Hvordan sette opp og bruke Fragments BitTorrent Client på Linux

Leter du etter en brukervennlig, vakker BitTorrent-klient for Gnome-skrivebordet? Sjekk ut Fragmenter! Det er en enkel, nyttig GTK3-basert torrentklient for Gnome. Slik setter du det opp på systemet ditt.

Merk: wdzwdz tolererer på ingen måte nedlasting av ulovlig innhold med Fragment torrent-klienten. Bruk kun dette programmet til å laste ned juridiske filer, for eksempel Linux-distribusjon eller andre programmer med åpen kildekode.

Installere Fragments på Linux

Fragments er en utmerket GTK3-torrentklient for Gnome-skrivebordet og andre GTK3-baserte Linux-skrivebordsmiljøer. Når det er sagt, er det ikke et standard Gnome-program, så du må installere det manuelt.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, kan installasjonen av Fragments begynne. Følg deretter installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux-distroen du bruker.

Arch Linux

Fragments-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere i «Community»-programvarelageret. Først, aktiver «community»-repoen i /etc/pacman.conf-filen på systemet ditt. Deretter bruker du kommandoen pacman -S for å sette opp «fragmenter»-applikasjonen til systemet ditt.

sudo pacman -S fragments

Fedora

Helt siden Fedora 33 har Fragments torrent-klienten vært tilgjengelig i de sentrale Fedora-programvarelagrene. For å få appen til å fungere på systemet ditt, bruk dnf install-kommandoen nedenfor for å sette opp «Fragments» torrentklienten på systemet ditt.

sudo dnf install fragments

OpenSUSE

Fragments torrent-klienten er tilgjengelig for installasjon på OpenSUSE gjennom «Gnome Apps»-programvarelageret. Denne repoen må imidlertid aktiveres manuelt, da den ikke er inkludert ut av esken.

For å legge til Gnome Apps-repoen til OpenSUSE-installasjonen, skriv inn følgende zypper-installasjonskommando nedenfor.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/GNOME:/Apps/openSUSE_Leap_15.3/ gnome-apps-x86_64

Med repoen lagt til OpenSUSE, vil du kunne installere «Fragments»-applikasjonen på systemet ditt ved å bruke zypper install-kommandoen.

sudo zypper install Fragments

Flatpak

Fragments torrent-klienten er tilgjengelig for Linux-brukere som en Flatpak-pakke på Flathub. Før programmet kan begynne, må du imidlertid sette opp Flatpak-runtime på datamaskinen. Det er ikke mulig å installere Fragments uten kjøretiden.

For å sette opp Flatpak-runtime på datamaskinen, installer «Flatpak»-pakken. For flere instruksjoner, følg sammen med vår Flatpak-oppsettveiledning.

Etter å ha satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, bruk de to kommandoene nedenfor for å få den siste versjonen av Fragments satt opp på datamaskinen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub de.haeckerfelix.Fragments

Snap-pakke

Vil du installere Fragments-applikasjonen på din Linux-PC gjennom Snap-butikken? Start med å aktivere Snap-pakkens kjøretid. Fragments-applikasjonen vil ikke installeres uten kjøretiden. Sett den opp ved å følge veiledningen om emnet.

Etter å ha satt opp Snap-runtime, kan Fragments torrent-applikasjonen installeres ved å bruke følgende snap install-kommando nedenfor.

Bruke Fragments på Linux

Fragments er en enkel, brukervennlig BitTorrent-klient. For å bruke den, start med å starte den på skrivebordet. Deretter kan du starte appen ved å søke etter den i appmenyen. Når programmet er åpent, finn en torrent å laste ned.

Last ned torrent-filen til datamaskinen. Klikk deretter på «+»-ikonet med musen. Når du velger denne knappen, vises en popup-meny på skjermen. Bruk popup-vinduet til å velge torrentfilen du ønsker å bruke i Fragments.

Etter å ha valgt en torrentfil i popup-vinduet, vil Fragments umiddelbart starte nedlastingsprosessen. Så len deg tilbake og la appen fullføre nedlastingen av torrenten din.

Åpne Linux-filbehandlingen og velg mappen «Nedlastinger» når nedlastingen er fullført. Etter å ha valgt «Nedlastinger»-mappen, vil du få tilgang til den nylig nedlastede filen. Gjenta denne prosessen for å laste ned så mange elementer du vil i Fragments.

Slett en torrent

Hvis du ikke vil fortsette å se en torrent etter at den er lastet ned, trenger du ikke. For å fjerne en seeding-torrent fra systemet, velg torrenten med musen. Etter å ha valgt filen med musen, klikk på «søppelbøtte»-knappen.

Når du velger «søppelbøtte»-knappen, vil Fragments få opp en popup-meny. I denne hurtigmenyen står det: «Når den er fjernet, vil det kreve torrentfilen eller magnetlenken for å fortsette overføringen.»

Klikk på «Fjern»-knappen for å fjerne den. Hvis du også ønsker å fjerne de nedlastede dataene, merk av i boksen ved siden av «Fjern de nedlastede dataene.»