tipsbilk.net

Slik bruker du iPhone som et webkamera

Viktige takeaways

 • Mac-brukere kan bruke Continuity Camera til å sette opp en iPhone som et webkamera i løpet av sekunder.
 • Windows-brukere trenger en tredjepartsapp som Camo for å koble til og bruke en iPhone som webkamera. I motsetning til Continuity Camera gir Camo deg bedre kontroll over videostrømmen.
 • Vurder alternativer som EpocCam og iVCam hvis du ikke er fornøyd med Camo.

Hvis datamaskinen din ikke har et webkamera, trenger du ikke bruke penger på det hvis du allerede har en iPhone. Her viser vi deg hvordan du bruker iPhones høykvalitetskamera som webkamera for videosamtaler.

Bruk Continuity Camera hvis du har en Mac

Hvis du eier en Mac, gjør Apple det så enkelt å bruke iPhone som et webkamera, takket være funksjonen Continuity Camera i macOS. Så lenge begge enhetene er logget på med samme Apple-ID, har Bluetooth aktivert og er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket, kan du begynne å bruke det i en hvilken som helst videoanropsapp du liker.

Alt du trenger å gjøre er å endre standard webkamera til iPhone-kamera. For å gjøre det for FaceTime, for eksempel, start appen, klikk på Video fra menylinjen og velg iPhone-kamera fra rullegardinmenyen. For tredjeparts apper for videosamtaler som Zoom, må du gå til appens Preferanser (eller Innstillinger)-meny for å gjøre det samme.

  5 beste rimelige Mesh Wi-Fi-systemer for 2022

Bruk iPhone som et Windows PC-webkamera med Camo

Når det gjelder Windows-enheter, er det mange tredjepartsapper, som gjør avgjørelsen vanskeligere. Etter å ha testet noen få alternativer, skiller Camo (av Reincubate) seg ut som det beste valget for å få jobben gjort med en gratisversjon. Det er en utmerket app for å streame iPhone-kameraet som en webkamerainngang på Windows-datamaskinen.

Den strømmer video av høy kvalitet til en hvilken som helst skrivebordsapp som støtter et webkamera, for eksempel programvare for videosamtaler, verktøy for direktestrømming og mer. For å komme i gang trenger du både Camo-appen for iOS og Camo Studio-appen for Windows. Camo kan koble til din iPhone via en Lightning-kabel eller trådløst over Wi-Fi.

Last ned: Camo for iOS | Windows (Gratis, premiumversjon tilgjengelig)

Når du har installert dem, følg trinnene nedenfor på din Windows-datamaskin:

 • Start Camo Studio og koble iPhone til PC-en med en Lightning-kabel. Appen vil oppdage din iPhone umiddelbart. For å koble til trådløst, sørg for at både iPhone og PC er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket og klikk på Koble til en enhet.
 • En QR-kode vil vises på Camo Studio. For å skanne den, start Camo-appen på iPhone og trykk på Wi-Fi-ikonet øverst til høyre.
 • Hvis du blir bedt om å starte iTunes eller installere nødvendige drivere, godtar du det på datamaskinen.
 • Med iPhone-en din nå sammenkoblet som et webkamera i Camo, kan du starte en hvilken som helst webkamera-app på datamaskinen (som standard kamera-app) for å sjekke om den fungerer.
 •   iPhone-skjermen roterer ikke til liggende modus? Slik fikser du det

  Hvis datamaskinen din mangler en innebygd mikrofon, klikker du på rullegardinmenyen under Enhet under Lydinnstillinger og velger Bunn for å bruke iPhone-mikrofonen.

  Selv om gratisversjonen av Camo gir full webkamerafunksjonalitet, låser Camo Pro opp høyere oppløsninger som 1080p og 4K for bedre kvalitet. For de fleste brukere bør gratisversjonen være tilstrekkelig. Oppgradering gir imidlertid mest mening for YouTube-streamere, lærere, innholdsskapere og fagfolk som trenger den beste kvaliteten for klientvideosamtaler eller kontormøter.

  Tips for å bruke iPhone som et webkamera

  Utover videokonferanser kan du bruke iPhone-kameraet til forskjellige andre formål. Du kan for eksempel bruke den til live-streaming på sosiale medieplattformer eller ta opp videoer av høy kvalitet for vlogger eller nettkurs.

  Her er noen nyttige tips for å optimalisere iPhone-webkameraoppsettet for enhver kreativ brukssituasjon:

  • Bruk det bakre kameraet for den høyeste oppløsningen: Din iPhones primærkamera er overlegen selfiekameraet foran. Så velg alltid det bakre kameraet fra Lens-alternativet under Kamerainnstillinger i venstre rute.
  • Stabiliser iPhone-posisjonen din: Du kan bruke et stativ, stativ eller bordfeste for å holde iPhone stødig.
  • Bruk en anstendig batteripakke: Vi anbefaler å koble din iPhone til en bærbar lader for å unngå at batteriet tappes under lange webkameraøkter.
  • Aktiver høyytelsesmodus: Hvis du bruker Camo mens du spiller spill eller live streaming, klikker du på Camo-logoen øverst til venstre i skrivebordsappens vindu og går til Innstillinger > Avansert. Slå deretter på Høy ytelse-modus.
  • Sørg for et riktig lysmiljø: Plasser deg nær et vindu eller en skrivebordslampe for flatterende belysning. Under webkamerastrømmen, hvis du har Pro-versjonen, kan du også aktivere Flash-alternativet for å slå på iPhone-lommelykten.
  • Bruk 60 FPS-modus: For jevnere streaming av webkamera, se etter oppløsning og bildefrekvens-innstillingen under Kamerainnstillinger i venstre rute og sett den til 60 FPS.
  • La Camo-appen kjøre på iPhone: Camo stopper automatisk strømming av video når du lukker Camo-appen på iPhone. Så sørg for å holde den åpen så lenge du vil bruke webkameraet.
    9 beste pianolæringsapper for å hjelpe deg med å spille piano hjemme

  Camo er ikke det eneste alternativet for å bruke iPhone som datamaskinens webkamera. For eksempel, EpocCam er et utmerket alternativ hvis du vil ha noe som ligner på Camo. Og hvis det ikke passer dine behov, bør du vurdere å bruke enten iVCam eller DroidCam OBS (en plugin for OBS Studio).

  Hvorfor nøye seg med kornete video av lav kvalitet når du sannsynligvis allerede har et utmerket kamera du kan bruke som webkamera? Din iPhone er fullt i stand til å erstatte det nåværende webkameraet ditt, og gir en skarp, høyoppløselig feed for apper som Google Meet, OBS, Zoom og mer.

  Mens apper som EpocCam og iVCam tilbyr lignende kjernefunksjonalitet, gir Camo et mer polert og intuitivt grensesnitt sammen med flere kamerainnstillinger. Så du vil ikke angre på å prøve gratisversjonen.

  x