Hvordan installere MySQL Workbench på Ubuntu

MySQL Workbench er et visuelt verktøy på tvers av plattformer som lar brukere administrere SQL-databaser og SQL-utvikling. I denne guiden viser vi deg hvordan du får MySQL Workbench-verktøyet opp og kjører på Ubuntu Linux.

Laster ned MySQL Workbench på Ubuntu

MySQL Workbench er tilgjengelig for alle nyere versjoner av Ubuntu. Primært er programvaren rettet mot LTS-utgivelser. Det er imidlertid mulig å få det til å fungere på en hvilken som helst versjon av Ubuntu, siden pakkene oppdateres regelmessig.

For å laste ned den nyeste MySQL Workbench-programvaren på Ubuntu, må du besøke nettstedet deres. Dessverre er det ikke mulig å laste ned direkte fra kommandolinjen på grunn av MySQL-nettstedet.

For å laste ned den nyeste MySQL Workbench til din Ubuntu PC, følg instruksjonene nedenfor som tilsvarer utgivelsen av Ubuntu du bruker for øyeblikket.

Merk: MySQL Workbench og arbeid på Ubuntu bør også fungere på alle Linux OS basert på Ubuntu. Brukere bør også kunne få appen til å fungere på Debian og OSer basert på Debian.

Ubuntu 20.10

For å laste ned MySQL Workbench på Ubuntu 20.10, gå over til arbeidsbenkens nettside. Når du er på nettstedet, finner du rullegardinmenyen «Velg operativsystem». Sett denne menyen til «Ubuntu Linux.»

Etter å ha satt menyen til Ubuntu Linux, finn «Ubuntu Linux 20.10 (x86, 64-bit), DEB Package» og klikk på nedlastingsknappen ved siden av den for å hente den siste versjonen av pakken.

Ubuntu 20.04

Hvis du vil ha MySQL Workbench på Ubuntu 20.04, start med på vei over til arbeidsbenkens nettside. På nettstedet finner du rullegardinmenyen «Velg operativsystem» og setter den til «Ubuntu Linux.»

Med menyen satt til «Ubuntu Linux», vil nedlastingskoblinger vises. Se etter «Ubuntu Linux 20.04 (x86, 64-bit), DEB Package,» og velg nedlastingsknappen ved siden av den for å hente pakken.

Ubuntu 18.04

Hvis du fortsatt bruker Ubuntu 18.04 og trenger å få installert MySQL Workbench-appen, er dette hva du skal gjøre. Først, gå over til nettsiden og finn rullegardinmenyen «Velg operativsystem». Sett den til «Ubuntu Linux.»

Når menyen er satt, vil nedlastingslenker vises på siden. Finn alternativet «Ubuntu Linux 18.04 (x86, 64-bit), DEB Package», og klikk på nedlastingslenken ved siden av den for å hente den nyeste pakken.

Bekrefter nedlastingen

Det er en god idé å bekrefte pakken du har lastet ned fra MySQL-nettstedet. Å verifisere integriteten til disse filene sikrer at du installerer programvare som er trygg og ikke tuklet med.

For å verifisere MySQL Workbench DEB-pakkenes integritet, gå over til den offisielle MySQL Workbench-dokumentasjonen. Dokumentene skisserer nøyaktig hvordan du kan bekrefte signaturene på pakken din for å finne ut om den er trygg å bruke.

Installere MySQL Workbench på Ubuntu – terminal

For å installere MySQL Workbench-applikasjonen på Ubuntu via terminalen, gjør følgende. Start først et terminalvindu. For å starte et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når du har åpnet terminalvinduet, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i mappen «Nedlastinger». Denne mappen har MySQL DEB-pakken.

cd ~/Downloads

Herfra kan du installere MySQL DEB-pakken. For å gjøre det, bruk følgende apt install-kommando nedenfor.

sudo apt install ./mysql-workbench-community_*_amd64.deb

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu oppdage pakken i mappen «Nedlastinger» og automatisk oppdage eventuelle avhengigheter og biblioteker som må installeres ved siden av den.

Når Ubuntu er ferdig med å samle alt, vil du se en melding som spør deg om du vil installere programvaren. Herfra trykker du på Y-knappen for å bekrefte. Etter å ha bekreftet, vil Ubuntu installere MySQL Workbench på systemet ditt.

Etter at installasjonen er fullført, lukk terminalvinduet.

Installere MySQL Workbench på Ubuntu – GUI

For å installere MySQL Workbench DEB-pakken i GUI-modus, gjør følgende. Først åpner du Ubuntu filbehandling. Når den er åpen, finn mappen «Nedlastinger» og velg den for å få tilgang til nedlastingene dine.

Inne i «Nedlastinger»-mappen, finn MySQL DEB-pakken og høyreklikk på den med musen. I høyreklikkmenyen velger du «Åpne med programvareinstallasjon» og klikker på den. Ved å velge dette alternativet vil Ubuntu Software-appen starte.

Inne i Ubuntu Software, finn «Installer»-knappen og klikk på den med musen. Du vil da bli bedt om å skrive inn passordet ditt. Gjør det.

Når du skriver inn passordet ditt, vil programvaren installeres på Ubuntu. Installasjonen vil ikke ta lang tid. Når prosessen er fullført, står du fritt til å bruke programvaren slik du vil.

Nå som MySQL Workbench er installert på Ubuntu, er installasjonsprosessen fullført. Lukk gjerne Ubuntu Software-vinduet siden det ikke lenger er nødvendig.