Hvordan skrive en pressemelding [+ 4 Templates]

Pressemeldingsmaler er et verdifullt verktøy for å hjelpe deg med å lage og publisere vakre og profesjonelle pressemeldinger for merkevaren din og bringe den frem i søkelyset.

Det vil hjelpe deg å fange oppmerksomheten til medier og journalister for arrangementer, nyansettelser, partnerskap, fusjoner og oppkjøp og andre viktige kunngjøringer og arrangementer.

På denne måten kan du fortelle verden om de spennende hendelsene i bedriften din, promotere arrangementene dine, gjøre innsamlinger til en stor suksess og høste andre fordeler.

Så når du begynner å lage pressemeldingen din, må du tenke og planlegge mye på den, fra design og farger til felt og tekster. Det er tidkrevende, og hvis arrangementet ditt er nærmere, blir det enda mer utfordrende å produsere en høykvalitets pressemelding i tide.

Men hvis du bruker en pressemeldingsmal, trenger du ikke slite lenger.

Du kan bare ta pressemeldingsmalen som passer for arrangementet ditt, tilpasse den og trykke på publiser.

Er ikke det enkelt?

Det er jeg sikker på.

I denne artikkelen vil jeg diskutere noen få ting om en pressemelding, hvordan du skriver en og de beste ressursene for pressemeldingsmaler du kan bruke.

La oss begynne!

Hva er en pressemelding?

En pressemelding er en offisiell uttalelse levert til medier for å gi informasjon om en viktig begivenhet. Det er en overbevisende novelle skrevet for å fange oppmerksomheten til publikasjoner, journalister eller medier, slik at de kan fortelle historien om hendelsen til verden.

For eksempel kan et selskap skrive en pressemelding om sine nyansettelser, en ny produktlansering eller andre viktige forretningsbegivenheter den ønsker at verden skal vite om.

Pressemeldinger er også skrevet for andre arrangementer som musikk, konserter, pengeinnsamlinger, non-profit, veldedighet, fusjoner, oppkjøp, boklanseringer, priser, oppstartslanseringer og mange flere.

De ulike kategoriene av pressemeldinger er:

 • Generell kunngjøring: Standard pressemelding er for en tidssensitiv, diskret nyhetshendelse som en produktlansering, resultatrapport, nyansettelser og så videre. Den er rettet mot redaktører, journalister, investorer og kunder.
 • Innholdsmarkedsføring: Innholdsmarkedsføring kan utnytte pressemeldinger for å gi direkte kunngjøringer til publikum. Den er laget ved å huske på prinsippene for innholdsmarkedsføring for å informere og utdanne publikum og oppmuntre dem til å være dine kunder. Det kan være i form av en historie for å fange publikums oppmerksomhet med en CTA til slutt.
 • Evergreen pressemelding: Levetiden til denne kategorien av pressemeldingen er lengre sammenlignet med den generelle kunngjøringen. Den er vanligvis publisert på nettet og representerer en merkevare i stedet for bare å rapportere en hendelse. Å skrive den krever at du fokuserer på sterkere og mer engasjerende skriving mens du målretter mot publikum.

Hvordan skrive en pressemelding

Å skrive en pressemelding blir enklere hvis du kjenner standardstrukturen og bruker strategien og forskningen din til å målrette målgruppen. Mens språket, innholdet og tonen i pressemeldingen din kan variere avhengig av intensjonen og organisasjonen din, forblir standardstrukturen den samme.

En pressemelding inneholder generelt 300-800 ord, hvor kroppen har 4-5 avsnitt sammen med en grense på 400-500 ord. Dens strukturelle elementer er:

 • Logo: En pressemelding vil inneholde firmaets logo øverst for å hjelpe leseren med å identifisere forfatteren enkelt og markedsføre merkevaren din.
 • Kontaktinformasjon: Selskapets navn, e-postadresse, telefonnummer, fysisk adresse og annen viktig kontaktinformasjon legges til slik at mediehus og PR-personell kan kontakte selskapet.
 • Utgivelsesdato: Det er datoen pressemeldingen skal publiseres. Tilordne «FOR UMIDDELBAR UTGIFT» for pressemeldingene dine med mindre du vil at de skal publiseres i fremtiden.
 • Overskrift og underoverskrift: For å fange medieoppmerksomhet, må det gis en tydelig, nøktern overskrift. Det må være kreativt og gjennomtenkt og kort oppsummere arrangementet ditt med 1-6 ord. Du kan også legge til en underoverskrift for å gi ekstra informasjon, som må tilføre verdi til pressemeldingen.
 • Datolinje: Det er teksten som beskriver dato og sted for arrangementet. Standardformatet for datolinje er «By, stat, dato».
 • Lede: Den er kort, og første avsnitt svarer på hva, hvem, når, hvorfor, hvor og hvordan av hendelsen. Du må inkludere viktig informasjon om hendelsen i dette avsnittet for å informere publikum om historiens hovedinnhold.
 • Brødtekst: Etter ledet må du skrive brødteksten til pressemeldingen. Det kan være 2-3 korte avsnitt, inkludert bakgrunnsinformasjon, en forklaring av hendelsen, sitater, statistikk, gyldige kilder og annen nyttig informasjon.
 • Boilerplate: Det er en tekst som forklarer aktivitetene til organisasjonen din, også kjent som «om oss»-delen av bedriften din. Det er plassert i siste avsnitt. Det kan gjenbrukes i andre pressemeldinger for din organisasjon.
 • Call-to-action (CTA): Det er en direkte, kort tekst som forteller publikum hva du skal gjøre videre eller hva du skal gjøre. Eksempel – «Ta en 14-dagers gratis prøveperiode», «Registrer deg på nyhetsbrevet», etc.
 • Avsluttende/sluttnotasjon: Du kan avslutte pressemeldingen med – “###”-notasjon. Det signaliserer skriveren at ingen kopi kommer til å bli skrevet ut lenger.
  Hvordan ta bilder som alltid er i fokus

Så la oss nå diskutere noen av de gratis pressemeldingsmalene fra disse ressursene:

Smartsheet

I Smartsheet, kan du finne et bredt utvalg av pressemeldingsmaler GRATIS. Dette vil gjøre det mulig for deg å komme i gang med pressemeldingskampanjen din raskere uten å bruke timer på å lage et format fra bunnen av.

Alle disse gratis pressemeldingsmalene er satt sammen nøye av markedsføringseksperter. Du vil få pressemeldingsmaler for sosiale medier, arrangementer, lanseringer, forretningsnyheter, priser, standard pressemeldinger og mer.

Disse malene har definerte, klare seksjoner sammen med ideen om hva de skal skrive i dem. Dermed vil det være lettere for deg å oppgi all informasjonen du ønsker å dele med publikum og inkludere hva, når, hvem, hvorfor, hvor og hvordan.

Bortsett fra dette kan du inkludere viktige forretningsdata som firmalogoen, utgivelsesdato og -klokkeslett, kontaktdetaljer og mer. I tillegg er Smartsheets pressemeldingsmal for begivenheter nyttig for alle slags begivenheter som mote, film, kunst, sport, restaurantåpning, osv. Du kan til og med redigere en prøvekopi for å redigere og presentere begivenheten din.

Disse malene er enkle å tilpasse, og du kan bygge inn multimedia og legge til relevante lenker til sosiale medier, nettsider osv.

Jotform

Enten du vil kunngjøre nye ansettelser, produktlanseringer eller arrangementer, Jotform tilbyr en rekke forhåndsbygde pressemeldingsmaler som er iøynefallende og profesjonelle, egnet for ulike brukstilfeller. Alt du trenger er å velge en mal basert på dine behov og begynne å tilpasse den.

Det er enkelt å tilpasse disse malene ved å bruke et PDF-redigeringsprogram hvor du kan skrive inn alle detaljene og deretter generere pressemeldingen din umiddelbart. Du kan bruke dra-og-slipp PDF-redigeringsprogrammet og endre maldesign ved å legge til mer tekst og felt for å komplementere merkevarebygging, utseende og følelse. Dette vil hjelpe deg å representere din bedrift og bedrift bedre.

Etter å ha arkivert pressemeldingsskjemaet med relevante detaljer, vil den tilpassede malen du har valgt automatisk lage en pressemelding i PDF-format enkelt. Du kan til og med laste ned denne PDF-en og dele den via sosiale medier eller e-post med noen få klikk eller publisere den direkte på nettstedet ditt.

