Hvordan installere SolveSpace på Linux

SolveSpace er en åpen kildekode, parametrisk 2d og 3d CAD programvarepakke for Linux, Mac og Windows. SolveSpace har mange spennende funksjoner som CAD-modeller vil elske. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer SolveSpace på Linux.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

SolveSpace har vært tilgjengelig for Ubuntu Linux siden Ubuntu 18.04 LTS. Så hvis du ønsker å få appen satt opp på Ubuntu-PCen din, er dette hva du skal gjøre. Først åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet.

For å åpne en terminal på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å installere «solvespace»-pakken.

sudo apt install solvespace

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om å skrive inn passordet ditt i terminalprompten. Deretter, bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt i terminalboksen og trykk på Enter-tasten.

Etter å ha trykket på Enter-tasten og skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu samle alle avhengighetene knyttet til Solvespace. Derfra blir du bedt om å trykke på Y-knappen på tastaturet for å fortsette. Gjør det.

  Hvordan bruke chmod-kommandoen på Linux

Når du trykker på Y-knappen på tastaturet, starter installasjonen.

Debian installasjonsinstruksjoner

Hvis du bruker Debian, vil du kunne få SolveSpace til å fungere. Bare sørg for at du har Debian 9, 10, 11 eller Sid. Hvis du bruker en eldre versjon av Debian, må du først oppgradere systemet ditt.

For å få SolveSpace til å jobbe på Debian, åpne en terminal på Debian-skrivebordet. Du kan åpne terminalvinduet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen begynne. Bruk apt-get install-kommandoen ved siden av «solvespace»-pakken.

sudo apt-get install solvespace

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om å skrive inn passordet ditt i tekstboksen. Bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt med tastaturet. Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle alle avhengigheter som er nødvendige for å installere SolveSpace.

Med alle pakkene samlet, trykk på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere SolveSpace.

  Slik bruker du Shutter-skjermbildeappen på Linux

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

SolveSpace er tilgjengelig for Arch Linux-brukere. Appen er imidlertid ikke i de sentrale programvarelagerene. Så i stedet, hvis du trenger å få appen til å fungere, må du sette den opp gjennom AUR.

For å starte installasjonen, bruk kommandoene nedenfor for å sette opp Trizen AUR-hjelperen. Trizen gjør kompilering av SolveSpace-applikasjonen fra kildekoden til en smertefri og enkel prosess.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen satt opp på Arch Linux-systemet ditt oppe og kjører, bruk trizen -S-kommandoen til å sette opp den siste utgaven av SolveSpace fra AUR.

trizen -S solvespace

Fedora Linux installasjonsinstruksjoner

SolveSpace er tilgjengelig for Fedora Linux-brukere. Imidlertid ikke i de inkluderte Fedora-programvarelagrene. Imidlertid er det mulig å få det til å fungere på Fedora som en Snap-pakke.

For å starte installasjonen på Fedora, følg installasjonsinstruksjonene for Snap-pakken for å få SolveSpace-applikasjonen i gang på datamaskinen din.

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

SolveSpace-applikasjonen er tilgjengelig for OpenSUSE Tumbleweed, Leap 15.3 og 15.2 i «Science»-programvarelageret. Dette programvarelageret er imidlertid ikke aktivert som standard på noen versjoner av OpenSUSE.

  Hvordan legge til en GUI til Linux Shell Scripts

Du må aktivere dette programvarelageret før du kan installere programvaren. For å aktivere det, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «terminal» i appmenyen.

Inne i terminalappen bruker du zypper-kommandoen for å legge til SolveSpace-repoen nedenfor.

For OpenSUSE Leap 15.3 kan du legge til repoen ved å bruke denne kommandoen.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.3/ science-x86_64

Hvis du bruker OpenSUSE Leap 15.2, kan du legge til repoen til systemet ditt ved å bruke denne kommandoen i stedet.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.2/ science-x86_64

Eller, hvis du bruker OpenSUSE Tumbleweed, kan du legge til programvarerepoen til datamaskinen din med kommandoen nedenfor.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Tumbleweed/ science-x86_64

Når repoen er lagt til systemet ditt, bruk zypper install-kommandoen for å sette opp SolveSpace.

sudo zypper install solvespace

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

Hvis du ønsker å få SolveSpace på Linux gjennom Snap-butikken, må du først sette opp Snapd-runtime på datamaskinen. For å gjøre det, følg med Snap-installasjonsveiledningen her.

Etter å ha satt opp kjøretiden for Snap-pakken på datamaskinen din, kan du installere SolveSpace-applikasjonen ved å bruke snap install-kommandoen nedenfor.

sudo snap install solvespace --beta