Hvordan måler en Samsung Galaxy Watch stresset ditt?

I tillegg til å hjelpe deg med å holde kontakten og spore treningsmålene dine, kan Samsung Galaxy Watch måle stressnivået ditt med sine avanserte sensorer og algoritmer. Her skal vi forklare nøyaktig hvordan Samsungs smartklokker klarer å gjøre dette.

Hvordan Samsungs smartklokker måler stressnivåer

Zarif Ali / MakeUseOf

En av de mest spennende egenskapene til treningsutstyr og smartklokker er deres evne til å måle stressnivåer. Selv om de nøyaktige mekanismene kan variere fra et merke til et annet, bruker de fleste smartklokker, inkludert de fra Samsung, innebygde sensorer for å overvåke fysiologiske data som hjertefrekvensvariasjoner, hudledningsevne og oksygennivåer i blodet.

Disse målingene blir deretter analysert og kombinert med intelligente algoritmer. Disse tar dine generelle helsedata, som alder, høyde, vekt og andre individuelle baselinedata, for å gi et estimat av brukerens stressnivåer. Derfor kan smartklokker tilby verdifull innsikt og varsler, og få brukere til å engasjere seg i stressreduserende aktiviteter når det er nødvendig.

  11 beste buede spillskjermer du kan kjøpe

Pulsmåler

Alle Samsung Galaxy Watch-modeller har en optisk pulsmåler som sporer pulsen din kontinuerlig. Denne sensoren bruker infrarøde og LED-lys for å måle endringer i blodvolum.

Stress fører ofte til økt hjertefrekvens. Samsung Galaxy Watch kan registrere variasjoner i hjertefrekvens, også kjent som hjertefrekvensvariabilitet (HRV), som er avgjørende for nøyaktig måling av stressnivåer.

En Samsung Galaxy Watch gir tre praktiske måter å måle pulsen på. Du kan også aktivere den kontinuerlige pulsovervåkingsfunksjonen på din wearable, som gir en helhetlig oversikt over pulsmønstrene dine over en lengre periode.

Alternativt, hvis du foretrekker periodiske pulsavlesninger, kan du stille inn Galaxy Watch til å måle pulsen hvert tiende minutt mens du er i ro. Du kan også stille inn en manuell pulsavlesning. For å gjøre dette, konfigurer Samsung Health på klokken din, gå over til Innstillinger > Samsung Health > Puls, og velg fra listen over tilgjengelige alternativer.

  Fiks Xbox-feilkode 0x87e5002b

Last ned: Samsung Health for Android | iOS (Gratis)

Elektrodermal aktivitetssensor (EDA).

Galaxy Watch inkluderer også en elektrodermal aktivitetssensor (EDA). Dette måler hudens elektriske ledningsevne, som endres når en person er under stress, som bemerket av Nasjonalbiblioteket for medisin.

Den oppdager små elektriske responser produsert av ekkrine svettekjertler ved å påføre en lav, uoppdagelig og konstant spenning på huden. Dette gir innsikt i brukerens stressnivå. Denne teknologien bidrar til å gi en mer omfattende forståelse av stress og dets innvirkning på kroppen.

Smartklokker med EDA-sensorer har vanligvis metalliske eller ledende områder på undersiden som kommer i kontakt med huden din. Disse områdene fungerer som elektroder for å måle den elektriske ledningsevnen til huden. Dette gjøres ofte gjennom en kombinasjon av høyfrekvente og lavfrekvente målinger.

EDA-sensoren samler inn og analyserer disse dataene over en viss periode, og fanger opp svingninger som kan indikere stress eller emosjonell opphisselse. Basert på analysen av EDA-dataene, kan Galaxy Watch gi en indikasjon på stressnivåer.

  Hvordan bruker jeg Python cURL?

Analysere søvnmønstre

Dårlig søvnkvalitet eller utilstrekkelig søvn er kjent for å bidra til økt stressnivå. Som vi bemerket tidligere, overvåker Samsung Galaxy Watch-modeller kontinuerlig hjertefrekvensvariasjoner, som påvirkes av det autonome nervesystemet og kan indikere stressnivåer.

En Samsung Galaxy Watch kan bruke akselerometeret til å oppdage når du sover basert på bevegelsesmønstre. Denne informasjonen, kombinert med data fra hjertefrekvens- og SpO2-sensorer som hjelper til med å spore oksygenmetningsnivåer sammen med snorkedeteksjonsfunksjoner, kan spore søvnvarighet, søvnstadier og forstyrrelser. Ved hjelp av disse målingene kan Galaxy Watch identifisere søvnrelaterte stressfaktorer.

Overvåk stressnivået med din Samsung Galaxy Watch

Som du kan se, er Samsungs smartklokker avhengige av sensorer og algoritmer for nøyaktige målinger og datavisualisering, noe som gir deg mulighet til å prioritere ditt mentale velvære.

Selv om det ikke er en erstatning for profesjonell veiledning, kan stressmålingsfunksjonen på en Samsung Galaxy Watch være en nyttig følgesvenn for de fleste av oss som ønsker å forstå og håndtere stressnivåene våre bedre. Med denne innovative teknologien ved håndleddene våre kan vi ta proaktive skritt mot en sunnere, mer balansert livsstil.