Hvordan lære etisk hacking

Etisk hacking eller white hat hackere er sikkerhetseksperter som hjelper organisasjoner med å takle sikkerhetstrusler og beskytte dataene deres. Dette høres kanskje enkelt ut i dine ører, men i virkeligheten er det ganske komplekst og krevende. Det som imidlertid er mer komplekst er hvordan man lærer hacking trinn for trinn og blir en etisk hacker. Dette er ikke en prosess over natten og krever år med dedikasjon og trening. I denne artikkelen vil du finne ut hvordan du lærer etisk hacking og de beste plattformene for å finne hackingkurs i toppklasse.

Hvordan lære etisk hacking

Fortsett å lese artikkelen for å vite mer om hvordan du lærer hacking trinn-for-trinn fra det grunnleggende. Husk alltid at reisen til å bli den beste etiske hackeren kanskje ikke er enkel, men den er definitivt verdt all innsats.

Hvordan lære å hacke trinn for trinn

Hvis du ønsker å lære hacking steg for steg, har du kommet til rett sted. Her vil du finne veikartet til å bli den beste etiske hackeren bit for bit.

1. Lær C-programmering

Som folk ofte sier, er det å forstå det grunnleggende det første og fremste du trenger for å mestre det som kommer. Hvis det grunnleggende ikke er klart, kan alt annet bli vrøvl. På samme måte, i etisk hacking, må du lære C-programmering som om livet ditt avhenger av det.

C-programmering er et av de mest populære, allsidige og mest brukte programmeringsspråkene. Du kan bruke det til både apper og teknologier samt gjøre basen sementert for å lære Java, Python, C++ osv. Dette maskinuavhengige språket deler programmet inn i en rekke moduler. Følgelig kan du skrive hver modul uavhengig som til sammen danner et enkelt C-program.

2. Lær andre programmeringsspråk

Bilde av Anna fra Pixabay

Etter C-programmering kommer den nye generasjonens tillegg som Java, Python, PHP, Perl, HTML, og så videre. Så når du føler at du vet den grunnleggende fremgangsmåten om C, må du gå videre til å lære andre programmeringsspråk.

  Høyytelses PHP-vertsplattformer for små til store applikasjoner

Dette vil hjelpe deg å forstå hvorfor mange programmerere foretrekker Python fremfor andre, og hvordan du lærer etisk hacking fra det grunnleggende. For dette kan du enten referere til YouTube-videoleksjoner eller kjøpe bøker skrevet av kodeeksperter.

3. Lær UNIX

Hvis du kan noe om hacking, må du ha hørt om UNIX. Det er et flerbrukeroperativsystem som er spesielt utviklet for bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner og servere. Siden GUI er ganske lik Windows, kan nybegynnere lære dette med letthet. Siden en stor del av det totale antallet servere er hostet på UNIX, blir forståelsen av det en integrert del av reisen din til å bli den beste etiske hackeren.

4. Lær kryptografi

Bilde av Paul Lee fra Pixabay

Kryptografi brukes hovedsakelig i SSL-basert internettkommunikasjon, og derfor må hver hacker forstå viktigheten. Det er kunsten og teknikken for å sikre skjør informasjon ved å bruke koder. På denne måten er det bare avsender og mottaker som kan få tilgang til informasjonen mens den forblir useriøs for resten.

Generelt er kryptografi nyttig i e-handel, minibankkort, datamaskinpassord osv. Som en etisk hacker må du forstå praksisen, regelboken og strategiene som brukes i kryptografi. Du må også vite om de ulike teknikkene og verktøyene som brukes for å knekke passord. Prøv også å innlemme læring om krypteringsalgoritmer for å finne ut hva som gjør dem vanskelige å dekryptere selv av eksperter.

5. Finn smutthull i eksisterende programmer

Foto av Kevin Ku på Unsplash

Ønsker du å lære noe nytt med en mer praksisorientert tilnærming, er dette et godt steg. Prøv å implementere det du har lært så langt og finn sårbarheter i eksisterende programmer. Dette vil hjelpe deg med å forstå hacking fra et dypere nivå ved å gjøre det mulig for deg å skjerpe ferdighetene dine hver dag. Tross alt er det å identifisere en svakhet i fienden din eller annen programvare er det eksperthackere er flinke til å gjøre. For eksempel er de vanligste i Android konfigurasjonsfeil, utdatert programvare, feil, åpne usikre tjenester, etc.

6. Ta del i sikkerhetsprosjekter med åpen kildekode

Du kan delta i sikkerhetsprosjekter med åpen kildekode som holdes av en rekke hacking-nettsteder på internett. De er tilgjengelige for alle, og alle med grunnleggende hackingkunnskaper kan delta for å legge til sitt verdifulle bidrag til fordel for massen. Dessuten vil det også øke din integritet som hacker og få deg til å fremstå mer sammensatt og profesjonell.

  Hvordan kombinere eller gruppere sektordiagrammer i Microsoft Excel

7. Test ferdighetene dine med utfordringer

Når du har blitt vant til det grunnleggende om etisk hacking, er det på tide å sette disse ferdighetene og kunnskapene på prøve. For dette er aktiv deltakelse i online hacking-utfordringer en ideell løsning. Bortsett fra dette kan du også bruke læringsnettsteder for å lære hacking ved å spille spill. Ja, du leste riktig. Tallrike pedagogiske plattformer kombinerer spilling med hacking for å gjøre læring til en morsom prosess for alle elever. Hver utfordring eller nivå er nøye utformet for å bygge inn forskjellige hackingkonsepter.

8. Fortsett å eksperimentere

Når du har fått den grunnleggende forståelsen av hacking, må du prøve å eksperimentere for å få praktisk erfaring. Du kan for eksempel sette opp laboratoriet til å eksperimentere med forskjellige operativsystemer og applikasjoner. Du kan endre laboratoriet ved å gjøre så mange fremskritt med høyteknologiske gadgets du ønsker, eller holde det enkelt og nøkternt.

Her er tingene du bør vurdere før du eksperimenterer med noe:

  • Sørg alltid for at du har siste sikkerhetskopi før du gjør endringer
  • Hold deg innenfor jurisdiksjonene til etisk hacking og vet når du skal stoppe
  • Hvis du ikke lykkes med det første, fortsett å improvisere og bli bedre for hvert forsøk
  • Ikke glem å dokumentere fremgangen din og hva du lærte i hvert eksperiment

9. Vær konsekvent med det du gjør

Nøkkelen til å mestre noe er å være konsekvent. Hvis du ikke øver daglig og anstrenger deg for å lære noe nytt, vil det gi deg positive resultater på lang sikt. På samme måte, hvis du vil mestre hvordan du lærer etisk hacking, må du opprettholde konsistens. Dette kan oppnås ved å lese blogger og e-bøker, se videoleksjoner og deretter implementere alt dette for å fullføre utfordringer.

10. Utforsk skjult nett

Bilde av Gerd Altmann fra Pixabay

Du har kanskje hørt om det mørke nettet, men vet du hva det betyr? På lekmannsspråk er det mørke nettet den delen av internett som bare er tilgjengelig for de som vet hvordan man bruker spesiell programvare. Dette lar dem forbli usporbare og opprettholde sin ubrytbare anonymitet.

Interessant nok har dette mørke nettet også en legitim side ved seg. Å være en etisk hacker betyr å lære om denne delen av internett sammen med andre kodespråk og programvare.

  Hva er et sandkassemiljø?

Hvordan finne det beste kurset i etisk hacking på nettet

Hvis du lurer på hvordan du kommer i gang med etisk hacking, men ikke er klar over hva de faktisk tilbyr, kan dette hjelpe deg. For de uinformerte hjelper et etisk hackingkurs gratis med sertifikat deg med å lære hacking fra bunnen av og bli en proff på bare noen få måneder. Du kommer for eksempel i gang ved å forbedre dine databaseferdigheter, nettverksferdigheter, programmering, kryptografi, kompetanse i OS og mye mer.

Her er de 7 beste plattformene for å få hendene på de beste etiske hacking-kursene:

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Kan du selv lære etisk hacking?

Ans. Ja, du kan utforske og lære etisk hacking på egen hånd uten dyre ressurser. Ikke desto mindre krever denne nisjen enormt engasjement og hardt arbeid for å utmerke seg i det du praktiserer.

Q2. Kan en nybegynner lære å hacke?

Ans. Ja, en nybegynner kan lære å hacke ved å bruke gratis ressurser, videoleksjoner og e-bøker på internett. Det finnes ulike hacking kurs og programmer som lærer hacking fra bunnen av uten skjulte avgifter.

Q3. Er etisk hacker lett å lære?

Ans. Alt er lett i denne verden hvis du strever hardt for å få det til å fungere under alle forhold. Til tross for det er det viktig å huske at hacking ikke er en lek. Du kan forme din karriere i det hvis du dedikerer nok tid og energi til å bli den beste etiske hackeren.

***

Mange organisasjoner, store selskaper og offentlige etater krever at hackere beskytter data og informasjon. Tross alt er det en av de mest avgjørende aspektene, og å miste den kan føre til økonomisk tap. Dette er grunnen til at det er stor etterspørsel etter etiske hackere. Ved å lære hvordan du lærer etisk hacking, kan du bidra til samfunnets velferd og øke kunnskapen og ferdighetene dine om nettsikkerhet.

x