  Hvordan spille Pokémon-spill på en PC

Ulike typer pressemeldingsmaler som tilbys av Jotform er:

 • Pressemelding om produktlansering for å få oppmerksomhet i media og offentlighet
 • Musikkpressemelding for å fange musikkelskeres oppmerksomhet
 • Konsertpressemelding for å fange oppmerksomhet i media og samfunnet
 • Pressemelding for arrangementet for å kunngjøre arrangementsdato, billettpriser, sted og andre detaljer
 • Teaterpressemelding for å øke antall publikum og salg
 • Pressemelding for sosiale medier for å feire suksessen til sosiale medier-siden din
 • E-post pressemelding for å tiltrekke publikum og kunder
 • Bestill pressemelding for å kunngjøre lanseringen av en ny bok og øke interessen i samfunnet og media
 • Artist pressemelding for å promotere nye artister og grupper
 • Nyansatt pressemelding for å kunngjøre at din bedrift ønsker å ansette nye medarbeidere
 • Non-profit pressemelding for bevissthet om noe som å redde jord, bevare naturen, donasjonsleirer osv.
 • Pressemelding om koronavirus for å kunngjøre forstyrrelser på grunn av pandemien, overgang til jobb hjemmefra og andre endringer

Så kom i gang med Jotform og tilpass malene slik du vil.

Prowly

Prowly tilbyr 13 pressemeldingsmaler GRATIS som passer for alle anledninger. Du kan laste ned disse malene i PDF- og Microsoft Word-format og tilpasse dem etter behov.

Alle malene laget med Press Release Creator av Prowly er enkle å tilpasse. Du vil få pressemeldingsmaler for:

 • Nye Produkter
 • Produktoppdatering
 • Ny bokkunngjøring
 • arrangementer
 • Musikk
 • Nyansettelser
 • Oppsigelsesmelding
 • Rebranding
 • Ny partner kunngjøring
 • Kunngjøring av prisvinner
 • Ny lokasjon åpner
 • Erklæring eller erklæring
 • Sportsmelding

Hver av pressemeldingene du velger vil inneholde en overskrift, en Lead for å svare på hva, hvorfor, hvem, når, hvor osv., et organ for å forklare informasjonen, datolinje, mediekontaktdetaljer som byrået eller forfatterens kontaktinformasjon, og bedriftsinformasjon for å hjelpe journalisten å forstå formålet og skrive pressemeldingen.

Visme

Del viktige kunngjøringer og nyheter om bedriften din med verden med en utsøkt pressemelding som ingen kan ignorere. Hopp videre til Visme og få pressemeldingsmaler for å fange medieoppmerksomheten som merkevaren din krever av alle de gode grunnene.

Malene du får fra Visme er enkle å tilpasse og publisere på noen få minutter. De får din til å skille seg ut i mengden av andre pressemeldinger, da disse malene har en pen og praktisk design og følelse for å gi deg det nødvendige søkelyset. I tillegg kan du matche merkevarens designtema for tjenestene og produktene dine ved å tilpasse malene ved å bruke dra-og-slipp-editoren.

Personliggjør dessuten pressemeldingene ved å leke med fonter og farger, redigere teksten, bytte ut bilder, laste opp logoen din og mer med Vismes innebygde editor. Dette hjelper deg med å lage ut-av-boksen pressemeldinger som matcher merkevarens identitet og fanger oppmerksomheten til medier og journalister.

Typene pressemeldingsmaler du finner hos Visme er for:

 • Tur kunngjøring
 • Ny spillerkunngjøring
 • Ny CEO-kunngjøring
 • Partnerskapskunngjøring
 • Oppkjøp
 • Eiendom
 • Politiske kunngjøringer
 • Veldedighet
 • Stor åpning
 • Nyansettelser
 • Artist promotering
 • Sport
 • Politiavdelingen
 • Brannvesenet
 • NGO-hjelp og pengeinnsamlinger
 • Amazon produktutgivelse
 • Lansering av finansgruppe
 • Lansering av smarttelefon
 • Bedriftens samfunnsansvar
 • Sykehuspris
 • Reklamebyrå ansetter
 • TV-programmer
 • Hotellpartnerskap
 • Endringer i kreativ prosess og markedsføringsstrategi
 • Musikk
 • Startoppstart
 • Produktlansering
 • Eventkampanje
 • Bokutgivelse
 • Ideell innsamling
 • Fusjoner
 • Etikettsignering

