Hvordan IoT transformerer detaljhandelen

Lær rollen til tingenes internett (IoT) i å opprettholde, fornye og utvide detaljhandelen på tvers av produkter, geografier og kundegrupper.

Detaljhandelen er svært avhengig av eksisterende og nye teknologier. Vi kan allerede se at bransjen har endret seg mye, fra lokale narkotikabutikker og store dagligvarebutikker til nettmarkedsplasser.

Nå kan du bestille dagligvarer, matvarer og forbruksvarer på nettet og få dem hjemme. Videre eksperimenterer e-handelsforhandlere med autonome kjøretøy og droner for ordrelevering.

Det er bare kundens perspektiv. Nye teknologier hjelper også detaljhandelen med å administrere forsyningskjeden, varehus, online bestilling, sikre betalingsgatewayer og mange flere. IoT er en annen fremvoksende teknologi som vil ta detaljhandelen til neste nivå.

Fortsett å lese for å lære hvordan IoT bidrar til detaljhandelsbransjens transformasjonsreise.

Hva er IoT?

The Internet of Things (IoT) er nettverket av smarte enheter, omgivelsessensorer og programvare for å tilby bekvemmelighet i hjemmet eller på kontoret.

IoT inkluderer smarte dingser som Google Home, Amazon Echo, smartlys, smarte termostater, smarte husholdningsapparater osv. De kobler til hjemmets Wi-Fi og snakker med hverandre for å redusere energisløsing og manuell menneskelig innsats i hverdagslige oppgaver.

Og, ja, IoT kommer i kvalitet og kvantitet for industrielle applikasjoner som produksjon, lagerstyring og detaljhandel. Dette er kjent som Industrial Internet of Things (IIoT).

IoT i detaljhandel involverer både IoT (hjemmebasert) og IIoT. Det gir verdi til butikkkjeden fra produksjon til forbrukernes hjem og alt i mellom.

Rollen til IoT i detaljhandelen

Slik kan du bruke IoT eller IIoT i detaljhandelen:

  • Smarte GPS-sporingsenheter, RFID-skannere, bevegelsessensorer og cloud computing kan hjelpe store detaljhandelskjeder og distribusjonsbyråer med å flytte produkter trygt fra punkt A til punkt B.
  • IoT kan hjelpe butikker og e-handelsnettsteder med å tilby personlig tilpassede kampanjetilbud til målgruppen deres hjemme eller i fysiske butikker.
  • IoT og IIoT i detaljhandel kan samle en rekke datapunkter om kunder, ansatte, leverandører og alle interessenter for å gjøre forsyningskjeden til detaljhandelen sikrere.

Dette er bare noen av de grunnleggende omfanget av IoT i detaljhandel. Du kan bruke IoT på kreative måter i butikken din eller på e-handelsnettstedet. Tanken er å få et forsprang på konkurrenten din ved å tilby en jevn kundereise fra produktoppdagelse til salg.

  Slik kontrollerer du iPhone-kameraet manuelt (og hvorfor du vil)

Hvordan transformerer IoT i detaljhandelen industrien?

IoT i detaljhandel hjelper bedrifter med å forstå hvordan kunder handler i nett- og offlinebutikker. Hvor går de fleste kundene? Hvordan bestiller restaurantgjester? Hva er hotellets innsjekkingspreferanser for gjester? Disse viktige markedsføringsspørsmålene kan enkelt besvares ved hjelp av IoT-analysedata.

Som en detaljhandelsbedriftseier trenger du ikke lenger stole på tredjepartsbyråer for markedstrendrapporter, som kanskje ikke gjelder for bedriften din. I tillegg til kundeopplevelse og markedsføring, kan IoT også transformere hele detaljhandelen, som personaladministrasjon, rekvisita, bestilling, leverandørforhold, inventar og forretningssikkerhet.

Nedenfor finner du noen eksempler som forklarer hvordan IoT omformer hvordan detaljhandelsvirksomheter fungerer i den digitale tidsalderen:

#1. IoT Wearables

Butikkjeder, hoteller, restauranter osv. kan tilby smarte wearables til sine lojale og premium kunder. Ved å bruke data samlet inn fra slike bærbare enheter, kan detaljhandelsbedrifter forberede seg på forhånd for ankomsten av VIP-er og premiumkunder. Deretter kan wearables lede kundene til de riktige produkthyllene slik at de kan samle det de trenger, sjekke ut digitalt og spare tid mens de handler.

Bærbare enheter kan også hjelpe forhandlere med å tilby personlige lojalitetspoeng og rabatter til lojale og returnerende kunder. Dermed trenger de ikke lenger å vise komplekse kampanjetilbud i butikken.

#2. Varsler om ventetid i butikken

Ulike smartenheter i butikk som smartkameraer, bevegelsessensorer og RFID-skannere vil kontinuerlig samle inn butikkdata om butikkgang og gjennomsnittlig utsjekkingstid for kunder.

