Hvordan redigere bildene dine ved hjelp av VSCO Studio Desktop App

VSCO lanserte VSCO Studio på skrivebordet for et utvalg brukere i 2023, og du kan bruke appen til å gjøre flere justeringer av bildene dine. I denne veiledningen lærer du hvordan du redigerer bildene dine ved hjelp av VSCO Studio-datamaskinappen.

De første kravene for bruk av VSCO Desktop-appen

For å bruke VSCO Studio på skrivebordet ditt, trenger du et VSCO Pro-abonnement. VSCO Pro koster $59,99 per år hvis du heller vil betale årlig og $12,99 per måned for de som foretrekker et månedlig medlemskap. En syv-dagers gratis prøveversjon er tilgjengelig hvis du vil teste VSCO Pro.

Du kan registrere deg for VSCO Pro både via VSCO-nettstedet og gjennom appen på smarttelefonen din. Du kan imidlertid bare sende inn betalingsopplysningene dine fra nettstedet på datamaskinen din hvis du bor i USA. Alle andre må laste ned appen.

Last ned: VSCO for iOS | Android (Gratis kjøp i appen tilgjengelig)

Etter å ha registrert deg for VSCO Pro, kan du få tilgang til VSCO Studio-skrivebordsappen. Hvis du planlegger å bruke VSCO som hovedapp for fotoredigering, er det verdt å sammenligne VSCO Pro med Lightroom Classic.

Hva slags bildefiler kan du redigere i VSCO Desktop App?

Du kan enkelt redigere JPEG-filer i VSCO-skrivebordsappen uten for store problemer. Men dessverre er det ikke så lett for andre formater.

  En nybegynnerveiledning for å designe produktmodeller

Fra november 2023 tillater ikke VSCO desktop-appen deg å redigere RAW. Så du må finne et alternativ hvis du foretrekker å jobbe med denne typen filer.

Hvordan importere et bilde til VSCO for skrivebordet

For å logge på VSCO-kontoen din, må du bruke VSCO nettsted. Når du er inne, følg instruksjonene nedenfor.

 • Klikk på Studio-fanen, som du finner på venstre side.
 • Trykk på +-knappen.
 • Velg filen(e) du vil importere fra datamaskinen eller ekstern harddisk. Avhengig av den totale filstørrelsen kan det ta litt tid å laste opp bildene.
 • VSCO kan være fordelaktig i situasjoner der fangst i JPEG er bedre. Med det i tankene er det verdt å lese om når du bør fotografere og redigere i JPEG i stedet for RAW.

  Hvordan redigere bilder i VSCO Desktop App

  Redigeringsfunksjonene i VSCO for skrivebord er ikke så avanserte som Lightroom og andre førsteklasses fotoredigeringsapper. Likevel kan du fortsatt bruke et par forskjellige funksjoner for å endre bildene dine. Vi vil identifisere disse mer detaljert nedenfor.

  Bruke en forhåndsinnstilling

  Mange bruker VSCO fordi forhåndsinnstillingene som er tilgjengelige er flotte for å legge ut på sosiale medier og blogger. Og fordi du er VSCO Pro-medlem, vil du ha tilgang til flere forhåndsinnstillinger i skrivebordsappen. Disse forhåndsinnstillingene dekker flere kategorier, som film, og forskjellige sjangere (f.eks. portretter).

  Følg disse trinnene for å bruke en forhåndsinnstilling på bildet ditt i VSCO Studio-skrivebordsappen.

 • Trykk på det første ikonet under de tre prikkene på høyre side.
 • Bla gjennom de forskjellige forhåndsinnstillingene og velg den du vil bruke på bildene dine.
 • Endre innstillingene knyttet til forhåndsinnstillingen. Noen vil bare tillate deg å endre styrken. Andre lar deg i mellomtiden også flytte skyveknappene for tegn og varme.
 •   Hvordan gjøre Word-dokumenter utfyllbare, men ikke redigerbare

  Merk at når du bruker forhåndsinnstillingene, kan appen noen ganger ta noen sekunder før endringene dine vises på bildet. Så hvis du ikke umiddelbart ser noe, vent litt, så skal problemet løse seg selv.

