Hvordan installere Netstat på Linux

Netstat er et Linux-verktøy som systemadministratorer bruker for å analysere nettverksstatistikk. Det kommer godt med når du prøver å ta en dypere titt på Linux-maskinen din og hvordan den håndterer nettverk. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer Netstat på din Linux-PC.

Hvordan installere Netstat på Ubuntu

Netstat-applikasjonen er allment tilgjengelig for alle Linux-operativsystemer, inkludert de som Ubuntu. For å komme i gang med å installere dette programmet på Ubuntu-systemet ditt, må du imidlertid starte et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent, bruk Apt install-kommandoen nedenfor for å installere «net-tools»-pakken. Denne pakken inneholder Netstat.

sudo apt install net-tools

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om å skrive inn passordet ditt. Gjør det. Trykk deretter på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere programvaren. Etter å ha trykket på Y vil Ubuntu installere pakken «net-tools», som gir deg tilgang til Netstat.

  Hvordan installere og bruke KDE Apper på Linux

Hvordan installere Netstat på Debian

Debian har «net-tools»-pakken tilgjengelig i sitt programvarelager, omtrent som Ubuntu. Som et resultat vil du kunne installere den fra terminalen. For å starte installasjonsprosessen, må du åpne et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, kan installasjonen begynne.

Bruk terminalvinduet, installer «net-tools»-pakken på systemet ditt. Du kan installere denne pakken på Debian ved å bruke Apt-get-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install net-tools

Når du skriver inn installasjonskommandoen ovenfor, vil Debians pakkebehandling be deg om å skrive inn passordet ditt. Deretter, bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt og trykk på Enter-tasten.

Etter å ha trykket på Enter-tasten, vil Debian be deg om å trykke Y-tasten for å fortsette installasjonen. Når du gjør det, vil Netstat bli installert på datamaskinen din.

Hvordan installere Netstat på Arch Linux

Netstat-applikasjonen er tilgjengelig på Arch Linux for alle brukere. Det er imidlertid et kommandolinjeverktøy, så du må åpne et terminalvindu for å få appen til å fungere. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «terminal» i appmenyen og start den på den måten.

  Hvordan komprimere bilder på Linux med Curtail

Når du har terminalvinduet åpent, bruk Pacman-kommandoen til å installere «net-tools»-pakken på din Arch Linux-datamaskin.

sudo pacman -S net-tools

Etter å ha kjørt kommandoen ovenfor, vil Arch Linux be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive inn passordet ditt. Deretter trykker du på Y-tasten for å bekrefte at du ønsker å installere pakken. Når du gjør det, vil Arch Linux installere Netstat.

Hvordan installere Netstat på Fedora Linux

Netstat er tilgjengelig for Fedora Linux-brukere gjennom de offisielle programvarelagrene. På noen Fedora Linux-systemer, dette verktøyet mai allerede er installert. Men hvis du ikke allerede har Netstat, kan du få det til å fungere ved å bruke DNF-pakkebehandlingen.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på Fedora-skrivebordet. Du kan gjøre dette ved å trykke Ctrl + Alt + T. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, installer «net-tools»-programmet på Fedora med dnf install-kommandoen.

sudo dnf install net-tools

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Fedora be deg om å skrive inn passordet ditt. Bruk tastaturet, gjør det. Når passordet ditt er angitt, vil DNF samle inn alle avhengigheter som kreves for å installere programvaren. Deretter vil den be deg om å trykke på Y-tasten for å fortsette. Gjør det for å installere Netstat på Fedora.

  Hvordan spille Deadcore på Linux

Hvordan installere Netstat på OpenSUSE Linux

Netstat-programmet er tilgjengelig for alle OpenSUSE Leap-brukere og OpenSUSE Tumbleweed-brukere via «OpenSUSE Oss»-programvarelageret. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, skriv inn følgende zypper installeringskommando nedenfor for å sette opp «net-tools»-pakken på din OpenSUSE PC.

sudo zypper install net-tools

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil OpenSUSE be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive det inn. Deretter trykker du på Y-kommandoen etter at SUSE viser deg alle pakkene som vil bli installert. Etter å ha trykket på Y-tasten vil Netstat bli satt opp på din OpenSUSE Linux PC.