Hvordan installere WordPress på Localhost for test og utvikling?

Vil du installere WordPress på localhost?

Å installere WordPress lokalt betyr å være vert for nettstedet ditt på din lokale datamaskin. Datamaskinen din fungerer som vertsleverandør for nettstedet ditt. Filene dine vil bli lagret på din lokale datamaskin, og bare du har tilgang til nettstedet ditt.

For å installere WordPress på localhost, trenger du to gratisverktøy – et lokalt utviklingsverktøy som XAMPP, LAMP, MAMP eller WAMP og WordPress-installasjonsprogram.

Vanligvis, hvis du vil bygge et WordPress-nettsted, må du kjøpe et domenenavn og hosting og deretter starte et live-nettsted. Men hvis du bare vil prøve å teste et par ting på et WordPress-nettsted, er det den beste løsningen å installere det lokalt.

Du trenger ikke å bruke en krone på hosting eller domene; du kan gjøre all testing og utvikling gratis. Dessuten, hvis du bare vil lære hvordan du lager WordPress-nettsteder, anbefales det å være vert for WordPress lokalt.

Denne artikkelen vil dekke hvordan du installerer WordPress på localhost-installasjon i fem enkle trinn. Jeg vil gjøre denne installasjonen ved å bruke XAMPP localhost-programvaren, siden den støtter forskjellige operativsystemer (Windows, Linux og Mac) og er gratis å bruke.

Så la oss dykke ned i artikkelen.

Fordeler med å installere WordPress på Localhost

Uten tvil er WordPress et av de mest populære CMSene i verden. I følge CMS markedsandelsrapport 2023WordPress driver mer enn 43 % av alle nettsteder på internett.

Når du installerer WordPress CMS lokalt, vert hele nettstedet på en lokal datamaskin. Nettstedet kobles til den lokale maskinen ved hjelp av et loopback-adressenettverk i stedet for å koble til en ekstern server over internett. Derfor kalles det lokal hosting.

Her er noen fordeler med å installere WordPress på en lokal vert:

#1. Læring og utvikling

Hvis du er en nybegynner WordPress-utvikler eller ønsker å komme inn i WordPress-utvikling, kan lokal hosting hjelpe deg med å finpusse utviklingsferdighetene dine. Lokal WordPress-utvikling er spesielt gunstig for studenter, da dette er en helt gratis prosess.

Det beste er at du kan lære i ditt tempo.

  Kommandolinjer: Hvorfor plager folk fortsatt med dem?

#2. Trygg plass for å teste nye plugins, funksjoner og temaer

Testing av nye plugins, funksjoner eller temaer på et live nettsted kan bryte nettstedkoden og krasje den. Dette vil ikke bare skade sanntidsbrukerne, men også virksomhetens inntekter.

Ved å installere WordPress lokalt har du et trygt sted å teste ut nye plugins, funksjoner eller temaer.

#3. Isolert utviklingsmiljø

Å installere WordPress på localhost gir deg et isolert miljø for å utvikle nye verktøy og teknikker med null risiko og optimal fleksibilitet. I webutvikling trenger du et miljø for å leke med koden mens du tester ideer.

Når funksjonen/pluginen/temaet er ferdigstilt, kan du flytte det til en testside for kvalitetssikring og forbedringer.

Hvordan installere WordPress på en Localhost?

Så nå som du vet fordelene med å være vert for WordPress lokalt, la oss se den praktiske trinnvise veiledningen for hvordan du gjør det riktig.

Webutviklingsmiljøet lar oss utvikle webapplikasjoner lokalt (offline). For å utvikle webapplikasjoner må vi først sette opp et webutviklingsmiljø på vår lokale maskin, dvs. i vårt datasystem.

Når vi setter opp et webutviklingsmiljø, konverterer vi vår lokale maskin til å oppføre seg som både klienter og server. Å sette opp et webutviklingsmiljø for utvikling av webapplikasjoner ved bruk av PHP og MySQL.

I henhold til systemspesifikasjonen må vi installere en av de nevnte programvarepakkene.

