Windows

Hvordan (og når) å bruke Ping-kommandoen i Windows

Viktige takeaways

 • Ping-kommandoen tester tilgjengeligheten til en vert ved å sende datapakker og se etter svar fra serveren.
 • For å bruke ping-kommandoen på Windows, åpne PowerShell, skriv «ping » der målnavn-parameteren refererer til domenenavnet eller IP-adressen du vil pinge, og trykk Enter.
 • Ping-kommandoen kan hjelpe med å løse domenenavn, sjekke en internettforbindelse og vurdere tilkoblingsstabilitet.

Ping-kommandoen brukes ofte til å feilsøke nettverksproblemer og vurdere helsen til en nettverkstilkobling. Lær hvordan ping-kommandoen fungerer, hvordan du bruker den på Windows, og eksempler på noen få scenarier du kan bruke den til.

Hva gjør Ping-kommandoen?

Ping-kommandoen er et nettverksverktøy som brukes til å teste tilgjengeligheten til en vert, vanligvis en server eller datamaskin, lokalt eller over internett.

Når du bruker ping-kommandoen, sender enheten med jevne mellomrom pakker med data (også kjent som ekkoforespørselsmeldinger) til den angitte IP-adressen (eller domenenavnet) og venter på svar fra serveren hver gang. Hvis enheten din mottar et svar tilbake, anses serveren som online. Hvis serveren ikke svarer, anses signalet som tapt, noe som indikerer et serverproblem.

I tillegg til å sjekke om en vert er tilgjengelig, holder kommandoen styr på tiden for tur-retur. Dette er tiden det tar for en melding å gå fra en kildedatamaskin til en destinasjonsserver og deretter gå tilbake til kilden, sammen med et svar fra destinasjonsserveren. Disse dataene kan hjelpe deg med å analysere hvor stabil tilkoblingen din til en server er.

Syntaks for Ping-kommandoen

Den grunnleggende syntaksen til ping-kommandoen ser slik ut:

 ping <targetname> 

Parameteren spesifiserer vertsnavnet eller IP-adressen til målserveren. Det kan legges inn som enten «domain.com» eller «8.8.8.8». Å kjøre Ping-kommandoen med denne syntaksen pinger bare den angitte serveren fire ganger. Deretter stopper testen og samler resultatene for videre analyse.

I tillegg til denne grunnleggende parameteren som kreves for at Ping-testen skal utføres riktig, kan du også bruke andre parametere som er oppført på Microsofts nettsted for å tilpasse testen ytterligere.

Slik bruker du Ping-kommandoen på Windows

For å kjøre ping-kommandoen på Windows, følg trinnene nedenfor:

 • Trykk på Win + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.
 • Skriv «PowerShell» i boksen og klikk på OK-knappen.
 • Skriv inn følgende kommando etter å ha skrevet inn IP-adressen eller domenenavnet til serveren du ønsker å pinge: Ping
 • Trykk på Enter og la enheten pinge serveren fire ganger. Deretter vil den kompilere resultatene.
 • Alternativt kan du utføre testen i ledeteksten. Bare trykk Win + R, skriv «cmd» og klikk OK. Skriv deretter kommandoen og trykk Enter.

  Hvis du er administrator for en låst bedriftseid PC, må du kanskje kjøre PowerShell eller kommandoprompt med administrative rettigheter for å kjøre ping-testen. For å gjøre det, skriv «Kommandoprompt» eller «PowerShell» i Windows Search, høyreklikk på verktøyet og velg «Kjør som administrator.»

  Klikk deretter på «Ja» i UAC-vinduet (User Account Control).

  Analysere resultatene av Ping-testen

  Sendte pakker (med en standardstørrelse på 32 byte hver) indikerer hvor mange meldinger som ble sendt fra vertsenheten til den eksterne serveren. Mottatte pakker viser antall svar mottatt fra serveren til vertsenheten. Tapte pakker representerer antall signaler sendt fra vertsenheten som målserveren ikke svarte på. Tid refererer til tur-retur-tiden for hver ping.

  TTL-verdien (Time to Live) er levetiden til pakken i nettverket, hvoretter den blir forkastet etter et visst antall hopp gjennom rutere. Den vanlige referansen er 64, men TTL kan være høyere hvis datapakken sendes gjennom et komplekst nettverk. Men en drastisk lengre fortjener en nærmere titt for å sikre at nettverket ditt fungerer problemfritt.

  Hvis pinget ikke går riktig igjennom i testen, og du ser en «forespørsel tidsavbrutt» feil, indikerer det et problem med internettforbindelsen din.

  Hvordan stopper du ping-kommandoen?

  Ping-kommandoen støtter en «/t»-parameter som spesifiserer at den skal fortsette å sende ekkoforespørsler til målserveren til den blir avbrutt. Hvis du bruker denne parameteren når du kjører ping-testen, fortsetter enheten å pinge den angitte serveren til du stopper testen manuelt. For å stoppe en pågående ping-test kan du trykke Ctrl + C eller trykke Ctrl + Enter for å stoppe og vise dataene.

  Hva kan Ping-kommandoen gjøre for deg?

  Her er noen vanlige bruksområder for ping-kommandoen:

 • Domenenavnoppløsning: Ping-kommandoen kan hjelpe deg med å løse et domenenavn ved å oversette det til dens tilsvarende IP-adresse. For å finne IP-adressen knyttet til et bestemt domene, skriv inn «ping » i ledeteksten eller Windows PowerShell og trykk Enter.
 • Sjekk internettforbindelsen din: Du kan bruke ping-kommandoen for å se om enheten din er koblet til internett eller ruteren. Bare finn ruterens IP-adresse og ping den. Hvis du får svar hver gang du pinger, er enheten koblet til ruteren.
 • Sjekk tilkoblingsstabiliteten: Kommandoen kan hjelpe deg å sjekke stabiliteten til en internettforbindelse. Forbindelsen anses som stabil hvis ingen pakker går tapt under testen, og responstiden forblir kort og stabil. Hvis noen pakker går tapt, og responstiden er høy og svinger mye, er tilkoblingen din ikke stabil.
 • I tillegg til ping-kommandoen, kan du også bruke andre CMD-kommandoer for å administrere de trådløse nettverkene dine effektivt.

    Den populære Android Content Transfer-appen Pushbullet kommer til Windows
  x