Slik løser du ladeproblemer med iOS 15

iOS 15 utgitt forrige måned. Som de fleste iOS-oppdateringer har brukere installert oppdateringen massevis. For de fleste brukere har oppdateringen gått jevnt, men noen brukere har problemer med å lade enhetene sine. Denne feilen plager både iOS-brukere, dvs. iPhone-brukere, og iPadOS-brukere, dvs. iPad-brukere.

Ladeproblemer med iOS 15

Ladeproblemene på iOS 15 viser seg på følgende forskjellige måter.

Enheten slår seg ikke på etter timer med lading
Enheten lades ikke via en kabel
Dårlig batterilevetid

Enheten slår seg ikke på etter timer med lading

Hvis enheten din ikke vil lade etter at du har oppdatert enheten til iPadOS 15 eller iOS 15, kan du prøve følgende rettelser.

  Slik stiller du inn tilpasset 'Auto-Lock' & 'Require Passcode'-tid i iOS

Sørg for at du bruker en original Apple-kabel og -lader. Oppdateringen kan ha forårsaket problemer med tredjepartskabler. Det er alltid en god idé å bruke den originale kabelen og laderen.
Sjekk strømkilden: hvis du bruker en direkte stikkontakt, sjekk om den er løs og prøv å bytte til en annen. Hvis du lader enheten ved å koble den til en USB-port på datamaskinen, bytt til en annen port eller bytt til en direkte strømkilde.
Rengjør porten din; hvis porten er skitten (den kan bli tilstoppet av støv), kan den forstyrre ladingen. Rengjør den med en veldig myk børste.
Hvis du bruker et Windows-system, åpner du iTunes og kobler deretter iPhone til systemet. På macOS, sørg for at du har Finder åpen og koble deretter iPhone til Mac. Telefonen vil slå seg på.

  Hvordan iOS 13 vil låse opp NFCs potensial

Enheten vil ikke lades

Hvis enheten din ikke vil lade, men den fortsatt er på, dvs. du har litt lading igjen, kjør gjennom disse rettelsene.

Start enheten på nytt; trykk på volum opp og volum ned-knappen, og hold deretter nede strøm-/dvaleknappen. Skyv strømbryteren for å slå av telefonen. Koble telefonen til en strømkilde og la den slå seg på. Den skal begynne å lade normalt.
Prøv å tilbakestille telefonen til fabrikkstandard, men sørg for at du har sikkerhetskopiert alt først. Fabrikkinnstillingen vil slette alle data på telefonen. Åpne Innstillinger-appen. Gå til Generelt> Overfør eller tilbakestill iPhone> Tilbakestill. Velg Slett alt innhold og innstillinger.
Sørg for at du bruker en original Apple-kabel og en original ladeplugg.

  Løs lineære ligninger og brøker ved hjelp av kameraet [iOS]

Dårlig batterilevetid

Mange brukere har klaget over at telefonens batteri tømmes for fort. Den enkleste løsningen er å oppgradere til den nyeste iOS-versjonen. iOS 15 hadde problemer med batteridrenering, men iOS 15.1 har ikke dette problemet.

Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
Gå til Generelt>Programvareoppdatering.
Installer den siste oppdateringen.

Konklusjon

Batteridreneringsproblemet er det vanligste problemet. Det ser ut til å påvirke brukere på eldre iPhone-modeller. De med iPhone 13 ser ikke ut til å oppleve det mye. Oppgradering til den nyeste versjonen av iOS bør løse de fleste problemer. Hvis telefonen ikke slår seg på, er det best å ta den inn for en reparasjon og en sjekk.