Er online bilkjøpsverktøy virkelig pålitelige?

Viktige takeaways

  • Bilforhandlere på nett tilbyr et bredere utvalg av kjøretøy, inkludert nye utgivelser og vintage-ikoner, noe som gjør det enklere å finne din perfekte bil.
  • Det er praktisk å handle bil på nettet, og du sparer tid, energi og drivstoff ved å eliminere behovet for personlig visning og flere turer til forhandlere.
  • Å bruke en nettbasert bilforhandler reduserer kjøpspresset ettersom det ikke er noen påtrengende salgsrepresentanter, slik at du kan ta en informert beslutning basert utelukkende på bilens spesifikasjoner.

Enten du kjøper din første bil, erstatter din nåværende bil, eller bare ønsker å bla gjennom bilmarkedet, er det viktig å være forsiktig når du bruker nettbaserte bilforhandlere. Disse nettstedene kan være utrolig nyttige, men kan også inneholde en rekke risikoer og fallgruver, som setter deg, pengene dine og sensitive data i fare.

Så hvor pålitelig er nettbilforhandlere? Hvilke røde flagg bør du se etter, og bør du bare holde deg til fysiske butikker i stedet?

Hvorfor bruke en nettbilforhandler?

Mange av oss forestiller oss at vi går inn i en virkelig forhandler når vi tenker på å kjøpe en bil, men tiden er borte da det var det eneste alternativet. Nå kan du kjøpe en ny eller brukt bil på nettet uten å ha sett den med egne øyne.

Men hvorfor skulle dette være å foretrekke fremfor en personlig forhandler?

1. Større utvalg av kjøretøy

Avhengig av hvor du bor og hva du leter etter, kan det hende du synes de lokale forhandlernes utvalg av biler er for begrenset. Kanskje du vil ha en veldig spesifikk EV eller ICE, eller har et strengt budsjett som du vil holde deg under. Med flere krav kommer mindre valgmuligheter, noe som kan gjøre shopping rundt forhandlere etter din perfekte bil til en virkelig utfordring.

Gå inn i nettbaserte bilforhandlere. Disse nettstedene åpner deg for et mye større utvalg av kjøretøy som du kanskje aldri finner i en lokal butikk. Nye utgivelser, vintage-ikoner, sportsutgaver og de løpende pendlerbilene dine kan alle bli funnet på nettforhandlere, så det er noe for enhver smak.

  Hvordan implementere Parallax Scrolling i Godot

2. Bekvemmelighet

Mange av oss har travle liv, så det kan være svært upraktisk å kjøre fra forhandler til forhandler på jakt etter en bil. Dette gjelder spesielt hvis du ikke allerede er i besittelse av en bil og er avhengig av offentlig transport for å komme deg rundt.

Bilforhandlere på nett fjerner helt behovet for personlig visning og flere turer til forhandlere, noe som sparer deg for tid, energi og drivstoff.

3. Mindre kjøpspress

Bilsalgsrepresentanter kan noen ganger være veldig ivrige etter å selge deg et kjøretøy, noe som betyr at de vil legge press på deg til å foreta kjøpet selv om du ikke er helt sikker. Overtalelse og sosialt press kan få oss til å gjøre veldig dumme ting, inkludert å kjøpe et kjøretøy vi ikke er så opptatt av.

Når du bruker en nettbasert bilforhandler, er det ingen påtrengende salgsrepresentant i øret ditt, noe som gir deg friheten til å ta den riktige avgjørelsen for deg. Du kan også hoppe over ethvert fancy salgsargument som du kan få i en fysisk forhandler, i stedet for å kun se på spesifikasjonene til bilen.

Hvorfor online bilforhandlere er risikable

Til tross for alle fordelene deres, kommer online bilforhandlere også med noen risikoer og ulemper å vurdere.

1. Ingen sjanse til å se bilen fysisk

Hvis du bruker en nettforhandler for å fullføre kjøretøykjøpet ditt, er sjansen stor for at du ikke får muligheten til å se bilen din i det virkelige liv før du foretar transaksjonen. Dette er utrolig risikabelt, siden du ikke har noen mulighet til å verifisere om bilen du kjøper virkelig eksisterer, eller om den er i den tilstanden som er oppgitt på nettsiden. Dette betyr også at du ikke kan ta akkurat den bilen du ønsker på en prøvetur, noe som lar mye å være ønsket.

Selv om nettstedet du bruker har en video av bilen du er interessert i, husk at dette kan være en video hentet fra en annen forhandlerside, eller fra en sosial medieplattform som YouTube.

2. Ingen personlig støtte

Hvis forhandleren du bruker er helt virtuell, kan det være umulig å motta noen form for ansikt-til-ansikt-støtte. Uten en person eller gruppe mennesker du kan konsultere hvis det oppstår et problem, kan du bli stående høyt og tørt. Tross alt kan du gå inn i en fysisk forhandler og kreve å snakke med noen, men en telefonsamtale eller e-post kan ganske enkelt ignoreres.

  Hvordan feste og administrere meldinger i Telegram

3. Ondsinnet hensikt

Noen nettbaserte bilforhandlere er egentlig ikke bilforhandlere i det hele tatt. Som ofte er tilfelle i dag, kan et tilsynelatende harmløst nettsted være en svindel i forkledning.

Dette er ille nok når du kjøper en skjorte eller et par sko som aldri kommer, men å kjøpe en bil tar ting til et helt nytt nivå. Å bruke tusenvis av dollar på noe som aldri var på salg til å begynne med kan være ødeleggende, spesielt hvis de som stjal pengene dine aldri blir funnet.

Dette er den største risikoen av alle med nettbaserte bilforhandlere. Selv om du i alle fall kan støte på et merkelig problem, er det absolutt det verste resultatet å betale for et kjøretøy du aldri vil ha.

Hva du bør se etter og unngå i en nettbasert bilforhandler

Det er noen viktige grønne og røde flagg å være på utkikk etter hvis du vurderer å kjøpe en bil på nettet. La oss starte med de gode tegnene.

1. Positive tredjepartsanmeldelser

Anmeldelser er utrolig verdifulle, spesielt på nettområdet. Andres erfaringer med en nettside er noen ganger den eneste indikatoren på om den er til å stole på.

Så hvis du har noe ønske om å bruke en online bilforhandler, sørg alltid for at du sjekker anmeldelsene på forhånd. Dette betyr å gå til tredjeparts anmeldelsessider i stedet for å stole på anmeldere fra selve forhandlernettstedet. Mange ondsinnede nettsteder produserer falske anmeldelser for å lure kunder, så det er viktig å konsultere ikke-partiske kilder for å få et balansert syn på hva som kan forventes. Hvis du legger merke til mange blandede eller negative anmeldelser, bør du vurdere dette som et rødt flagg.

Hvis du bruker en plattform som eBay for å kjøpe en bil, sjekk vurderingene av oppføringskontoen for å se om selgeren er legitim. Hvis de ikke har noen tidligere anmeldelser, hold unna, siden du ikke har noen måte å vite om de er til å stole på.

2. En solid garanti

Når du kjøper hvilken som helst bil, enten det er en helt ny modell eller et forelsket kjøretøy, er det ideelt å ha en slags garanti på plass. En garanti gir deg rett til kompensasjon eller refusjon dersom produktet du kjøper er defekt, noe som virkelig kan komme godt med hvis du nettopp har kjøpt en bil på nett.

Hvis du for eksempel kjøper en bil på nettet og den ikke er som beskrevet når den kommer, eller du får problemer med den ikke lenge etter kjøpet, kan en garanti hjelpe deg med enten å få pengene tilbake eller motta gratis reparasjoner på vegne av forhandleren. Uten noen form for garanti vil du stå til å dekke alle kostnader selv hvis noe går galt.

  9 UPC-oppslags-APIer for nøyaktig bulkproduktinformasjon

3. Robust kundestøtte

Noen nettbaserte bilforhandlere har en hybrid tilnærming, der du kjøper bilen på nettet, men kan besøke et fysisk sted for støtte eller vedlikehold. Andre bilforhandlere er helt avsidesliggende, noe som betyr at du bare vil ha med folk å gjøre over telefon, e-post eller DM på sosiale medier.

Det er avgjørende å sikre at nettforhandleren du bruker har en pålitelig kundestøttetjeneste for å unngå å bli stående i mørket hvis det oppstår et problem.

La oss nå diskutere tingene du bør unngå når vi leter etter en pålitelig nettbilforhandler.

1. Ekstremt lave priser

Mange falske og ondsinnede nettsteder viser elementer godt under den gjennomsnittlige markedsprisen for å lokke inn potensielle ofre. Falske bilforhandlere er intet unntak her.

Hvis du ønsker å holde deg under et stramt budsjett, kan det være fristende å se en bil selges på nettet for en svært lav pris. Men husk, det er nesten alltid en grunn til at selgeren har oppført bilen under den vanlige prisen. Dette kan skyldes mekaniske problemer (som er svært viktig å være klar over før kjøp), men kan også indikere en svindel.

Det er alltid best å shoppe rundt og se den generelle prisklassen et kjøretøy selges innenfor, slik at du har en god ide om verdien. Hvis du kommer over et veldig underpriset kjøretøy, tenk to ganger på hvorfor det er tilfelle før du hopper på det som kan virke som en god deal.

2. Arkivbilder av kjøretøy

Alle bilder eller videoer på en forhandlernettside kan tas fra andre steder, men arkivbilder er spesielt farlige hvis du kjøper en bruktbil. Bruktbiloppføringer bør ha flere bilder eller videoer av bilen som selges, slik at du kan se hvilken stand den er i. Hvis du bare har fått arkivbilder, kan det hende at selgeren skjuler noe.

3. Et dårlig laget nettsted

Dårlig laget nettsteder er noen ganger tegn på svindel, ettersom nettkriminelle noen ganger skjærer hjørner hvis de utvikler et nettsted som de snart vil forlate etter svindel. Skrivefeil, grammatiske feil, et helt nytt domene og mangel på firmabakgrunn er alle mulige tegn på et svindelnettsted, så husk dette når du shopper rundt.

Å kjøpe en bil på nettet utgjør mange risikoer

Uavhengig av budsjettet ditt kan det være en farlig prøvelse å kjøpe en bil på nettet. Å være klar over alle risikoene er viktig når du kjøper en ny tur på nettet, i tillegg til å vite når du skal gå unna. Husk tipsene ovenfor hvis du ønsker å kjøpe en bil fra en nettforhandler. Hvem vet, det kan spare deg for tusenvis.