Hvordan sette opp en vedvarende Ubuntu USB

Hvis du finner deg selv å bruke en Ubuntu live-disk mye for bærbar databehandling, vil du kanskje legge merke til at filene du lagrer på den ikke lagres og ikke er vedvarende. Det er fordi Ubuntu live-disken som standard ikke har vedvarende lagring.

I denne guiden viser vi deg hvordan du lager en Ubuntu live USB med vedvarende lagring, slik at uansett hvilken PC du er på, og uansett hvor mange ganger USB-pinnen din startes på nytt, vil du alltid ha filene dine.

Installere Mkusb-appen på Ubuntu

Det er mulig å lage en vedvarende Ubuntu USB-pinne, men å gjøre det, og du må installere et unikt verktøy. Dette verktøyet er kjent som Mkusb. Det er et unikt program som kan hjelpe deg med å lage oppstartbare disker, inkludert de som lar deg ha vedvarende lagring.

Å få denne appen installert på Ubuntu krever litt fiksing, siden den ikke kommer i noen av standard Ubuntu-programvarelagre. For å komme i gang, åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «terminal» i appmenyen.

  Hvordan se telefonnummer i Viber

Når terminalvinduet er åpent, bruk add-apt-repository-kommandoen nedenfor for å legge til Mkusb PPA til Ubuntu-systemet. Denne PPA er for øyeblikket den eneste måten å få appen til å fungere på Ubuntu.

Merk: nesten alle versjoner av Ubuntu støttes i Mkusb PPA. Noen utgivelser støttes imidlertid mer enn andre. For mer informasjon om støtte, klikk her.

sudo add-apt-repository ppa:mkusb/ppa

Etter å ha skrevet ut kommandoen add-apt-repository ovenfor, vil du se en kort melding, etterfulgt av terminalen som ber deg trykke på Enter-tasten. Gjør det, og Ubuntu bør automatisk oppdatere programvarekildene dine og sette opp den nye Mkusb ppa.

Hvis Ubuntu-systemet ditt ikke oppdateres automatisk, eller du foretrekker å gjøre det for hånd, kan du utføre følgende apt update-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo apt update

Til slutt kan du installere Mkusb-applikasjonen på Ubuntu-datamaskinen din ved å utføre følgende Apt-kommando nedenfor.

sudo apt install mkusb

Laster ned Ubuntu

Mkusb-applikasjonen kan sette opp vedvarende USB slik at filer i Ubuntu live-hjemmemappen alltid vil være der, men for å gjøre det trenger den en Ubuntu ISO-fil. Dessverre har ikke programmet muligheten til å laste ned den nyeste versjonen av Ubuntu automatisk.

  Slik fjerner du dupliserte sanger fra iTunes

For å laste ned den nyeste Ubuntu ISO, start med å gå over til Ubuntu.com. Når du er der, finn «Last ned»-delen og klikk på den med musen. Derfra vil et popup-vindu vises.

I dette popup-vinduet velger du 20.04 LTS og går til neste side for å starte nedlastingen. Eller, hvis du foretrekker å holde deg til 6-måneders utgivelsen, i motsetning til LTS, velg det andre tilgjengelige alternativet ved siden av 20.04 LTS.

Hvis du foretrekker å laste ned den nyeste Ubuntu ISO-filen via terminalen, åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet med Ctrl + Alt + T på tastaturet og skriv inn følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://mirror.us.leaseweb.net/ubuntu-releases/20.04.2.0/ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64.iso - O ~/Downloads/ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64.iso

Opprette en vedvarende USB med Mkusb

For å lage en Ubuntu USB med vedvarende USB-lagring, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Åpne Ubuntu-appmenyen og søk etter «mkusb», og start den. Når appen er åpen, vil du se en melding som sier «Kjør mkusb versjon dus?» Velg «Ja»-knappen for å fortsette.

Etter å ha klikket på «Ja», blir du bedt om å skrive inn passordet ditt. Gjør det, og Mkusb vil laste opp.

  Legg til aktivatorbevegelser for musikk-appen med en Cydia Tweak [Jailbreak]

Trinn 2: Når passordet ditt er angitt, vil Mkusb vise en liste over operasjoner. Se etter alternativet «Installer (lag en oppstartsenhet), og velg det med musen. Klikk deretter «OK» for å fortsette.

Trinn 3: Velg alternativet «Persistent live» med musen i Mkusb. Klikk deretter «OK» for å fortsette til neste side.

Trinn 4: Søk etter Ubuntu ISO-filen du lastet ned tidligere. Velg deretter «OK»-knappen for å bekrefte valget.

Når du velger Ubuntu ISO-filen, vises et popup-vindu med «Velg målenhet». Bruk popup-vinduet til å velge en USB-flashstasjon (på minst 8 GB eller mer). Trykk på «OK»-knappen for å fortsette.

Trinn 5: Etter å ha valgt USB, må du velge en type installasjon. Se etter «msdos» og klikk på den for å fortsette. Trykk deretter på «OK»-knappen for å fortsette.

Trinn 6: Du må nå velge hvor mye lagringsplass som skal brukes via vedvarende lagring. Bruk glidebryteren til å bestemme hvor mye plass du vil bruke. Klikk «OK» når du er ferdig for å fortsette.

Når du har valgt den vedvarende USB-lagringsstørrelsen, begynner Mkusb å blinke enheten din. Len deg tilbake og vær tålmodig. Når den er fullført, lukk appen.