tipsbilk.net

Hvordan lage handlingsknapper i Microsoft PowerPoint

Handlingsknapper, som navnet antyder, er knapper som utløser en handling i Microsoft PowerPoint. Å legge til handlingsknapper kan gjøre presentasjonene dine mer interaktive.

Du kan legge til en knapp for å flytte opp et lysbilde eller spille av en video. Denne veiledningen forklarer hvordan du lager, designer og legger til effekter på handlingsknapper i PowerPoint.

Hvordan legge til handlingsknapper i Microsoft PowerPoint

Gå til Microsoft PowerPoint-presentasjonen og åpne lysbildet der du vil lage en handlingsknapp. Her er tre enkle trinn for å legge til en handlingsknapp på lysbildet ditt:

1. Sett inn formen

Klikk på lysbildet der du vil sette inn knappen. Gå til Sett inn-fanen, klikk Former, og klikk deretter på knappformen du vil legge til under Handlingsknapper nederst på menyen.

Når du har valgt en form, klikker og drar du markøren over lysbildet for å tegne. Fortsett å dra rundt til du ser de ønskede dimensjonene, og slipp deretter klikket. Selvfølgelig kan du alltid endre størrelse på eller omplassere formen om nødvendig, selv etter at du har tegnet den.

  13 beste kjæledyrsporere for å overvåke kjæledyrets posisjon

Microsoft PowerPoint lar deg bruke et hvilket som helst bilde for å lage en handlingsknapp også. For å legge til et bilde og tilordne det en handling, gå til Sett inn-fanen, i Illustrasjoner-gruppen, klikk på Bilder. Når det er satt inn, klikker du på bildet, og deretter på Sett inn-fanen, i Lenker-gruppen, klikker du Handling.

Hvis du trenger å utføre noen grunnleggende redigeringer, kan du bruke de innebygde bilderedigeringsverktøyene i Microsoft PowerPoint.

2. Åpne dialogboksen Handlingsinnstillinger

Å lage en handlingsknapp innebærer å koble et annet mellomrom og et stykke informasjon til lysbildet ditt. Dette betyr at du kan koble til et annet lysbilde, en annen presentasjon, en URL, en video eller et dokument.

Handlingsknapper fungerer annerledes enn hyperkoblinger i en PowerPoint-presentasjon, som vanligvis brukes til å koble til URL-er. Slik tilordner du en handling:

 • Når formen er valgt fra kategorien Handlingsknapper: Du vil se en dialogboks for Handlingsinnstillinger dukker opp så snart du er ferdig med å tegne knappen.
 • Når formen er valgt fra en annen kategori: Du må høyreklikke på formen og velge Handlingsinnstillinger.
 • Når du bruker et bilde som handlingsknapp: Høyreklikk på bildet og gå til Handlingsinnstillinger.

3. Konfigurer handlingen

Etter at du har åpnet dialogboksen Handlingsinnstillinger, gå over til museklikk-fanen for å konfigurere en handling som utløses når noen klikker på handlingsknappen. Alternativt kan du bruke Mouse Over-fanen til å lage en handling som utløses når noen holder markøren over handlingsknappen.

  Bruk Chaos Engineering-verktøy for å sjekke produksjonspålitelighet

 • Koble til: Du kan tilordne formen til å fungere som en lenke til neste lysbilde, forrige lysbilde, en annen presentasjon, andre filer og mer.
 • Kjør program: Du kan velge å opprette en handling for å kjøre et program ved å bruke dette alternativet. Klikk deretter på Velg og bla etter applikasjonen du vil starte når noen klikker på knappen.
 • Kjør makro: Du kan koble til en makro ved å bruke dette alternativet. Hvis du ikke har en makro i lysbildefremvisningen, vises alternativet nedtonet.
 • Objekthandling: Bruk dette alternativet til å velge et OLE-objekt (Object Linking and Embedding). Igjen, hvis lysbildefremvisningen din ikke har et OLE-objekt, vil ikke dette alternativet være tilgjengelig.
 • Spill av lyd: Velg lyden du ønsker fra rullegardinmenyen, eller velg Annen lyd for å laste opp lyden.

Klikk OK for å søke. Gå til lysbildefremvisningen på båndet og velg Spill av fra start for å teste handlingsknappene.

Hvordan legge til effekter på knappen i PowerPoint

Å legge til visuelle effekter er en fin måte å tiltrekke oppmerksomhet og gjøre presentasjonen din visuelt tiltalende. For å legge til visuelle effekter kan du bruke animasjonsruten i Microsoft PowerPoint. Klikk på handlingsknappen og gå til Animasjoner-delen på båndet øverst. Velg en animasjon fra de tilgjengelige alternativene.

  8 skannerapper for å digitalisere gamle bilder

Hvordan redigere en handlingsknapp i PowerPoint

Det er forskjellige måter å redigere en handlingsknapp i PowerPoint-presentasjonen.

 • Alternativ for handlingsinnstillinger: Høyreklikk på handlingsknappen, gå til handlingsinnstillinger og endre den tilordnede handlingen.
 • Alternativ for redigering av lenke: Høyreklikk på bildet og gå til Link > Rediger lenke.
 • Sett inn seksjon: Eller du kan klikke på handlingsknappen og gå til seksjonen Sett inn på båndet. Velg Handling eller Link for å redigere den tilordnede handlingen raskt.

Deretter, for å redigere utseendet eller animasjonen av handlingsknappen, klikk på handlingsknappen og gå til Shape Format-delen på båndet. Denne delen lar deg tilpasse form, størrelse, farge og mer. Faktisk kan du også endre knappens form hvis du vil uten å endre handlingen som er tilordnet den.

Prøv ut handlingsknapper i presentasjonene dine

Prøv å leke med handlingsknapper mens du forbereder deg til neste presentasjon for å se om det kan gjøre presentasjonen mer interaktiv og visuelt tiltalende. Mens du er i gang, vil du kanskje også lære om hvordan du bruker en PowerPoint-skjermopptaker for å engasjere publikum og etterlate et varig inntrykk.

x