Følgelig vil systemet enten vise en estimert ventetid utenfor butikken på en distal skjerm eller sende personlige varsler direkte til de registrerte forbrukerne.

#3. Digital produktveiledning og kampanjer

Detaljhandelsbedrifter kan enkelt opprette en profil for hver kunde og veilede dem gjennom deres vanlige handlelister. Kundene trenger ikke lenger å streife rundt i hele matbutikken for å finne det de trenger.

For å få dette til, kan butikker bruke Bluetooth Low Energy-enheter og sensorer. Ved å bruke slike smarte enheter kan bedrifter sende veiledning i butikken, kampanjetilbud osv. til smarttelefonene til kundene.

#4. Varsler om produktlevering i sanntid

Netthandelsforhandlere og fysiske butikkjeder som tilbyr hjemlevering begynte å bruke ulike IoT-enheter for å sende nøyaktige og sanntidsmeldinger om produktleveranser.

Smarte RFID-skannere sender produktdata til skyprogramvare når varen forlater lageret. Deretter bruker skyappen GPS-sporing av leveringskjøretøyet for å lage en estimert leveringstid. Det tar også hensyn til frakthastighet, trafikkforhold, stopp osv.

#5. Velge forsyningskjede og logistikk

Store detaljhandelsbedrifter må smart velge logistikk- og leverandørsiden for å spare på forsyningskjedekostnadene.

De kan bruke IoT-enheter som GPS, RFID-skannere, bevegelsessensorer og smartkameraer for å teste leverandører før de registrerer seg for en tjenesteleverandør av høy kvalitet til en rimelig pris.

#6. Innovative digitale butikker

Et av de ledende eksemplene på IoT-baserte innovative butikker er Amazon Go-butikker. Hos Amazon Go kan kundene hente det de trenger og komme i gang med sin vanlige virksomhet. Du trenger ikke stå i kø og betale for varene de kjøper. Amazon-appen belaster kundene automatisk når de forlater butikken.

  8 beste verktøy for å lage, samle og måle din Net Promoter Score (NPS)

For en så praktisk og automatisert kundekjøpsreise bruker Amazon neste generasjons teknologier som sensorfusjon, datasyn, IoT-enheter, smartkameraer, kunstig intelligens og maskinlæring (ML).

Fordeler med IoT i detaljhandel

Nedenfor finner du fordelene du nyter godt av ved å bringe inn din fysiske og nettbutikk innenfor rekkevidde av et IoT-nettverk:

#1. Styrk ansatte i butikken

Ulike IoT-enheter og sensorer kan spore kunder i butikkene hele tiden. Hvis kundene ikke finner det de trenger, kan smartkameraer og høyttalere forstå problemet og videresende det til butikkpersonalet.

Butikkmedarbeideren kan henvende seg til kundene og veilede dem til produktene de leter etter.

#2. Redusér avfall

IoT-enheter kan hjelpe kjedeeiere med å administrere strøm- og gassbruk effektivt. Smarte termostater, kjøleskap, lyssystemer osv. kan automatisk redusere energiforbruket når en spesifikk butikk har mindre besøk.

#3. Butikksikkerhet

Bluetooth lavenergi, GPS-sporing, RFID-skannere, etc., baserte IoT-enheter kan hjelpe butikkeiere med å skape en virtuell barriere rundt butikkene deres. Smarte sikkerhetskameraer kan hele tiden holde øye med produkter på stativer. Ved å kombinere alle disse smarte IoT-enhetene kan forhandlere praktisk talt eliminere risikoen for butikktyveri.

#4. Produktplassering

Butikker kan bruke bevegelsessensorer og smarte kameraer for å identifisere butikkområder som får mest besøk eller anses å være premium. Deretter kan butikksjefen plassere markedsførte produkter på disse førsteklasses stedene for å tjene bedre produktplassering og salgsprovisjon fra produsenter.

#5. Butikkledelse og sporing

Hvis forhandleren din opplever mye besøk, blir det utfordrende å fylle opp i hyllen. På toppen av dette, hvis du ikke vet hvilket produkt som er tom på lager i hyllen, kan det være flaut.

Du kan ta hjelp av IoT-enheter som RFID-skannere, smartkameraer, programvare for gjenkjenning av objekter, vektsensorer, etc., for å lage smarte hyller. Så snart det er en økning i salget for noen få produkter, får butikkens backend eller lagerpåfyllingsteamet varsler om å fylle på solgte produkter.

#6. Omnikanal-opplevelse

Du kan lage et robust IoT-nettverk inne i butikken og integrere det med e-handelsplattformene dine. Dermed kan kunder som allerede har opplevd å handle på nett på nettbutikkene dine oppleve den samme bekvemmeligheten når de fullfører alle dine fysiske butikker. Du kan enkelt synkronisere kampanjer og rabatter på nett og i butikk.

