Linux

Hvordan installere SolveSpace på Linux

SolveSpace er en åpen kildekode, parametrisk 2d og 3d CAD programvarepakke for Linux, Mac og Windows. SolveSpace har mange spennende funksjoner som CAD-modeller vil elske. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer SolveSpace på Linux.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

SolveSpace har vært tilgjengelig for Ubuntu Linux siden Ubuntu 18.04 LTS. Så hvis du ønsker å få appen satt opp på Ubuntu-PCen din, er dette hva du skal gjøre. Først åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet.

For å åpne en terminal på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å installere «solvespace»-pakken.

sudo apt install solvespace

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om å skrive inn passordet ditt i terminalprompten. Deretter, bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt i terminalboksen og trykk på Enter-tasten.

Etter å ha trykket på Enter-tasten og skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu samle alle avhengighetene knyttet til Solvespace. Derfra blir du bedt om å trykke på Y-knappen på tastaturet for å fortsette. Gjør det.

  Hvordan bruke chmod-kommandoen på Linux

Når du trykker på Y-knappen på tastaturet, starter installasjonen.

Debian installasjonsinstruksjoner

Hvis du bruker Debian, vil du kunne få SolveSpace til å fungere. Bare sørg for at du har Debian 9, 10, 11 eller Sid. Hvis du bruker en eldre versjon av Debian, må du først oppgradere systemet ditt.

For å få SolveSpace til å jobbe på Debian, åpne en terminal på Debian-skrivebordet. Du kan åpne terminalvinduet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen begynne. Bruk apt-get install-kommandoen ved siden av «solvespace»-pakken.

sudo apt-get install solvespace

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om å skrive inn passordet ditt i tekstboksen. Bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt med tastaturet. Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle alle avhengigheter som er nødvendige for å installere SolveSpace.

Med alle pakkene samlet, trykk på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere SolveSpace.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

SolveSpace er tilgjengelig for Arch Linux-brukere. Appen er imidlertid ikke i de sentrale programvarelagerene. Så i stedet, hvis du trenger å få appen til å fungere, må du sette den opp gjennom AUR.

  Slik bruker du Shutter-skjermbildeappen på Linux

For å starte installasjonen, bruk kommandoene nedenfor for å sette opp Trizen AUR-hjelperen. Trizen gjør kompilering av SolveSpace-applikasjonen fra kildekoden til en smertefri og enkel prosess.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen satt opp på Arch Linux-systemet ditt oppe og kjører, bruk trizen -S-kommandoen til å sette opp den siste utgaven av SolveSpace fra AUR.

trizen -S solvespace

Fedora Linux installasjonsinstruksjoner

SolveSpace er tilgjengelig for Fedora Linux-brukere. Imidlertid ikke i de inkluderte Fedora-programvarelagrene. Imidlertid er det mulig å få det til å fungere på Fedora som en Snap-pakke.

For å starte installasjonen på Fedora, følg installasjonsinstruksjonene for Snap-pakken for å få SolveSpace-applikasjonen i gang på datamaskinen din.

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

SolveSpace-applikasjonen er tilgjengelig for OpenSUSE Tumbleweed, Leap 15.3 og 15.2 i «Science»-programvarelageret. Dette programvarelageret er imidlertid ikke aktivert som standard på noen versjoner av OpenSUSE.

Du må aktivere dette programvarelageret før du kan installere programvaren. For å aktivere det, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «terminal» i appmenyen.

  Hvordan legge til en GUI til Linux Shell Scripts

Inne i terminalappen bruker du zypper-kommandoen for å legge til SolveSpace-repoen nedenfor.

For OpenSUSE Leap 15.3 kan du legge til repoen ved å bruke denne kommandoen.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.3/ science-x86_64

Hvis du bruker OpenSUSE Leap 15.2, kan du legge til repoen til systemet ditt ved å bruke denne kommandoen i stedet.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.2/ science-x86_64

Eller, hvis du bruker OpenSUSE Tumbleweed, kan du legge til programvarerepoen til datamaskinen din med kommandoen nedenfor.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Tumbleweed/ science-x86_64

Når repoen er lagt til systemet ditt, bruk zypper install-kommandoen for å sette opp SolveSpace.

sudo zypper install solvespace

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

Hvis du ønsker å få SolveSpace på Linux gjennom Snap-butikken, må du først sette opp Snapd-runtime på datamaskinen. For å gjøre det, følg med Snap-installasjonsveiledningen her.

Etter å ha satt opp kjøretiden for Snap-pakken på datamaskinen din, kan du installere SolveSpace-applikasjonen ved å bruke snap install-kommandoen nedenfor.

sudo snap install solvespace --beta

x