Hvordan sette opp en MP4-videospiller på Ubuntu

Er du ny på Ubuntu? Prøver du å finne ut hvordan du spiller en MP4-video på Ubuntu-skrivebordet ditt, men vet ikke hvilken videospiller du skal bruke eller hvordan du gjør det? Vi kan hjelpe! Følg med når vi viser deg hvordan du setter opp en MP4-videospiller på Ubuntu!

MP4-videospiller alternativ 1 – VLC

Den beste måten å spille av en MP4-videofil på Ubuntu er med VLC-mediespilleren. Hvorfor? VLC håndterer et bredt utvalg av videoformater, inkludert MP4 rett ut av esken, og du trenger ikke å installere noen kodeker.

For å komme i gang må du installere VLC-mediespilleren på Ubuntu. Det er et par måter å gjøre dette på på Ubuntu. Den enkleste måten er via Ubuntu Software-appen. For å få det til å fungere, gjør følgende.

Først trykker du på Win-tasten på tastaturet for å åpne søkeboksen. Derfra skriver du inn «Ubuntu Software» og starter appen. Når den er åpen, finner du søkeknappen øverst til venstre og klikker på den.

Etter å ha klikket på søkeboksen, skriv inn «VLC» og trykk Enter-tasten. Finn «INSTALL»-knappen, og klikk på den for å starte installasjonsprosessen for VLC. Alternativt, skriv inn apt install-kommandoen nedenfor i en terminal hvis du ønsker å installere VLC via kommandolinjen.

sudo apt install vlc

Nå som VLC-mediespilleren er klar, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å spille av en MP4-videofil på Ubuntu.

Trinn 1: Start VLC ved å søke etter det i appmenyen. Når den er åpen, finn «Media»-menyen øverst i vinduet og klikk på den med musen. Når du velger denne menyen, vil tonnevis av alternativer bli avslørt for deg.

Trinn 2: Finn «Åpne fil»-knappen, og klikk på den. Etter å ha klikket på «Åpne fil», vil et åpent fil-dialogvindu vises. Bruk dialogboksen og bla etter MP4-filen du ønsker å spille i VLC.

Trinn 3: Etter å ha åpnet MP4-filen i VLC, bør den umiddelbart begynne å spille av videoen. For å sette avspillingen på pause, trykk på pauseknappen (eller trykk på mellomromstasten), stopp avspillingen, trykk på stoppknappen, og for å justere volumet, klikk på volummenyen.

MP4 videospiller alternativ 2 – MPV Media Player

En annen fin måte å spille av MP4-videofiler i Ubuntu er med MPV Media Player. Den er like fancy som VLC og like kraftig og kommer fylt til randen med kodeker. For å starte med MPV, må du installere den.

For å installere, trykk på Win-tasten på tastaturet og start Ubuntu Software-appen ved å søke etter «Ubuntu Software.» Når den er åpen, finn søkeboksen og klikk på den for å få tilgang til søkefunksjonen.

Skriv inn «MPV» i søkeboksen, og trykk på Enter-tasten. Se deretter gjennom søkeresultatene for «mpv media player.» Klikk på den for å få tilgang til butikksiden i Ubuntu Software.

Når du er på butikksiden, klikker du på «Installer»-knappen for å installere MPV-mediespilleren på systemet ditt. Eller, hvis du foretrekker terminalvinduet, skriv inn følgende apt install-kommando nedenfor for å få det til å fungere.

sudo apt install mpv

Med MPV-programmet installert, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å spille av MP4-videoer med MPV på Ubuntu.

Trinn 1: Trykk på Win-knappen på tastaturet for å åpne Ubuntu-søkevinduet. I søkevinduet, skriv inn «mpv» og start appen som sier «mpv Media Player.»

Trinn 2: Når MPV er åpen, start Ubuntu filbehandling. Bruk Ubuntu filbehandler, bla etter MP4-filen du ønsker å spille på din Ubuntu PC. Når du har funnet filen, klikker du på den med musen for å velge den.

Trinn 3: Dra filen du har valgt med musen til Mpv-spilleren. Ved å dra filen inn i spilleren, vil du kunne begynne å se på filen.

For å kontrollere avspillingen i MPV-mediespilleren, hold musen over videoen. Når musen er over videoen, kan du sette avspillingen på pause, skru opp volumet og andre kontroller. For å stoppe avspillingen, lukk bare MPV.

Andre måter å spille MP4-videofiler på Ubuntu

De to videospillerne vi dekket i denne veiledningen er de beste for MP4-videoavspilling, og vi anbefaler at du bruker ett av disse to programmene. Når det er sagt, er det mer enn to videospillere på Ubuntu.

Hvis du ikke er en fan av de to videospillerne vi dekket i denne veiledningen, vennligst sjekk ut vår liste over de fire beste videospillerne for Linux. Mens VLC er på den listen, har den også tre andre utmerkede videospillere du kan bruke til å spille av MP4-videoer på Ubuntu.