Localhost Software står forXAMPPCross-plattform, Apache, MySQL, PHP og PerlWAMPWindows, Apache, MySQL, PHPLAMPLinux, Apache, MySQL og PHPMAMPMy Apache, MySQL og PHP

Hvis du vil vite mer om localhost-programvare, les vår komplette guide om XAMPP, WEMP, LAMP og mer.

I dag skal jeg bruke XAMPP fordi den kjører på alle operativsystemer (Windows, Mac eller Linux). Sammenlignet med andre plattformer tilbyr XAMPP flere funksjoner, og den har et nybegynnervennlig grensesnitt.

Du kan laste ned hvilken som helst XAMPP-versjon, men jeg anbefaler å installere den nyeste. Når installasjonsprogrammet er lastet ned, kan du starte installasjonsprosessen.

Bare åpne installasjonsprogrammet, og klikk på neste-knappen til XAMPP pakker ut filene.

La XAMPP pakke ut filene, og programvaren vil bli installert. Dette kan ta noen minutter.

Konfigurere det lokale servermiljøet for WordPress-installasjon

Når du ønsker å lage et prosjekt (nettsted) i WordPress, må du først konfigurere det lokale servermiljøet. Først da vil du kunne installere WordPress på din lokale datamaskin.

Når XAMPP er installert, åpnes et vindu. Du må starte Apache- og MySQL-modulene før du installerer WordPress. Når modulene blir grønne, betyr det at du kan fortsette videre.

Du kan også få en melding med «Windows Defender-brannmur har blokkert noen funksjoner i denne appen». Hvis dette skjer, klikk på Tillat tilgang.

  Slik kansellerer du Experian-kontoen

Når du er ferdig, minimer dette vinduet. Ikke lukk den; bare minimer det.

Laste ned og installere WordPress

Nå som det lokale servermiljøet er satt, kan du installere WordPress.

Drar mot WordPress.org og installer den nyeste versjonen.

Når zip-mappen er lastet ned, gå til stasjonen der du har installert XAMPP, åpne mappen og åpne deretter htdocs-mappen. Lim inn WordPress zip-mappen i htdocs-mappen.

Når du har limt inn zip-mappen, pakk ut WordPress-filene.

Når mappen er pakket ut, kan du gi mappen nytt navn. Gi mappen et navn som du vil gi prosjektet ditt (nettsted).

Husk at du nettopp har installert WordPress-filene som kreves for å installere WordPress på din lokale datamaskin; du ikke har installert selve WordPress CMS.

WordPress lager dynamiske nettsteder, og disse dynamiske nettstedene trenger en database for å fungere. Hvis du husker, startet vi MySQL-databasen i XAMPP. Nå må vi lage en ny database for å installere WordPress på localhost.

Opprette en database for WordPress

For å lage din MySQL-database, åpne en nettleser, gå til localhost/phpmyadmin/, og begynn å lage databasen.

Husk at Apache- og MySQL-modulene i XAMPP-dashbordet må være på; ellers åpnes ikke denne fanen.

Klikk på Databaser og opprett en database. Når du har navngitt databasen din, klikker du på Opprett.

Merk: Du må opprette en ny database hver gang du oppretter et nytt prosjekt (nettsted).

Konfigurer WordPress-innstillinger

Nå må vi starte WordPress-oppsettet. Din lokale maskin vil fungere som din vert. Så du må gå til nettleseren din og skrive i søkefeltet – localhost/.

Jeg opprettet den med navnet «WordPress», så jeg skriver inn – localhost/wordpress/. Når du trykker enter, vil du se denne siden.

Velg språket du vil installere WordPress på, og klikk på Fortsett.

WordPress vil be deg om å konfigurere databasen. Klikk på La oss gå. I det neste vinduet, skriv inn databasetilkoblingsdetaljer. Sørg for at du legger inn riktig navn i «Databasenavn»-feltet.

Ellers vil du ikke kunne konfigurere WordPress-innstillingene dine.

Jeg opprettet en database som heter «wordpress», så jeg vil sette den inn som den er.

Husk at brukernavnet ditt alltid vil være root når du installerer WordPress på en lokal vert. Hold passorddelen tom og databaseverten kun som lokal vert.