Ulemper med IoT i detaljhandel

I likhet med fordelene med IoT i detaljhandelen, er det noen utfordringer og problemer du må forberede deg på å møte dersom du går IoT-transformasjonsveien for nettbutikker eller fysiske butikker. Disse utfordringene er som skissert nedenfor:

#1. Sikkerhet

Den mest åpenbare utfordringen for IoT i detaljhandel er cybersikkerhet. Hvis hele IoT-arkitekturen til detaljhandelen ikke er ende-til-ende-kryptert, er det en enorm risiko for inntrenging og løsepenge-angrep.

  Roblox Boss Fighting Simulator Codes: Løs inn nå

Bedrifter må også regelmessig revidere IoT-enheter og programvarekommunikasjonsnettverk for å forhindre smutthull og digitale sårbarheter.

#2. IoT maskinvare og programvare

Det er bare noen få IoT-maskinvare- og programvareprodusenter som Intel, Google, Cisco, Bosch, Siemens og andre. Dette kan skape et markedsmonopol for smarte sensorer, enheter, brikkesett, fastvare og programvare.

Følgelig vil disse produsentene kontrollere markedsprisene, og med mindre de reduserer prisen til et rimelig nivå, vil det være vanskelig for små forhandlere å kjøpe disse produktene.

#3. Opplæring av ansatte

Siden IoT-enheter og kontrollprogramvare er ganske nye teknologier, vil det kreve kjedeeiere å investere tid og penger for å trene opp sin eksisterende arbeidsstyrke. Detaljhandelsbedrifter må også ansette IoT-dataanalyseeksperter for å trekke ut kundeinnsikt fra deres IoT-nettverk for detaljhandel.

#4. Jobbsikkerhetsrisikoer

IoT er et annet navn for automatisering. Siden bedrifter vil trenge færre menneskelige arbeidere i sine butikker, vil det være en økning i arbeidsledigheten. Myndigheter og bedrifter må planlegge for rehabilitering av arbeidsstyrken.

Fremtiden for IoT i detaljhandel

Tingenes internett blir billigere for hver dag. Urbane kunder tar i bruk smarte enheter raskere enn forventet av eksperter da IoT var i sin tidlige utvikling. Det er tydelig fra ulike aktuelle markedstrender og statistikk som skissert nedenfor:

  • Grand View Research anslår at IoT i detaljhandel vil bli en industri på omtrent 161 milliarder dollar innen 2028 fra en inntekt på 31,99 milliarder dollar i 2020.
  • IoT-maskinvaresegmentet vil tjene maksimale inntekter for IoT i detaljhandelen, hele 60 %, som forventet av rapporten ovenfor om IoT-rapport for detaljhandel.
  • Programvaredelen for IoT i detaljhandelstransformasjon vil også vokse raskt til en brutto markedsinntekt på 3,38 milliarder dollar innen 2029, basert på en rapport fra Maximize Market Research.
  • Eksperter antyder at inntektspotensialet til IoT-enhetsadministrasjon også vil vokse til omtrent 15,66 milliarder dollar fra 1,88 milliarder dollar i 2022.

Statistikken ovenfor viser tydelig mye av forretnings- og karrieremuligheter for IoT i detaljhandel i fremtiden. For de som er involvert i programvareutvikling, maskinvareproduksjon, IoT-enhetsadministrasjon og vedlikehold, er det et sikkert marked for langsiktige investeringer og inntekter.

IoT i detaljhandel og utvidet virkelighet vil bli den neste iterasjonen for transformasjon av detaljhandelsbransjen. Avhengig av kundenes aktiviteter på tvers av online og offline plattformer, kan detaljhandelsvirksomheter tilby nøyaktige produktforslag til kunder som verdsetter kvalitet og tid over prislappen.

Forfatterens notat

Akkurat som shoppingapper på smarttelefoner, kontaktløse betalinger, RFID-skannere og GPS-lokalisering, er IoT i detaljhandel en annen trendteknologi. Alle globale rapporter tyder på at sektoren vil se enorme investeringer i fremtiden.

Hvis du er en bedriftseier, se etter IoT-transformasjonsmuligheter for å gjøre bedriften din relevant i dagens digitale økosystem. Er du nyutdannet? Se etter IoT-læringsressurser slik at du kan få spennende jobber i IoT-utviklings- og vedlikeholdssektoren.

Til slutt, hvis du er en IoT-leverandør, begynn å utforske nye kunder i detaljhandelen for å levere maskinvare og programvare til detaljhandelsgiganter som Walmart, Tesco, Costco Wholesale, og så videre.

Nå vet du hvordan IoT i detaljhandelen kan endre detaljhandelen fra råvareinnkjøp, leverandøroppdagelse, butikksikkerhet og kundeopplevelsen. Du må ta i bruk IoT nå for å dra nytte av first mover-fordelen og definitivt før dine konkurrerende forhandlere entrer scenen.

Deretter kan du sjekke ut åpen kildekode internet of things (IoT) plattformer og verktøy.