Du kan laste ned hvilken som helst pressemeldingsmal du liker i høy kvalitet i form av en PDF eller et bilde. Deretter kan du publisere malen online etter tilpasning og dele den med verden ved hjelp av en lenke. Du kan også legge til pressemeldingen på bloggen eller nettsiden din. Du kan generere en enkel innebygd kode og deretter legge den direkte til destinasjonsnettsiden.

  Slik slår du på inkognito på Google Maps

Dessuten gir Visme deg personvernkontroll for å beskytte bedriftsinformasjonen din, interaktivitet, lysbildebibliotek og muligheten til å legge til medier og presentere det hvor du vil.

Noen tips for å skrive en overbevisende pressemelding

 • Kjenn publikummet ditt: En pressemelding kan hjelpe deg med å få kunder. Med skikkelig forskning om målgruppen din kan du generere en pressemelding for å utdanne publikum om merkevaren din og få den til å skinne blant de andre generiske kunngjøringene.
 • Vær til poenget: Generelt er pressemeldinger 400–500 ord lange. Så du må bare inkludere nyttig og handlingsvennlig innhold for arrangementet ditt. Det vil hjelpe deg å unngå å miste leserne dine før de faktisk når CTA-delen.
 • Skriv som en journalist: Hvis du skriver slik en journalist gjør, vil det spare mediehusenes tid da de enkelt kan bruke innholdet uten mange endringer. Dette gjør dem bare glade, men gir pressemeldingen et attraktivt utseende. På denne måten øker sjansene for at pressemeldingen din blir sirkulert mye. I tillegg må du unngå å bruke «vi» eller «jeg» i pressemeldingen din. I stedet må du skrive det i tredje person.
 • Standard font: Du trenger ikke å bruke stilige fonter bare for å gjøre pressen attraktiv. I stedet må du fokusere på å spre informasjon klart og konsist. For dette, bruk tydelig språk, standard fonter og tydelig formatering for å gjøre det enkelt for publikum å forstå informasjonen.
 • Kreativitet: Mens du er kortfattet, må du være kreativ mens du lager pressemeldingen. Det må ikke bare rapportere statistikk og fakta, men også gi publikum en grunn til å være ekstatisk og interessert i stykket. Så vær kreativ enten du skriver for en produktlansering, musikalske arrangementer eller presenterer inntektene dine. Lek med farger mens du er profesjonell og bruk en overbevisende tone.
 • Innholdsmarkedsføring: En pressemelding er ikke bare en kunngjøring eller nyheter, men en mulighet for innholdsmarkedsføring. Derfor bør den vise frem merkevaren din og dens verdier og strebe etter å informere og utdanne leserne dine.
 • Unngå sjargong: Offentligheten er den som til slutt vil lese pressemeldingen din. Så unngå å bruke organisasjonssjargong som kan få deg til å miste lesere, som kan være dine potensielle kunder, oppfinnere og andre viktige enheter.

Pressemelding Distribusjonstjenester

Din vakkert utformede pressemelding vil ikke være til nytte med mindre den når de riktige nyhetssidene til rett tid. Det er her distribusjonstjenester for pressemeldinger hjelper. Disse tjenestene hjelper deg med å distribuere utgivelsen til ulike nyhetsplattformer, inkludert Bloomberg, Fox, NBC og Google News. EIN Presswire er en slik plattform som automatiserer distribusjonen din på tvers av ulike nyhetsplattformer.

Konklusjon

En pressemelding er et nyttig verktøy for å fange nødvendig medie- og kundeoppmerksomhet ved å bringe merkevaren din i søkelyset.

Så i stedet for å bruke timer på å tenke på formatet og andre detaljer mens du lager en pressemelding fra bunnen av, bruk bare en av pressemeldingsmalene nevnt ovenfor. Du kan tilpasse den til dine behov og la merkevaren din skinne!

x