Hvordan installere SmartGit på Linux

SmartGit er et verktøy for Mac OS, Linux og Windows for utviklere som jobber med Git og SVN. Den kommer med spesielle integrasjoner med GitHub, BitBucket og andre. I denne guiden viser vi deg hvordan du installerer SmartGit-appen på Linux.

Hvordan installere SmartGit på Ubuntu

SmartGit er tilgjengelig for Ubuntu Linux-brukere via SmartGit-nettstedet. Dessverre er det ikke en måte å installere det direkte gjennom Ubuntu-programvarekildene. For å komme i gang med installasjonen av SmartGit på Ubuntu, må du åpne et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på skrivebordet på den måten.

Når du har et terminalvindu åpent og klart til bruk på Ubuntu-skrivebordet, bruk wget-kommandoen for å laste ned den nyeste DEB-pakken for SmartGit.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til din Ubuntu PC, kan installasjonen begynne. Først, bruk apt install-kommandoen nedenfor, sett opp SmartGit DEB-pakken. Husk at fordi pakken er installert med apt install i stedet for dpkg, er det ikke nødvendig å korrigere avhengigheter i ettertid.

sudo apt install ./smartgit-20_2_5.deb

Hvordan installere SmartGit på Debian

SmartGit fungerer på Debian Linux, ettersom den offisielle nettsiden har en lenke til DEB-pakken. For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «terminal» i appmenyen.

  Hvordan bruke Keybase til å kryptere filer på Linux

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk wget-kommandoen for å laste ned den nyeste DEB-pakkeutgivelsen av SmartGit til din Debian Linux PC.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Etter å ha lastet ned den siste versjonen av SmartGit til din Debian-PC, kan installasjonen begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer DEB-pakken. Husk feil mai dukker opp under installasjonen. De kan fikses senere.

sudo dpkg -i smartgit-20_2_5.deb

Når pakken er satt opp på Debian, må du rette opp eventuelle avhengighetsfeil som mai har oppstått. For å gjøre dette, bruk apt-get install -f-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Hvordan installere SmartGit på Arch Linux

SmartGit-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere å installere via AUR. For å komme i gang med det, må du åpne et terminalvindu. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

  Slik bruker du dmesg-kommandoen på Linux

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, installer både «Git» og «Base-devel»-pakkene på datamaskinen din. Disse programmene er nødvendige for å samhandle med AUR. For å installere dem, bruk pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene, må du installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil gjøre det mye enklere å sette opp SmartGit på Arch Linux. For å gjøre det, skriv inn kommandoene nedenfor i rekkefølge.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Når Trizen-programmet er satt opp på systemet ditt, bruk trizen -S-kommandoen for å få SmartGit-applikasjonen i gang.

trizen -S smartgit

Hvordan installere SmartGit på Fedora

For å sette opp SmartGit på Fedora Linux, er det beste alternativet å installere det som en Flatpak fra Flathub-appbutikken. For å få appen til å fungere, følg installasjonsinstruksjonene for Flatpak lenger ned i denne artikkelen.

  Hvordan spille 7 days to die på Linux

Hvordan installere SmartGit på OpenSUSE

SmartGit er tilgjengelig for OpenSUSE-brukere via Flatpak og kun Flatpak. For å få det til å fungere på systemet ditt, vennligst følg installasjonsinstruksjonene for Flatpak.

Hvordan installere SmartGit på Flatpak

SmartGit distribueres på Flatpak via Flathub-appbutikken. Hvis du vil installere det, må du først sette opp Flatpak-runtime, samt Flathub-appbutikken. For å starte, installer «flatpak»-pakken på datamaskinen din ved å bruke pakkebehandlingen.

Hvis du ikke får konfigurert Flatpak-runtime på egen hånd, ikke bekymre deg. Vi har deg! Følg med på vår grundige veiledning om hvordan du setter opp Flatpak-runtime på systemet ditt.

Når du har konfigurert Flatpak-runtime, er neste trinn å sette opp Flathub-appbutikken. For å gjøre det, bruk følgende flatpak remote-add-kommando nedenfor. Denne kommandoen vil legge til Flathub.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Til slutt, installer SmartGit-applikasjonen på datamaskinen din ved å bruke flatpak installeringskommandoen.

sudo flatpak install flathub com.syntevo.SmartGit