Hvordan installere tredjepartsmoduler på Webmin

Ønsker du å installere tredjepartsmoduler i Webmin-installasjonen? Vet du ikke hvordan du setter dem opp? Vi kan hjelpe! Følg med når vi går gjennom hvordan du installerer Webmin-tredjepartsmoduler.

Hvor kan du laste ned tredjeparts Webmin-moduler

Webmin har mange nyttige moduler, men noen av de beste er ikke utviklet av skaperne av Webmin, men av tredjepartsutviklere. Så hvis du ser etter en modul som ikke er inkludert i Webmin som standard, vil du vite hvor du skal laste dem ned.

For å få tak i tredjeparts Webmin-moduler, må du gå over til «Alle tredjepartsmoduler»-delen av Webmin-nettstedet. Denne nettsiden viser absolutt hver modul som ikke er direkte utviklet av Webmin i en synkende liste.

Webmin-listen er veldig lang, og det kan ta litt tid å finne det du vil laste ned. For å gjøre denne prosessen enklere, trykk Ctrl + F på tastaturet i nettleseren.

Når Ctrl + F-tastaturkombinasjonen trykkes, vil en søkeboks vises i nettleseren. Herfra skriver du inn det du ønsker å laste ned. For best resultat, bruk søkeord eller appnavn. For eksempel: For å finne OpenVPN-tredjepartsmodulene, skriv inn «OpenVPN» i nettleserens søkeboks.

  Forbedre morgenene dine med Alexa-rutiner

Når du har funnet tredjepartsmodulen du vil laste ned, klikker du på nedlastingskoblingen. Ved å velge denne koblingen vil Webmin-modulen lastes ned komprimert i et GZ-arkiv.

Laster ned Webmin-moduler med terminalen

Hvis du ikke er en fan av å laste ned Webmin-moduler med datamaskinens nettleser, vil du også kunne gjøre det med terminalen. For å laste ned ved hjelp av terminalvinduet, start med å starte en terminal på skrivebordet.

Å starte et terminalvindu på Linux er veldig enkelt. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Det er også mulig å starte et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, gå til listen over Webmin-tredjepartsmoduler. Når du er på listen, bla gjennom og finn det du ønsker å laste ned. Høyreklikk deretter på koblingen og velg «Kopier lenke» for å lagre den på tastaturet.

  Hvordan lage en bok i Microsoft Word

Når du har kopiert koblingen til datamaskinens utklippstavle, skriv inn wget i terminalen. Trykk deretter Ctrl + Shift + V på tastaturet for å lime inn koblingen. Det skal se nøyaktig ut som eksempelkommandoen nedenfor.

wget http://ftp.iasi.roedu.net/Sources/Network/Management/webmin/modules/others/dmconf.wbm

Kommandoen ovenfor vil plassere Webmin-tredjepartsmodulen inne i brukerkontoens hjemmemappe. Herfra kan du kopiere filen til serveren din for å laste den opp til Webmin-nettgrensesnittet. Eller følg instruksjonene i neste del av denne veiledningen for å laste opp via en nettleser.

Installere tredjepartsmoduler i Webmin

Opplasting av den nedlastede tredjepartsmodulen lar deg beholde en modulsikkerhetskopi hvis du trenger å installere den på nytt. Det er mange måter å laste opp modulen til systemet ditt.

For å starte opplastingsprosessen, åpne Webmin UI-grensesnittet i en ny nettleserfane. Hvis du er usikker på hvordan du får tilgang til Webmin UI-grensesnittet, gå til følgende URL.

http://YOUR_LINUX_WEBMIN_SERVER_IP_OR_HOSTNAME:10000

Når du er inne i Webmin-nettgrensesnittet, klikker du på «Webmin-konfigurasjon» i sidefeltet. Deretter velger du alternativet «Webmin-moduler» i vinduet «Webmin-konfigurasjon».

Deretter finner du alternativet «Fra opplastet fil» og kontrollerer det med musen. Etter å ha sjekket «Fra opplastet fil», klikk på bindersikonet. Når du velger bindersikonet, vises et popup-vindu.

  Slik fikser du at Google Meet-kameraet ikke fungerer

Bruk popup-vinduet, bla etter tredjepartsmodulen på datamaskinen og velg den. Med modulen valgt, klikk på den grønne «Installer modul»-knappen for å installere modulen til Webmin-brukergrensesnittet.

Installere tredjepartsmoduler via URL

Webmin gjør det mulig å installere tredjepartsmoduler direkte fra en URL. Denne installasjonsmetoden er imidlertid ikke like pålitelig som opplasting, siden nettstedet som er vert for modulen kan gå ned når som helst. Men hvis du foretrekker å installere direkte fra en URL i stedet for å laste opp og deretter installere, er det her hvordan du gjør det.

For å installere en tredjepartsmodul via URL i Webmin, gjør følgende. Først klikker du på «Webmin,» etterfulgt av «Webmin Configuration.» Herfra velger du «Webmin-moduler»-knappen inne i Webmin-konfigurasjonsområdet.

Inne i «Webmin-moduler»-området finner du «Fra HTTP eller FTP URL» og merk av i boksen ved siden av. Deretter limer du inn URL-en til modulen i boksen, og klikker på den grønne «Installer modul»-knappen.

Når du velger den grønne «Installer modul»-knappen, vil Webmin installere modulen din i systemet. Når installasjonen er fullført, klikker du på den blå «Gå tilbake til Webmin-konfigurasjon»-knappen.