Sjekk systemkompatibilitet for Windows 11 med Health Check-appen

Windows 11 er offisielt annonsert. Det vil ta litt tid før en stabil utgivelse er tilgjengelig, men for de som er interessert, og har en ekstra laptop liggende, kan du sjekke ut pre-release-versjonen. Det er uklart om oppgraderingen fra Windows 10 til Windows 11 vil være gratis eller ikke.

Systemkompatibilitet Windows 11

Microsoft har har gitt ut en liste over minimumskrav til maskinvare å kjøre Windows 11. De er ikke for krevende, og det betyr at de fleste systemer som er i stand til å kjøre Windows 10 vil kunne kjøre Windows 11.

Disse kravene er;

  Slik fikser du at pekeplateklikk ikke fungerer på Windows 10

Prosessor: 1 gigahertz (GHz) eller raskere med 2 eller flere kjerner
Minne: 4 GB RAM
Systemfastvare: UEFI, med mulighet for sikker oppstart
TPM Trusted Platform Module (TPM) versjon 2.0 (hvordan sjekker du TPM)
Grafikkort DirectX 12-kompatibel grafikk / WDDM 2.x
Skjerm: Større enn 9 tommer med minimum 720p oppløsning

For spesifikke funksjoner kan du sjekke ut den detaljerte listen og se hvilken maskinvare som trengs for en bestemt funksjon. Basert på listen ovenfor, kan 4 GB RAM-kravet være det som utelukker de fleste systemer fra å oppgradere til Windows 11.

Windows 11 helsesjekk-app

Da Windows 10 ble utgitt, tillot Microsoft brukere å sjekke om systemet deres var kompatibelt med det nye operativsystemet eller ikke via oppgraderingsverktøyet. Den har gitt ut, og deretter fjernet, Health Check-appen. Den utfører en kompatibilitetssjekk på systemet ditt for å se om det vil kjøre Windows 11.

  Hva er nytt i Windows 10? Vi dekker 10 funksjoner med skjermbilder

Microsoft har fjernet den, men du kan fortsatt få den fra online depoter som Softpedia.

Last ned Health Check-appen.
Kjør MSI-filen og installer den.
Åpne appen og klikk Sjekk nå.

Unøyaktige resultater

Microsoft tok ned Health Check-appen fordi mange brukere klaget over at den ga feil resultater. Mine egne tester viste at systemet mitt ikke er kompatibelt med Windows 11 fordi prosessoren ikke oppfyller kravene, noe som er feil. Min prosessor er mer enn i stand til å kjøre Windows 11 basert på systemkravene utgitt av Microsoft. Appen har tydeligvis problemer som Microsoft er klar over.

  BDReader har paneldeteksjon for tegneserieentusiaster [Windows]

Hvis du vil sjekke om systemet ditt er kompatibelt med Windows 11, anbefaler vi å se på systemkravene til Microsoft kan finne ut hva som er galt med Health Check-appen.

Konklusjon

Windows 11 kommer ikke ut med det første, men når det kommer, vil det definitivt være mange nye systemer utgitt med maskinvare som kan kjøre det. Du har tid til å bestemme deg for om du vil oppgradere ditt nåværende system til Windows 11 eller om du vil kjøpe et helt nytt. Etter hvert som tiden går, vil vi lære mer om Windows 11 og funksjonene den kommer med, og maskinvaren som trengs for å bruke disse funksjonene, så hold øye med oppdateringene og ta en informert beslutning.