Du trenger heller ikke å gjøre noe i Tabellprefiks. Bare klikk på Send.

Når du ser denne popupen, klikker du på Kjør installasjonen.

Nå må du legge til litt mer informasjon for å lage ditt WordPress-nettsted.

Legg til en sidetittel og ditt brukernavn. Du kan opprette hvilket som helst passord du vil her; du vil kunne endre det etterpå fra WordPress-backend-dashbordet. Legg til e-posten din også.

  11 beste IP-skannerverktøy for nettverksadministrasjon

Merk av for søkemotorsynlighet hvis du ikke vil at Google-roboter skal gjennomsøke nettstedet ditt. Dette betyr at Google ikke vil finne sidene og bloggene på nettstedet ditt og dermed ikke rangeres på søkemotoren.

Mesteparten av tiden vil ikke nettutviklere eller bedrifter at deres lokalt hostede WordPress-nettsteder skal rangeres på Google, da de er laget kun for testing og utvikling og ikke for forretningsformål.

Hvis du vil at ditt lokale nettsted skal bli funnet av Google, hold det umerket.

Når du er ferdig, klikker du på Installer WordPress.

Du vil se en suksessmelding og en påloggingsknapp.

Skriv inn påloggingsinformasjonen din og åpne WordPress-nettstedet ditt. Nettstedet vil ha et standardtema, men du kan tilpasse det ved å bruke WordPresss Gutenberg-blokkredigerer.

Hvis du ikke vil tilpasse standardtemaet, kan du legge til et nytt. Bare gå til Utseende >> Temaer >> Legg til nytt.

Voila, du har installert WordPress på localhost!

Gå nå videre og utfør testing og utvikling uten å bekymre deg for at hovednettstedet ditt går i stykker.

Vanlige feil under lokal WordPress-installasjon og hvordan du feilsøker dem

Under lokal WordPress-installasjon kan noen brukere støte på vanlige feil. La oss diskutere disse feilene sammen med noen feilsøkingstips.

Feil ved etablering av en databasetilkobling

Databasetilkoblingsfeil oppstår når WordPress ikke klarer å koble til MySQL-databasen under installasjonen. Sjekk databaselegitimasjonen og navnet på databasen og sørg for at de samsvarer med databasen du opprettet.

Kunne ikke koble til FTP-serveren

Denne feilen oppstår når WordPress ikke klarer å koble til FTP-serveren mens du installerer temaer eller plugins. Dette skjer mest når du setter inn feil FTP-legitimasjon.

404 Side ikke funnet feil

Denne feilen oppstår når WordPress ikke kan finne en bestemt side eller et bestemt innlegg. For å fikse dette, sjekk innstillingene for permalink og sørg for at de er satt til «Innleggsnavn» eller en tilpasset struktur.

HTTP-feil ved opplasting av bilder

Det er ulike årsaker til denne feilen. Noen av de vanligste er en filstørrelsesgrense eller en lav PHP-minnegrense. For å fikse dette problemet må du øke PHP-minnegrensen og maksimal filstørrelse i php.ini-filen.

White Screen of Death

Kjenner du den blå skjermen av død-feilen i Windows? Dødens hvite skjerm er en lignende feil for WordPress. Denne feilen er hovedsakelig forårsaket av temaer eller plugins-konflikt.

Så bytt til et standardtema eller prøv å deaktivere pluginene dine en etter en for å se hvilken som forårsaker problemet.

Les vår komplette guide om White Screen of Death-feil.

Siste tanker

Ved å bruke XAMPP kan du installere WordPress lokalt på hvilken som helst enhet, enten det er Windows, Mac eller Linux. Denne trinnvise guiden hjelper deg med å installere WordPress på localhost.

Du står fritt til å eksperimentere med forskjellige WordPress-temaer, plugins og tilpasningsalternativer. Enten du er nybegynner eller WordPress-ekspert, gir hosting av WordPress lokalt et sikkert og kontrollert miljø for å lære, teste og forbedre dine webutviklingsferdigheter.

Hva skal du lese videre? Les om de beste WordPress-pluginene for å konvertere WordPress-nettsteder til mobilapper.