Hvordan lage et bilde av USB-stasjonen

Du kan sikkerhetskopiere USB-stasjonen ved å lage et lagret bilde. Du kan deretter ta det lagrede bildet og klone flere USB-pinner. Denne veiledningen viser deg hvordan du lager et bilde av USB-stasjonen din ved hjelp av Windows 10.

Kopier versus klon

Ikke følg denne veiledningen hvis du bare kopierer filer fra en USB-pinne. Bruk den vanlige dra-og-slipp-metoden i Filutforsker for å overføre filer til og fra USB-pinnen.

Denne veiledningen retter seg mot brukere som trenger å sikkerhetskopiere eller klone en USB-pinne, for eksempel en USB-oppstartsstasjon. Forskjellen her er at du rett og slett ikke kan dra-og-slippe innholdet til en annen USB-stasjon. Du trenger også stasjonens hovedoppstartspost og partisjonstabeller. Selv om kilde-USB-stasjonen ikke er oppstartbar, må du fortsatt lage en klone hvis den har mer enn én partisjon.

  Slik setter du inn en PDF-fil i Microsoft PowerPoint

Det resulterende bildet består av alle synlige og skjulte filer og stasjonens ubrukte plass. Bildet inkluderer også slakk plass: Ubrukte rester av stasjonsplass Windows 10 tildeler en enkelt fil.

Til slutt, hvis du trenger å kopiere filer fra en enkelt ikke-oppstartbar USB-stasjon til flere enheter med identisk kapasitet, kan kloning være den raskeste løsningen. Scenarier kan inkludere USB-baserte pressesett for messer, eller en produsents produktkatalog sendt til kunder.

Klon USB-stasjonen

Last ned og pakk ut Passmark Softwares gratis ImageUSB-verktøy. Den nyeste versjonen (når dette skrives) er v1.5.1000 utgitt 25. oktober 2019. Dette programmet installeres ikke i Windows 10, så sørg for å pakke ut ZIP-filen til en plassering du kan huske.

Deretter setter du inn kilde-USB-pinnen og start programmet ved å dobbeltklikke på ImageUSB.exe-filen. Klikk «Ja» hvis en popup-vindu for brukerkontokontroll vises på skjermen.

Når programmet åpnes på skjermen, merk av i boksen ved siden av USB-enheten som er oppført.

  Øk bildefrekvensen i din standard mediespiller for HD-avspilling

Deretter velger du «Opprett bilde fra USB-stasjon» i trinn 2.

Klikk på «Bla gjennom»-knappen for å velge eller opprette en destinasjon for det lagrede bildet. Du må også opprette et filnavn, men du kan ikke endre filtypen «.BIN».

Klikk på «Opprett»-knappen når du velger et filnavn og sted for å starte bildelagringsprosessen.

Til slutt klikker du på «Ja» i popup-vinduet for å bekrefte og bekrefte oppgavens detaljer.

Under «Tilgjengelige alternativer»-delen til høyre er alternativet «Legg inn bildebekreftelse» merket som standard. Med denne funksjonen aktivert, skanner programmet gjennom filen etter fullføring for å bekrefte integriteten. Hvis filen mislykkes i inspeksjonen, må du opprette bildet på nytt. Du vil også se en «Beep On Completion»-innstilling som gir et hørbart varsel.

Overfør bildefilen tilbake til en USB-pinne

For denne veiledningen trenger du en USB-stasjon med en kapasitet som matcher den originale lagringsenheten. Hvis du for eksempel opprettet et USB-bilde fra en 128 GB-stasjon, trenger den andre stasjonen den tilsvarende kapasiteten på 128 GB. Du kan for eksempel ikke installere bildet på en stasjon med en kapasitet på 64 GB. Hvorfor? Fordi bildet inneholder ubrukt plass.

  KMODE-UNNTAK HÅNDTERES IKKE: 14 arbeidsløsninger (testet)

Som før, dobbeltklikk på ImageUSB.exe-filen for å starte programmet. Klikk «Ja» hvis en popup-vindu for brukerkontokontroll vises på skjermen.

Når programmet åpnes på skjermen, klikker du på «Skriv bilde til USB-stasjon»-innstillingen som er oppført under trinn 2.

Klikk på «Bla gjennom»-knappen for å finne og velge bildefilen som er lagret på PC-en.

Når du har funnet det lagrede bildet, klikker du på «Skriv»-knappen for å begynne. Husk at ImageUSB vil slette alt som er lagret på destinasjons-USB-pinnen og erstatte innholdet med bildets data.

Når du er ferdig, slett filen fra PC-en hvis du ikke har planer om å skrive den til en annen USB-pinne. Hvis du lager flere kloner, setter du inn en ny USB-stasjon og gjentar disse fire trinnene.