Hvordan sette opp Tor Browser Bundle på Ubuntu

Bruker du Ubuntu og ønsker å sette opp Tor Browser Bundle, men er usikker på hvordan du skal gjøre det? Vi kan hjelpe! Følg med denne veiledningen når vi går over hvordan du laster ned og setter opp Tor Browser Bundle på Ubuntu!

Laster ned Tor-nettleserpakken til Ubuntu

Tor-nettleserpakken er tilgjengelig for Ubuntu-brukere direkte gjennom Ubuntu-programvarelagrene. Og selv om det er enklere å installere enn å laste det ned direkte fra internett, anbefaler vi det ikke.

I stedet er det en bedre idé å laste ned Tor-nettleserpakken direkte fra Tor Project-nettstedet. På den måten kan du bekrefte at det er trygt og kan beskytte personvernet ditt.

For å starte nedlastingsprosessen, klikk på denne link for å gå over til Tor Project offisielle nettsted i favorittnettleseren din. Når du er på siden, finn «Last ned Tor Browser»-knappen på hjemmesiden og klikk på den.

  Hvorfor du ikke kan blokkere BitTorrent på ruteren din

Etter å ha klikket på nedlastingsknappen, vil nettstedet ta deg til den offisielle nedlastingssiden. Velg Linux-ikonet for å laste ned Tor Browser Bundle for Ubuntu.

Nedlastingen vil bare ta noen få sekunder, siden den er omtrent 85 megabyte stor. Når den er fullført, vil Tor Browser Bundle-arkivet være i katalogen «Nedlastinger».

Pakk ut Tor-nettleserpakken til Ubuntu

Tor-nettleserpakken distribueres i et Tar XZ-arkivformat. Tar XZ-arkiver er ikke kjørbare programmer, og du vil ikke kunne koble til Tor-nettverket med dette arkivet. I stedet må du trekke den ut.

For å trekke ut Tar XZ-arkivet som inneholder Tor Browser Bundle på Ubuntu, gjør følgende. Først åpner du et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalen er åpen og klar til bruk, bruk CD-kommandoen til å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen der Tor Browser Bundle Tar XZ-arkivet er plassert.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen bruker du tar-kommandoen til å trekke ut innholdet i nettleserpakken. Denne utvinningen bør ikke ta lang tid, men den er avgjørende hvis du vil ha tilgang til Tor på Ubuntu.

tar xvf tor-browser-linux64-*.tar.xz

Når utvinningsprosessen er fullført, vil du se en ny katalog opprettet i mappen «Last ned» med navnet «tor-browser_en-US» (du vil ikke se «_en-US» hvis du bor i et annet land).

  Slik deltar du i et Zoom-møte: logg på med passord

Bruk mv-kommandoen, flytt den nyopprettede Tor-mappen ut av «Last ned»-katalogen på Ubuntu. Den må flyttes, siden filer og mapper i «Last ned»-katalogen har stor sjanse for utilsiktet sletting.

mv tor-browser*/ ~/

Starter Tor på Ubuntu

For å starte opp Tor Browser Bundle på Ubuntu, må du kjøre den kjørbare filen som er inkludert i nettleserpakken. For å starte opp den kjørbare, følg instruksjonene nedenfor.

GUI-instruksjoner

Hvis du ikke ønsker å forholde deg til terminalen for å starte opp Tor på Ubuntu, trenger du ikke. Det er mulig å starte appen rett fra Ubuntu-filbehandleren. For å gjøre det, gjør følgende.

Trinn 1: Finn mappen «tor-browser» i hjemmekatalogen din, og klikk på den med musen.

Trinn 2: Når du er inne i Tor-mappen, bør du se en «start-tor-browser.desktop»-fil. Denne filen er en snarvei som, når den klikkes på, raskt kan starte opp Tor-nettleserpakken og tilkoblingsveiviseren.

  Hvordan låse opp lag i Adobe Photoshop

Høyreklikk på «start-tor-browser.desktop» med musen for å få tilgang til høyreklikkmenyen. Finn deretter alternativet «Egenskaper», og velg det med musen for å få tilgang til filens egenskaper.

Trinn 3: Finn «Tillatelser» i vinduet «Egenskaper». Deretter merker du av i boksen som sier «Tillat kjøring av fil som program.» Når du er ferdig, lukker du vinduet Egenskaper.

Med tillatelsene satt, dobbeltklikk på snarveisfilen for å åpne appen.

Terminalinstruksjoner

Hvis GUI-metoden for å starte opp Tor ikke fungerer for deg på Ubuntu, ikke bekymre deg! Det er også mulig å gjøre dette i Linux-terminalen. Dette er hvordan.

Trinn 1: Åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Etter det, bruk CD-kommandoen til å flytte inn i Tor-mappen i hjemmekatalogen din.

cd ~/tor-browser_*/Browser/

Trinn 2: Når du er inne i mappen, bruk følgende kommando for å starte opp Tor Browser-tilkoblingsveiviseren.

./start-tor-browser

Bruke tilkoblingsveiviseren

Med tilkoblingsveiviseren åpen, må du klikke på «Koble til»-knappen for å koble Ubuntu-PCen til Tor-nettverket. Sørg for å lese all informasjon i tilkoblingsverktøyet, da det forklarer i detalj hvordan du bruker og kobler til Tor.