Hvordan oppgradere til Linux Mint 20.2

Linux Mint 20.2 er endelig ute for fans. Best av alt, Linux Mint har gjort det mulig å offisielt oppgradere til den nye utgivelsen med letthet. Det stemmer, for mange utgivelser har ikke Mint gitt brukerne en offisiell oppgraderingsbane, og brukerne har måttet ta saken i egne hender.

I denne veiledningen viser vi deg den offisielle måten du kan oppgradere til den nye versjonen av Linux Mint. Vi vil dekke Linux Mint Cinnamon-versjonen, men denne oppgraderingsprosessen bør være den samme uansett hvilken utgivelse av Mint du velger.

Merk: Hvis du ikke ønsker å oppgradere til Linux Mint på din eksisterende datamaskin, kan du laste ned den siste ISO-versjonen av Linux Mint 20.2 på offisielle Linux Mint-nettsted.

Installer oppdateringer

Du må først installere eventuelle ventende oppdateringer på Linux Mint-installasjonen din før du oppgraderer. Oppdateringer må installeres, så Linux Mint 20.1 kan starte oppgraderingsprosessen.

For å starte oppdateringsprosessen for din eksisterende installasjon, klikk på skjoldikonet i panelets systemstatusfelt. Når oppdateringsbehandlingsprogrammet er åpent, finn «Installer oppdateringer»-knappen og klikk på den for å utføre oppgraderingsprosessen.

Oppgraderingsprosessen bør ikke ta mye tid, siden Linux Mint er ganske rask med oppgraderingen. Når oppgraderingsprosessen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

Lag et øyeblikksbilde av systemet

Nå som alt er oppdatert på Linux Mint 20.1, må du lage et øyeblikksbilde av systemet. Det er viktig å lage et øyeblikksbilde av systemet, som om noe går galt under oppgraderingsprosessen kan du gjenopprette det uten problemer.

For å lage et øyeblikksbilde av systemet, åpne Linux Mint-menyen, søk etter «Timeshift» og åpne appen. Når den åpnes, velg ønsket øyeblikksbildetype (rsync eller btrfs).

Etter å ha valgt ønsket øyeblikksbildetype, velg hvor øyeblikksbildet skal gå. Klikk deretter på «Neste»-knappen igjen. På den siste siden velger du ditt øyeblikksbildenivå. Hvis du ikke vil velge et nivå, fjerner du bare merket for alle boksene.

Når du har valgt øyeblikksbildenivåene, finn «Fullfør»-knappen og gå videre. Etter at du har valgt «Fullfør»-knappen, klikker du på «Opprett»-knappen slik at du kan lage et nytt øyeblikksbilde for Linux Mint.

Starter oppgraderingen

Nå som du har laget et øyeblikksbilde av din nåværende Linux Mint-installasjon, er det på tide å installere oppgraderingen til Linux Mint 20.2. For å gjøre dette, åpne Linux Mint Update Manager ved å klikke på skjoldknappen i panelet (eller ved å søke etter «Update Manager»).

Når Update Manager er åpen, finn «Rediger»-knappen i appen og klikk på den med musen. Finn deretter «Oppgrader til Linux Mint 20.2»-knappen, og velg den. Ved å velge oppgraderingsknappen vil «Introduksjon»-vinduet vises.

På «Introduksjon»-siden, finn «Neste»-knappen og klikk på den for å gå videre til neste side i installasjonsprogrammet. Etter «Introduksjon» vil du se siden med utgivelsesnotater. Klikk neste for å gå videre.

Etter utgivelsesnotatene vil du kunne lese om de nye funksjonene. Når du har lest om de nye Linux Mint-funksjonene, klikker du på «Neste»-knappen for å gå videre. Etter «Nye funksjoner» ser du kravsiden.

Kravsiden går over hva den nye versjonen av Linux Mint har å tilby, samt hva den har som mål å gi (feilrettinger, funksjoner osv.) Finn «Jeg forstår risikoen. Jeg vil oppgradere til Linux Mint 20.2»-boksen, og sjekk den med musen. Klikk deretter på «Bruk»-knappen for å fortsette.

Når du velger «Bruk»-knappen, vil Linux Mint Upgrader-verktøyet starte oppgraderingsprosessen. Først ved å laste ned pakker. Mens Mint laster ned disse pakkene, len deg tilbake og vær tålmodig ettersom disse oppgraderingene juli ta en stund.

Med pakkene lastet ned, vil Linux Mint begynne å installere alt. Igjen, akkurat som nedlastingsprosessen, vil installasjonsprosessen for Linux Mint-oppgraderingen ta litt tid.

Ved installasjon av programvare vil Linux Mint begynne å fjerne programvare som ikke lenger er nødvendig. Denne prosessen bør ikke ta for lang tid, siden det ikke er mange pakker å fjerne. Når prosessen er fullført, er du på slutten av oppgraderingsprosessen, og en melding vises på skjermen.

Meldingen som vises på skjermen sier «Operativsystemet ditt ble oppgradert. Start datamaskinen på nytt for at alle endringer skal tre i kraft.» Herfra klikker du på «Lukk»-knappen for å lukke oppgraderingsprogrammet. Deretter, bruk Linux Mint-appmenyen, velg omstart-knappen for å starte datamaskinen på nytt.

Når du er ferdig med å starte Linux Mint på nytt og logger på igjen, bruker du Linux Mint 20.2. Nyt!