Hvordan installere MongoDB Compass på Ubuntu

Mongo DB Compass er en GUI for Mongo Database-programvaren. Den kjører på Ubuntu, så vel som Mac OS, Windows og RedHat. Det er nyttig programvare for de som ønsker en bedre GUI-måte for å administrere Mongo DB-oppsettene sine. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du setter opp i Ubuntu.

GUI installasjon

For å installere Mongo DB Compass på Ubuntu med GUI, start med å gå over til den offisielle Compass-nettstedets nedlastingsseksjon. Når du er i nedlastingsseksjonen, finn boksen «Tilgjengelige nedlastinger» til høyre.

I «Tilgjengelige nedlastinger»-boksen vil du se tre bokser. Sett den midterste boksen til «Ubuntu 64-bit (14.04+). Når du setter den midterste boksen til Ubuntu, vil den nederste boksen bytte til «Pakke.»

Når du har valgt Ubuntu som operativsystem på nedlastingssiden, gå videre til instruksjonene nedenfor, siden det er tre stabile alternativer når du installerer denne programvaren. For best resultat anbefaler vi at du bruker «Stable»-utgivelsen.

Stabil

Hvis du planlegger å bruke den stabile utgivelsen av Compass, går du til den øverste boksen på nedlastingssiden og setter den til (Stabil.) Når du har valgt riktig versjon, klikker du på den grønne nedlastingsknappen for å starte nedlastingen av DEB-pakken .

  Hvordan kan du ta opp et Google Meet-møte/-samtale

Når Stable Compass DEB-pakken er ferdig nedlastet, åpner du Ubuntu filbehandling og klikker på «Nedlastinger»-mappen for å få tilgang til nedlastingene dine. Høyreklikk deretter på Compass DEB-pakken og velg «Åpne med»-menyen.

Inne i «Åpne med»-menyen velger du alternativet «Software Install». Når du klikker på dette alternativet, åpnes Ubuntu-programvare (eller programvare hvis du ikke bruker Gnome-utgivelsen av Ubuntu).

Finn «Installer»-knappen og klikk på den med musen for å installere programvaren med GUI.

Isolert

Hvis du foretrekker den isolerte utgivelsen av Compass, er dette hva du skal gjøre. Velg først «Isolated Edition Stable» i toppmenyen på nedlastingssiden. Etter å ha valgt det, klikk på den grønne nedlastingsknappen for å laste ned Isolated Compass DEB-pakken.

Når nedlastingen er fullført, åpner du Ubuntu filbehandling og klikker på «Nedlastinger»-mappen. Høyreklikk på «Isolert» DEB-pakken med musen og velg «Åpne med»-menyen.

  Den beste videokonvertereren i 2021 (gratis og betalt)

Inne i «Åpne med»-menyen velger du «Software Install»-knappen for å åpne DEB-pakken i Ubuntu Software-appen. Derfra klikker du på «Installer»-knappen for å installere Compass på Ubuntu-systemet.

Kun lesetilgang

For å installere den skrivebeskyttede utgivelsen av Compass, gjør følgende. Først velger du «Read Only Edition Stable» i nedlastingsområdet. Klikk deretter på koblingen «Last ned» for å starte nedlastingen for Mongo DB-kompass til Ubuntu.

Når nedlastingen er fullført, åpner du Ubuntu filbehandling og klikker på «Nedlastinger»-mappen. Derfra finner du DEB-pakken «Read Only Edition Stable», høyreklikk på den og velg «Åpne med»-menyen.

I «Åpne med»-menyen, finn alternativet «Software Install» og klikk på det for å åpne Compass DEB-pakken i GUI-installasjonsprogrammet. Derfra klikker du på «Installer»-knappen for å sette opp Compass på datamaskinen din.

Kommandolinjeinstallasjon

Hvis du foretrekker å installere Compass på Ubuntu-systemet ditt med kommandolinjen, vil du kunne gjøre det, takket være Ubuntus robuste pakkebehandler. For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu.

Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen, og søk etter den for å starte den. Når terminalvinduet er åpent, følg instruksjonene nedenfor som tilsvarer Compass-versjonen du ønsker å installere.

  Hei og velkommen

Stabil

For å installere den stabile utgivelsen av Compass via kommandolinjen, start med å bruke wget-kommandoen for å laste ned den siste DEB-versjonen av programvaren til datamaskinen din.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til Ubuntu-datamaskinen, bruk apt install-kommandoen for å sette opp Mongo DB Compass Stable.

sudo apt install ./mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Isolert

For å installere Isolated Stable Edition av Compass på Ubuntu-systemet ditt, start med å laste ned den nyeste DEB-pakken direkte til datamaskinen din ved å bruke wget-kommandoen nedenfor.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til datamaskinen din, bruk apt install-kommandoen til å sette opp Isolated Stable Edition på datamaskinen.

sudo apt install ./mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Kun lesetilgang

Hvis du ønsker å få den skrivebeskyttede versjonen av Compass opp og kjører, start med å bruke wget nedlastingskommandoen nedenfor for å laste ned den nyeste versjonen av Compass til datamaskinen din.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

Når nedlastingen er fullført, kan installasjonen begynne. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, installer Compass.

sudo apt install ./mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb