Hvordan sette opp en Apache-webserver med Webmin på Ubuntu Server

Apache er et utmerket webserververktøy som fungerer på Ubuntu. Det er imidlertid ikke det enkleste å sette opp. Heldigvis, hvis du bruker Webmin på Ubuntu Server-systemet, kan du sette det opp veldig enkelt rett i Webmin UI.

Denne guiden viser deg hvordan du kan sette opp en Apache-webserver på Ubuntu Server med Webmin. Vi viser deg også hvordan du kan administrere det med Webmins webgrensesnitt.

Installere Webmin på Ubuntu Server

For å bruke den innebygde Apache-servermodulen i Webmin, må du først konfigurere Webmin-nettgrensesnittet. Det er imidlertid ikke veldig vanskelig å sette opp Webmin. For å installere det, start et terminalvindu, SSH inn i Ubuntu-serveren (eller sitter ved den fysisk) og få tilgang til kommandolinjen.

Når du har fått tilgang til Ubuntu Server-kommandolinjen, gjør du følgende for å få Webmin-nettgrensesnittet i gang.

wget http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Hvis du trenger mer veiledning for å sette opp Webmin på Ubuntu Server, vennligst sjekk vår guide for hvordan du setter opp Webmin på Ubuntu Server.

  Slik sletter du en Telegram-konto

Angi root-passordet ditt

Hvis du ønsker å bruke Webmin web-UI på Ubuntu Server, må du ha tilgang til root-passordet og root-kontoen. Ubuntu låser root-passordet som standard av sikkerhetshensyn.

For å angi root-passordet, logger du først på root ved å bruke sudo -s-kommandoen.

sudo -s

Når du har fått root-tilgang, kan passordet settes. Bruk passwd-kommandoen, fortell Ubuntu at du ønsker å angi root-passordet. Pass på at root-passordet er minneverdig og sikkert.

Merk: Hvis du trenger hjelp til å generere et sikkert passord, klikk her.

passwd

Med root-kontoen konfigurert, vil du kunne logge på Webmin web-UI. Åpne en ny nettleserfane for å få tilgang til Webmin web-UI på Ubuntu Server. Gå deretter til URL-en som er oppført nedenfor.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

Merk at du må sette «root» i brukernavnboksen for Webmin-påloggingen og det nyopprettede passordet i passordboksen for å logge inn.

Installere Apache-nettserverpakker på Ubuntu Server

For å sette opp Apache på Ubuntu Server med Webmin, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Slik importerer du en gammel e-postkonto til Gmail

Trinn 1: Klikk på menyen til venstre for å avsløre alternativene. Finn deretter «Webmin»-delen ved siden av «Dashboard», finn knappen «Ubrukte moduler» og klikk på den.

Trinn 2: Inne i delen «Ubrukte moduler», finn «Apache Webserver»-knappen og velg den for å få tilgang til Apache Webserver-moduldelen.

Trinn 3: I Webmin Apache Webserver-modulområdet vil du se en melding. Denne meldingen sier: «Apache-serverens kjørbare /usr/sbin/apache2 eksisterer ikke. Hvis du har installert Apache, juster modulkonfigurasjonen for å bruke den riktige banen.»

Finn den grønne «Installer nå»-knappen for å starte installasjonsprosessen på Ubuntu Server-systemet.

Trinn 4: Når den grønne «Installer nå»-knappen er valgt, blir den en blå «Installer nå»-knapp. Velg denne knappen for å installere alle pakkene som kreves for å bruke Apache på Ubuntu Server.

Konfigurere Apache-webserveren din i Webmin

Selv om standardinnstillingene for din Apache-nettserver er tilstrekkelige, kan det hende du ønsker å endre noen konfigurasjonsinnstillinger. Slik gjør du det.

Trinn 1: Finn Webmin-sidefeltet og klikk på den med musen. Finn deretter delen «Servere» og klikk på den med musen.

  Slik kansellerer du en Google Kalender-hendelse

Trinn 2: Inne i «Servere»-området klikker du på alternativet «Apache Webserver». Dette alternativet tar deg til konfigurasjonsområdet for Apache Webserver.

Trinn 3: Finn innstillingen du ønsker å endre i din Apache-webserver. Alternativer inkluderer «Prosesser og begrensninger», «Nettverk og adresser», «MIME-typer,» Diverse, «Per-katalog-alternativfiler» osv.

Legger til filer til Apache-nettserveren

Nå som du har fått Apache-serveren i gang, er det på tide å legge til noen HTML-filer til den. Slik gjør du det med Webmin.

Trinn 1: Klikk på venstre sidefelt i Webmin. Deretter velger du menyalternativet «Verktøy» med musen.

Trinn 2: Inne i «Verktøy»-området finner du alternativet «Filbehandling» og klikker på det for å åpne Webmin-filbehandlingsappen.

Trinn 3: Inne i filbehandleren, finn «var» og dobbeltklikk på den for å få tilgang til /var/-katalogen. Velg deretter mappen «www» og dobbeltklikk på den for å få tilgang til mappen /var/www/.

Trinn 4: I /var/www/-mappen, finn «html»-mappen og dobbeltklikk på den for å få tilgang til nettkatalogen for din Apache-nettserver.

Trinn 5: Inne i Webmin-filbehandleren velger du «Fil»-knappen med musen. Deretter velger du «Dra og slipp filer her eller klikk for å velge»-teksten for å laste opp et nytt HTML-dokument til Apache-serveren.