Hvordan lagre filer på skyen gratis med Ice Drive på Linux

Ice Drive er en skylagringsløsning som har utmerket Linux-brukerstøtte. Hvis du ikke er en fan av store skyleverandører som Google Drive, Microsoft OneDrive eller Dropbox, er Ice Drive et fint alternativ. Slik bruker du Ice Drive på Linux.

Opprette en Ice Drive-konto

For å laste opp Linux-filene dine til Ice Drive, må du først sette opp en gratis konto på deres offisielle nettside. Slik gjør du det. Start først med å gå over til icedrive.net. Når du har kommet deg til nettstedet, finn «registrer deg»-knappen og klikk på den med musen.

Når du velger «registrer deg»-knappen, vil du se prisene for Ice Drive. Det er «lite», «pro» og «pro +.» Hvis du foretrekker å bruke en gratis konto, bla ned til bunnen av siden og velg «Få en GRATIS konto.»

Etter å ha valgt «Få en GRATIS konto»-knappen, vil du se siden for kontooppretting som dukker opp på skjermen. Skriv inn fornavn, etternavn, e-postadresse og et minneverdig passord. Sørg også for å merke av for «Jeg godtar vilkårene for bruk»-knappen.

  Hvordan spille Mad Max på Linux

Når du har fylt ut alle tekstboksene, blir du bedt om å bekrefte e-postadressen din. Sjekk e-posten din og skriv inn PIN-koden som ble sendt til deg. Klikk deretter på «Bekreft»-knappen for å fortsette.

Installere Ice Drive på Linux

Nå som du har konfigurert Ice Drive-kontoen din, må du installere Ice Drive-applikasjonen på Linux. Dessverre distribueres ikke appen via en DEB-pakke, RPM-pakke eller noe sånt. I stedet må den installeres av enten en universell AppImage-fil eller en Snap-pakke.

AppImage

For å begynne å installere Ice Drive-applikasjonen på datamaskinen din, gå over til Ice Drive-nedlastingssiden. På siden, rull ned til «bærbar app.» Klikk deretter på rullegardinmenyen. Etter å ha valgt rullegardinmenyen, se etter «Linux» og velg AppImage-alternativet, etterfulgt av «Last ned.»

Når filen er lastet ned, åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk CD kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen der Ice Drive AppImage-filen er plassert.

cd ~/Downloads/

Deretter bruker du mkdir kommandoen for å opprette en ny mappe med navnet «AppImages.» Denne mappen vil inneholde Ice Drive AppImage-filen.

mkdir -p ~/AppImages/

Etter å ha opprettet den nye mappen, bruk mv kommandoen og flytt Ice Drive AppImage-filen til den nye «AppImages»-mappen.

mv Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage ~/AppImages

Deretter flytter du terminalvinduet til «AppImages»-mappen ved å bruke CD kommando.

cd ~/AppImages/

Deretter oppdaterer du tillatelsene til Ice Drive AppImage ved å bruke chmod kommandoen nedenfor.

sudo chmod +x Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Til slutt, start opp appen ved å bruke kommandoen nedenfor. Eller åpne opp «AppImages»-mappen ved å bruke Linux-filbehandlingen og dobbeltklikk på Ice Drive AppImage-filen.

  Hvordan spille Dead Rising 4 på Linux

./Icedrive_Portable_Linux-x64.AppImage

Snap-pakke

For å få Snap-utgivelsen av Ice Drive til å fungere på din Linux-PC, sørg for at du har den nyeste Snapd-runtime installert. Bruk deretter kommandoene nedenfor for å få appen til å fungere.

sudo snap install icedrive

Bruk Ice Drive til å lagre Linux-filer

Når Ice Drive-applikasjonen er installert på din Linux-PC, åpner du appen ved å enten starte AppImage-filen eller kjøre Snap-pakken fra appmenyen. Når appen er åpen, logger du på kontoen din med brukergrensesnittet.

Etter å ha trykket på «Koble til»-knappen, kommer du til Ice Drive-appens grensesnitt fra påloggingsmenyen. Herfra kan opplastingen begynne. Finn skyikonet øverst til høyre og velg det med musen.

  Slik viser du dato og klokkeslett i Linux-terminalen (og bruker den i Bash-skript)

Når du velger opplastingsknappen, vises et popup-vindu. Dette vinduet sier «Hva vil du laste opp.» Velg enten «Mapper»-knappen eller «Filer»-knappen. Bruk deretter popup-vinduet for å søke etter elementet du vil laste opp til Ice Drive-kontoen din.

Når filen er valgt, begynner Ice Drive å laste opp til kontoen din. Opplastingen kan ta et par sekunder eller lenger, avhengig av internetthastigheten din. Når prosessen er fullført, vil Ice Drive fortelle deg at filen din er lastet opp.

Når filen din er lastet opp til Ice Drive, vises den i brukergrensesnittet for hovedmappen. Herfra kan du velge elementet, og klikk på Del-knappen for å dele det, velg «Last ned» for å laste det ned, samt mange av de andre tilgjengelige alternativene.

Sletter filer

Trenger du å slette noe fra Ice Drive-kontoen din? Åpne Linux-appen, og finn filen i Ice Drive-applikasjonen. Når du har funnet den, klikker du på den med musen for å velge den. Deretter velger du søppelbøtteikonet for å slette det fra kontoen din.