  I tillegg til å velge riktig redigeringsprogramvare, bør du også velge riktig utstyr for flotte bilder. Vurder å se på de beste DSLR-kameraene hvis du vil ha et utgangspunkt.

  Bruke glidebryterne i VSCO Studio for Desktop

  I tillegg til å bruke forhåndsinnstillinger, vil du også ha tilgang til flere justeringsglidere i VSCO-skrivebordsappen. Mange av disse er de samme som du finner hvis du har brukt Lightroom eller Capture One før. En viktig forskjell er imidlertid at glidebryterne i VSCO Studio-appen for skrivebord varierer fra -6 til +6.

  Slik bruker du VSCO-glidebryterne på datamaskinen.

 • Gå til ikonet under Forhåndsinnstillinger. Det ser ut som to vertikale glidere.
 • Flytt glidebryterne til du er fornøyd med sluttresultatet. Hvis du har et grovt estimat på hva du vil endre, kan du skrive tallet inn i glidebryteren i stedet.
 • Endre dimensjonene til bildet ditt

  Hvis du vil legge ut bildene dine på sosiale medier, må du kanskje justere dimensjonene på de redigerte bildene dine før du eksporterer og deler dem. Å justere størrelsen på bildene dine i VSCO Studio-appen er veldig enkelt:

 • Klikk på beskjæringsikonet i verktøylinjen til høyre.
 • Hvis du vil velge et forhåndsjustert forhold, går du til Aspect Ratio og velger din preferanse. Alternativt kan du flytte hjørnene på bildet til du er fornøyd med resultatet.
 •   Slik gjør du Google Home roligere om natten

  I tillegg til å beskjære bildet i fritt format, kan du også beskjære bildet med samme dimensjoner som du importerte det i. Trykk på Original nederst på skjermen.

  Slik tilbakestiller du alle redigeringene dine

  En spesiell irritasjon med VSCO Studio-appen for skrivebordet er at den noen ganger kan føles ganske uintuitiv. Hvis du for eksempel trykker Ctrl + Z for å angre den siste redigeringen, åpner du en nettside du tidligere har lukket i nettleseren din.

  Hvis du ikke er fornøyd med endringene du har gjort, kan du fortsatt enkelt tilbakestille disse. Trykk \ og gå tilbake samtidig, og bildene dine bør justere seg selv.

  Eksportere bildet ditt fra VSCO

  Når du er ferdig med å redigere bildet i VSCO Studio-appen for skrivebordet, kan du enkelt eksportere bildet til harddisken eller datamaskinen. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det.

 • Trykk på Eksporter-ikonet.
 • Et popup-vindu vil dukke opp og spørre om du vil legge ut til VSCO og ikke bare laste det ned til datamaskinen din. Hvis du bare vil laste ned på datamaskinen, trykker du på Last ned full størrelse og velger Lagre.
 • Tillat nedlastinger fra nettleseren din hvis du ikke allerede har gjort det når neste vindu vises.
 • Få tilgang til det nedlastede bildet i mappen Nedlastinger. Du kan deretter flytte den dit du vil lagre den.
 • Når du lagrer bildene dine fra VSCO, vil de være i .jpg-format.

  Alt du trenger å vite om redigering i VSCO på datamaskinen din

  VSCO Studio for desktop er en annen måte å bruke den populære mobilappen på. Du kan enkelt bruke flere forhåndsinnstillinger, sammen med å justere grunnleggende skyveknapper. På toppen av det er det enkelt å dele bildene dine på sosiale medier – takket være funksjonen for endring av størrelse.

  Det er verdt å prøve VSCO Studio med din gratis prøveversjon. Hvis du ikke liker det, kan du alltid avbestille før du blir fakturert.