Snap-pakkens kjøretid til å fungere på din Linux-PC? Følg vår guide om emnet. Når Snap-pakkens kjøretid er klar til bruk, installer Lossless Cut-appen ved å bruke snapinstallasjon.

sudo snap install losslesscut

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Lossless Cut-applikasjonen er på Flathub-appbutikken som en Flatpak. Hvis du vil installere programvaren på datamaskinen din, start med å aktivere Flatpak runtime på datamaskinen.

For å sette opp Flatpak-runtime på Linux, installer «flatpak»-pakken på datamaskinen din. Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, vennligst følg vår oppsettsveiledning om emnet.

  Hvordan installere Netstat på Linux

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, er det på tide å konfigurere Flathub-appbutikken. Denne appbutikken vil gjøre det mulig å installere Lossless Cut. For å aktivere Flathub-repoen, skriv inn kommandoen eksternt legg til.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-repoen lagt til Flatpak, kan installasjonen av Lossless Cut begynne. Konfigurer appen ved å bruke flatpak installeringskommandoen.

flatpak install flathub no.mifi.losslesscut

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, vil du kunne få Lossless Cut installert via Arch Linux User Repository. For å installere appen fra AUR, må du installere Trizen AUR-hjelperappen.

Trizen er også i AUR, men det er ganske enkelt å installere siden det ikke er noen underpakker å konfigurere. For å sette opp, skriv inn kommandoene nedenfor i terminalvinduet.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/

makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen satt opp, vil du kunne installere Lossless Cut-applikasjonen ved å bruke trizen -S-kommandoen.

trizen -S losslesscut-bin

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora og OpenSUSE Linux har ikke RPM-pakkefiler tilgjengelig for å installere Lossless Cut. Hvis du bruker disse operativsystemene og ønsker å installere appen, følg instruksjonene for Flatpak, Snap eller AppImage for å få den til å fungere på din Linux-PC.