Hvordan sette opp en VPN-tilkobling på en virtuell ruter på macOS

Enten for sikkerhetsformål eller for å låse opp mer innhold, gjør en VPN underverker i disse tilfellene.

Det hjelper deg å surfe på internett med mer frihet mens du maskerer din virkelige IP-adresse. I tillegg kan det også hjelpe deg å spare penger på en måte på grunn av det faktum at tjenester der ute har forskjellige priser for forskjellige steder.

I dagens tid tror jeg å bruke en VPN bør være av høyeste prioritet av mange grunner. Imidlertid er det noen enheter der ute som ikke har innebygd programvare for VPN-tilkoblinger, og noen av disse enhetene inkluderer Apple TV, Chromecast og til og med Xbox.

Hvis du er i den båten og ønsker å bruke en VPN med en av disse enhetene, så er det en løsning. Løsningen er å sette opp en VPN-tilkobling på en virtuell ruter på din macOS-datamaskin.

La oss lære mer om det.

Hva er en virtuell ruter?

For det første lurer du kanskje på hva en virtuell ruter er og hvordan den kan hjelpe oss med å sette opp en VPN-tilkobling.

For å si det med de enkleste ordene, er en virtuell ruter programvare som lar deg simulere en fysisk ruter på Mac-enheten din. Når du har konfigurert den, vil andre enheter, for eksempel Apple TV, kunne koble til den via WiFi.

For å forstå det bedre, betrakt det som et personlig hotspot på telefonen din. En virtuell ruter fungerer på samme måte, bortsett fra at den er på datamaskinen din i stedet for telefonen.

  De beste VPN-ene for torrenter i 2023 (april)

Det kan hjelpe deg med å dele Internett-tilkoblingen din fra en enhet til en annen og spare penger hvis du ikke ønsker å kjøpe en fysisk ruter.

Les også: Ting du bør passe deg for før du bruker en VPN

Hvordan sette opp en VPN-tilkobling på Mac

Vi starter først med å sette opp VPN-tilkoblingen på vår Mac-datamaskin. Følg trinnene nedenfor:

Trinn 1: Det første du må gjøre er å få et abonnement fra en god VPN-tjeneste. Du kan også velge gratis tjeneste, som ikke gir riktig kryptering. Siden det er et spørsmål om informasjonen din, anbefaler jeg å velge en premium VPN-tjeneste.

Ikke alle VPN-tjenester lar deg sette opp et hotspot via L2TP over IPSec, så sørg for å sjekke det.

Trinn 2: Når du har VPN-abonnementet ditt, gå til Systemvalg på Mac-en og klikk på Nettverk.

Trinn 3: Klikk på +-ikonet for å legge til VPN-en din.

Trinn 4: Under Grensesnitt velger du VPN. Under VPN Type velger du L2TP over IPSec. Til slutt, under Tjenestenavn, skriv inn et hvilket som helst navn du ønsker.

Trinn 5: Du kan nå justere innstillingene til VPN-en du nettopp la til. Under Konfigurasjon velger du Standard. For serveradresse og kontonavn kan du få detaljene fra VPN-leverandøren din og angi dem.

Trinn 6: Klikk på Autentiseringsinnstillinger og skriv inn passordet, samt Delt hemmelighet. De andre alternativene kan stå tomme. Klikk på OK for å fortsette.

Trinn 7: Klikk på Avansert-knappen og sørg for å krysse av i boksen der det står Send all trafikk over VPN-tilkobling. Hvis du ikke krysser av i denne boksen, vil Internett-tilkoblingen som følger med være normal og ikke dekket med VPN.

Trinn 8: Til slutt, klikk på Bruk og trykk deretter på Koble til-knappen.

VPN-tilkoblingen er nå satt opp.

  NordVPN anmeldelse 2022. Meninger, ulemper, fordeler, priser, test

Hvordan sette opp en virtuell ruter på Mac

Når VPN-en er oppe og går, er det en veldig enkel prosess å sette opp en virtuell ruter og kan gjøres raskt. Her er fremgangsmåten for det.

Trinn 1: For dette trinnet må du sørge for at du er koblet til internett ved hjelp av Ethernet-kabelen. For å sjekke dette, gå over til Systemvalg> Nettverk. Dette trinnet er viktig fordi du ikke kan overføre WiFi samtidig på datamaskinen.

Trinn 2: Fra Systemvalg, klikk på der det står Deling.

Trinn 3: Fra menyen til venstre klikker du på Internett-deling.

Trinn 4: Deretter, fra Del tilkoblingsmenyen, kan du velge enten USB Ethernet eller Ethernet. Det sier seg selv at hvis du bruker en Mac-datamaskin som ikke har en Ethernet-kabelinngang, må du velge USB Ethernet-alternativet. Den kobles via USB til en Ethernet-adapter. Hvis den har en, kan du ganske enkelt velge Ethernet-alternativet.

En alternativ metode ville være å velge navnet på VPN-en fra Del tilkoblingen din fra-menyen. Alle alternativene vil fungere, så du kan prøve den som passer deg best.

Trinn 5: Under rullegardinmenyen Til datamaskiner som bruker, velg WiFi og klikk deretter på WiFi-alternativer.

Trinn 6: Når den nye menyen vises, har du lov til å angi detaljer om WiFi, for eksempel navn, passord og sikkerhetsprotokoller. Du kan la kanalen stå som standard, som er satt til 11. Når du er fornøyd, trykk OK.

Trinn 7: Du skal nå være tilbake til Deling-menyen. Herfra merker du av i boksen ved siden av Internett-deling, og du kan bli vist en melding som bekrefter handlingen. Bare fortsett og til slutt er internettdelingen din slått på.

Nå kan du koble til dette hotspot fra andre enheter og nyte surfing med en VPN-tilkobling.

Feilsøkingstips

Det kan være noen tilfeller der ting ikke fungerer som de skal. Nedenfor er noen vanlige problemer som kan oppstå og hvordan du kan fikse dem.

  8 Remote Desktop (RDP)-klienter for Windows, macOS og Linux

#1. VPN er ikke tilkoblet

Hvis du slår på Internett-deling på det siste trinnet og legger merke til at VPN-en ikke kobler til WiFi, vil den eneste forklaringen være at du ikke har slått på VPN. Sørg for at VPN-en din er aktiv.

Sørg også for at boksen Send all trafikk over VPN-tilkobling er merket av.

#2. Ikke i stand til å dele WiFi

Hvis du ikke kan dele Internett-tilkoblingen din, er det en mulighet for at du prøver å dele den samme WiFi-en du er koblet til på Mac-datamaskinen. Husk at en enhet ikke kan dele og motta samme WiFi samtidig.

Du må være koblet til en internettforbindelse som ikke er WiFi for å dele den med andre enheter.

#3. VPN støtter ikke L2TP

Som nevnt tidligere støtter ikke alle VPN-tjenester L2TP/IPSec, så sørg for at du velger en VPN som støtter dette. Uten dette ville ingen av trinnene fungere.

Siste ord

Å bruke en VPN-tilkobling på en virtuell ruter har mange fordeler, inkludert bedre sikkerhet. Du trenger heller ikke vedlikeholde en annen fysisk ruter for det. Trinnene ovenfor vil hjelpe deg å nyte fordelene med en VPN og internettdeling fra din Mac-datamaskin.

Deretter kan du sjekke forskjellen mellom en VPN og en proxy.

x