Slik spiller du inn Linux-skrivebordet ditt med Kooha

Hvis du noen gang har ønsket å spille inn Linux-skrivebordet ditt, men ikke liker hvordan de eksisterende skjermopptakerappene på Linux er stygge og forvirrende å bruke, vil du like Kooha. Det er en elegant skjermopptaker-app som er designet rundt brukervennlighet og brukervennlighet. Slik bruker du det til å ta opp skrivebordet ditt på Linux.

Installerer Kooha på Linux

Kooha skjermopptaker-appen støttes på Linux via Flatpak, Arch Linux (AUR) og kildekoden, som kan kompileres. Men før vi kan gå gjennom hvordan du bruker dette programmet, må vi demonstrere hvordan du installerer det.

For å installere Kooha-applikasjonen på Linux-datamaskinen din, må du åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, kan installasjonen begynne. Følg med installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med installasjonsmetoden du foretrekker.

Flatpak

Koohas primære distribusjonsmåte er Flathub-appbutikken som en Flatpak-pakke. Grunnen til dette er at appen er designet for Gnome-skrivebordet, og Gnome-teamet jobber på Flatpak. Imidlertid kan ethvert Linux-skrivebord bruke Flatpak.

  Slik bruker du GeForce Now-spillstrømming på Linux

For å starte installasjonen av Kooha via Flatpak, må du sette opp Flatpak runtime. Oppsett av kjøretiden starter ved å installere «flatpak»-pakken på datamaskinen din. Du kan installere denne pakken ved å søke etter “flatpak” i distribusjonens pakkebehandling.

Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, har vi dekket deg! Sjekk ut vår grundige veiledning om hvordan du installerer og konfigurerer Flatpak på Linux. Den vil fortelle deg alt du trenger å vite for å få det til å fungere!

Når Flatpak-kjøretiden er konfigurert og satt opp på systemet ditt, må du aktivere Flathub-appbutikken. For å aktivere Flathub-appbutikken, bruk flatpak fjerntillegg kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken installert på Linux-datamaskinen din, vil du kunne installere Kooha-applikasjonen. Bruker flatpak installering kommandoen nedenfor, sett opp appen.

flatpak install flathub io.github.seadve.Kooha

Arch Linux

Kooha-applikasjonen er tilgjengelig for installasjon på Arch Linux via Arch Linux AUR. For å starte installasjonen må du installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet forenkler oppsettet av AUR-apper.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen installert, vil du kunne sette opp Kooha-applikasjonen på datamaskinen din ved å bruke trizen -S kommando.

trizen -S kooha 

Kildekode

Selv om vi ikke anbefaler det, er det mulig å installere Kooha-applikasjonen på din Linux-PC fra den tilgjengelige kildekoden. For mer informasjon om hvordan du kan få dette programmet til å fungere på din Linux-PC, vennligst sjekk ut den offisielle Kooha nettside.

  Hvordan lagre filer på skyen gratis med Ice Drive på Linux

Slik spiller du inn Linux-skrivebordet ditt med Kooha

For å spille inn Linux-skrivebordet ditt med Kooha-applikasjonen, start det opp ved å søke etter det i applikasjonsmenyen. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Inne i Kooha-applikasjonen må du bestemme deg for hva du vil ta opp. For å ta opp bare en del av skjermen, klikk på «Fang et utvalg av skjermer»-boksen. Velg boksen «Ta opp en skjerm eller et vindu» hvis du foretrekker å ta opp hele skrivebordet.

Steg 2: Etter å ha bestemt deg for hvilken del av skjermen du vil ta opp i Kooha, må du bestemme deg for lydalternativer. Finn høyttalerikonet i appen, og klikk på det hvis du vil at Kooha skal ta opp all lyd som kommer fra datamaskinen din.

  Hvordan spille American Truck Simulator på Linux

På den annen side, hold denne boksen umerket hvis du ikke vil at Kooha skal ta opp lyden fra Linux-skrivebordet.

Trinn 3: Når du har valgt om du ønsker å ta opp lyd fra høyttalerne, må du bestemme om du vil at Kooha skal ta opp mikrofonen koblet til datamaskinen din. For å ta opp fra den, velg mikrofonknappen.

Hvis du ikke vil at Kooha skal ta opp mikrofonen din, ikke velg knappen.

Trinn 4: Med mikrofoninnstillingene dine justert, er det på tide å bestemme om Kooha skal vise musepekeren. For å få appen til å vise pekeren din under opptakene, klikk på «Musepeker»-knappen.

Vil du ikke vise musepekeren i opptakene dine? Ikke velg knappen.

Trinn 5: Med alle innstillinger i Kooha konfigurert, kan opptaket begynne. Velg «opptak»-knappen for å starte opptaket. Når du klikker på «opptak»-knappen, vil appen begynne å ta opp skjermen din.

Når du er ferdig med opptaket, klikker du på stoppknappen. Etter å ha valgt stopp, vil Kooha lagre videoen din i «Videoer» i hjemmekatalogen din.