Hvordan installere Open Broadcaster (OBS) i Ubuntu

Hvis du er en Ubuntu-bruker og vil streame til Twitch eller YouTube, må du først installere Open Broadcaster-applikasjonen. I denne veiledningen vil vi gå gjennom måter du kan få Open Broadcaster i gang på Ubuntu via DEB, Flatpak og Snap.

Hvordan installere Open Broadcaster i Ubuntu – Ubuntu Software Center

Den viktigste måten å installere OBS på i Ubuntu er gjennom Ubuntu Software Center. For å starte installasjonen må du åpne Ubuntu-programvaresenteret. Programvaresenteret leveres forhåndsinstallert på hver Ubuntu-installasjon.

For å starte programvaresenteret, trykk på Win-tasten på tastaturet. Etter det vil du ha tilgang til søkefeltet. I søkeboksen skriver du inn «Ubuntu-programvare» i boksen. Deretter åpner du appen med handleposeikonet.

Inne i Ubuntu Software, finn søkeikonet øverst til venstre og klikk på det med musen. Derfra skriver du inn «OBS Studio» i søkeboksen. Ubuntu Software-appen skal umiddelbart vise resultater.

  Slik setter du Ethernet eller Wi-Fi som standard på en Mac

Klikk på «OBS Studio-appikonet i søkeresultatene for å gå til OBS Studio-appens butikkside. Når du er på butikksiden, finner du «Kilde»-menyen øverst. Endre den til «Format deb» slik at den installeres gjennom Ubuntu-kildene.

Herfra finner du «Installer»-knappen og klikker på den for å starte installasjonen. Under installasjonsprosessen vil du bli bedt om å skrive inn passordet ditt i passordboksen.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil OBS Studio bli installert på Ubuntu. For å starte den opp, klikk ganske enkelt på «Start»-knappen, og den vil starte opp. Nyt!

Hvordan installere Open Broadcaster i Ubuntu – Kommandolinje

I tillegg til å installere Open Broadcaster i Ubuntu via Ubuntu Software Center-appen, er det også mulig å få appen til å fungere gjennom kommandolinjen. Slik gjør du det.

Først åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. Du kan gjøre dette ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å installere «obs-studio»-pakken.

sudo apt install obs-studio

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om passordet ditt. Passordet ditt er påkrevd, siden du kjører en sudo-kommando, som kjører en kommando som root-kontoen.

  Hvordan endre størrelsen på PowerPoint-maler

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu gå gjennom og samle alle pakkene som den skal installere (avhengigheter som kreves for at OBS Studio skal kjøre, så vel som selve OBS Studio-pakken) på datamaskinen din. Når det er gjort, vil du bli bedt om å trykke på Y-knappen for å fortsette installasjonen.

Når du trykker på Y-knappen, vil Ubuntu installere OBS Studio. Når det er gjort, lukk terminalen.

Hvordan installere Open Broadcaster i Ubuntu – Flatpak

Hvis du ikke vil installere OBS på Ubuntu gjennom de tradisjonelle Ubuntu-kildene som en DEB-pakke, kan du også installere det via Flatpak fra Flathub-butikken. For å starte installasjonen må du aktivere Flathub runtime på systemet ditt.

Det er enkelt å aktivere Flatpak-runtime på Ubuntu. For å starte, må du sette opp «flatpak»-pakken. For å sette opp Flatpak-pakken, åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å installere «flatpak»-pakken på datamaskinen din.

  Slik legger du til lyd i Google Slides (fullstendig veiledning)

Merk: dette er en kort forklaring på hvordan du setter opp Flatpak på Ubuntu. Hvis du trenger en mer dyptgående forklaring, følg denne veiledningen om emnet.

sudo apt install flatpak

Etter å ha satt opp Flatpak-pakken på systemet ditt, må du konfigurere Flathub-appbutikken. Denne appbutikken har nesten alle Flatpak-apper, og uten Flathub vil du ikke kunne sette opp OBS.

For å aktivere Flathub-appbutikken på Ubuntu, bruk følgende flatpak remote-add-kommando og legg til appbutikken som en kilde til Flatpak. Du trenger bare å legge til Flathub som kilde én gang, og Flatpak vil ha det for alltid.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som Flathub-appbutikken er satt opp på Ubuntu, kan du installere OBS ved å bruke følgende flatpak-installasjonskommando.

flatpak install flathub com.obsproject.Studio

Hvordan installere Open Broadcaster i Ubuntu – Snap-pakke

I tillegg til å være tilgjengelig som en Flatpak, er OBS også tilgjengelig for Ubuntu-brukere i Ubuntu Snap Store. For å komme i gang med OBS-appen på Ubuntu-PCen din som en snap-pakke, åpne et terminalvindu.

Når terminalvinduet er åpent, vil du raskt kunne sette opp Open Broadcaster-appen ved å bruke følgende hurtiginstallasjonskommando nedenfor.

sudo snap install obs-studio