tipsbilk.net

Hvordan porter videre gjennom brannmuren på Ubuntu

Bruker du Ubuntu-brannmuren og trenger å åpne porter til internett på systemet ditt? Vi kan hjelpe! Følg med på denne veiledningen mens vi går gjennom måter du kan sende videre på Ubuntu!

Merk: Selv om denne veiledningen fokuserer på Ubuntu, vil den også fungere på alle Linux OS basert på Ubuntu, da de også har tilgang til den samme brannmuren.

Trenger du å blokkere porter? Prøv denne veiledningen.

Port forward på Ubuntu – GUI

Den enkleste måten å porte videre gjennom brannmuren på Ubuntu er ved å bruke GUI. GUI for Ubuntu-brannmuren fungerer som et mellomledd til kommandolinjen. I hovedsak gir det et fint grensesnitt til kommandolinjeappen.

For å samhandle med Ubuntu-brannmuren med en GUI, må du ha GUFW-appen installert på systemet ditt hvis du ikke allerede har det. For å installere GUFW på din Ubuntu PC, start med å åpne et terminalvindu.

Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller alternativt kan du søke etter «Terminal» i Ubuntu-appmenyen. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk apt install-kommandoen for å få GUFW.

sudo apt install gufw

Hvis du ikke er en fan av å bruke terminalen til å installere apper, ikke bekymre deg! Du kan installere den ved å bruke Ubuntu-programvaren. For å starte, åpne «Ubuntu Software»-applikasjonen. Når den er åpen, finn søkeikonet og klikk på den med musen.

  Bruk dato eller klokkeslett med endringsregler for å angi en dynamisk PIN-kode

I søkeboksen skriver du inn «GUFW» og trykker på Enter-tasten. Ved å trykke Enter får du søkeresultater. Se gjennom resultatene for «Brannmurkonfigurasjon» og klikk på den.

Når du klikker på «Brannmur»-konfigurasjon, går du til appens Ubuntu Software-side. Klikk på «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere programvaren på datamaskinen din.

Konfigurere portvideresending i GUFW

Nå som GUFW-applikasjonen er installert på din Ubuntu-PC, kan du bruke den til å videresende porter utenfor brannmuren. For å gjøre det, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Åpne GUFW ved å søke etter «Brannmurkonfigurasjon» i Ubuntu-appmenyen. Når den er åpen, se etter «Status»-glidebryteren. Klikk på den for å aktivere beskyttelse hvis du ikke allerede har den på.

Trinn 2: Finn «Regler»-knappen i GUFW, og klikk på den for å få tilgang til regelområdet. Herfra velger du «+»-ikonet. Ved å klikke på dette ikonet åpner du vinduet «Legg til en brannmurregel».

  Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

Trinn 3: I det nye regelvinduet finner du fanen «Enkel» og klikker på den. Finn «Retning» i fanen og endre den til «Ut». Ved å sette den ut tillater du Ubuntu å «portere videre» til internett.

Trinn 4: Finn «Port»-boksen, og klikk på den med musen. Derfra finner du «Port eller tjeneste»-boksen og skriv inn porten. Når du er ferdig med å skrive ut portnummeret, klikker du på «Legg til»-knappen for å legge til den nye regelen.

Når du har lagt til portnummeret ditt, bør brannmuren umiddelbart tillate det. Men hvis det ikke er øyeblikkelig, må du gjerne starte PC-en på nytt for å fikse problemet.

Port forward på Ubuntu – CLI

I tillegg til portvideresending med GUI, er det også mulig å portforwarde i Ubuntu-brannmuren ved å bruke CLI (AKA terminalen). For å gjøre dette, start med å bekrefte at du har UFW-brannmuren aktivert på systemet ditt.

For å bekrefte at du har UFW-brannmuren aktivert, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk kommandoen sudo ufw enable for å aktivere brannmuren hvis den er slått av av en eller annen grunn. Hvis UFW allerede er aktivert, ikke bekymre deg. Du kan hoppe over dette trinnet.

  Ring kontakter fra iPhones passordskjerm ved å bruke PassDial

Etter å ha bekreftet at UFW-brannmuren er operativ, bruker du kommandoen ufw allow for å viderekoble. For eksempel, hvis du er vert for en OpenSSH-server på din Ubuntu-PC, må du åpne port 22 til internett. For å gjøre det, kan du skrive inn kommandoen nedenfor.

sudo ufw allow 22/tcp

Eller, hvis du trenger å tillate tilkoblinger på port 32400 ut til internett over UDP, kan du gjøre følgende kommando i stedet.

sudo ufw allow 32400/udp

Når du har lagt til portene dine til Ubuntu-brannmuren, kan du sjekke statusen for å se om tillat-kommandoene du har angitt kjører ved å bruke ufw-statuskommandoen.

sudo ufw status

Anta at du har problemer med å få portvideresending til å fungere på Ubuntu, og ufw tillat-kommandoene ikke fungerer. I så fall kan du deaktivere brannmuren helt og utsette alle porter for internett ved å bruke kommandoen ufw disable.

sudo ufw disable

x